Ράγκμπι Γιούνιον

Rugby Six Nations: Ουαλία-Ιταλία και Ιρλανδία-Σκωτία

Rugby_Mens Six Nations

Το Six Nations είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα τουρνουά ράγκμπι στον κόσμο, στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν και κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μετά το τέλος του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι στην Ιαπωνία, ενός τουρνουά που έκρυβε πολλές εκπλήξεις και μεγάλες συγκινήσεις, είμαστε έτοιμοι να ξαναμπούμε στο κλίμα και να αρχίσουμε δυναμικά το 2020 με ένα ακόμη πρωτάθλημα στο αγαπημένο μας άθλημα. Ανυπομονούμε να δούμε αν κάποιες ομάδες πήραν το μάθημα τους και πως θα συνεχίσουν εκείνες που απέδειξαν ότι ανήκουν στην κορυφή. Παρακάτω θα δούμε ποιο είναι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Six Nations του Ράγκμπι Γιούνιον, ενώ θα επικεντρωθούμε στα πρώτα 2 παιχνίδια Ουαλίας-Ιταλίας και Ιρλανδίας-Σκωτίας.

Τι είναι το Six Nations του Ράγκμπι Γιούνιον;

Σε περίπτωση που τώρα αρχίζετε να ασχολείστε με το άθλημα και δεν έχετε ξανακούσει για το Six Nations Championship, ας δούμε συνοπτικά λίγα πράγματα γύρω από το δημοφιλές αυτό πρωτάθλημα για να μπορείτε να παρακολουθείτε και τα νέα με μεγαλύτερη ευκολία. Το Six Nations Championship (ή αλλιώς Guinness Six Nations) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός του Ράγκμπι Γιούνιον που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας, Γαλλίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Σκωτίας και Ουαλίας μάχονται για τον τίτλο, τον οποίο πέρσι κέρδισε η Ουαλία. Μάλιστα, η ομάδα της Ουαλίας έχει και το ρεκόρ με τους περισσότερους τίτλους, έχοντας πετύχει 39 νίκες, μια περισσότερη από την Αγγλία με 38 νίκες, αλλά ρεκόρ 28 συνεχόμενων τίτλων. Τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο η Ιταλία και η Σκωτία δεν έχουν ανέβει στην κορυφή του Six Nations. Το πρωτάθλημα διεξάγεται συνήθως το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, και φέτος θα πραγματοποιηθεί από την 1η Φλεβάρη έως τις 14 Μάρτη.

Το πρωτάθλημα Six Nations 2020

Όπως είπαμε και στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 1/2 έως 14/3, και, όπως συνηθίζεται, κάθε χώρα θα παίξει με κάθε άλλη ομάδα μια μόνο φορά. Η πρώτη φάση διαρκεί 5 εβδομάδες και είναι χωρισμένη σε ισάριθμες αγωνιστικές. Τα παιχνίδια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιρλανδία θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Αγώνας Ουαλίας-Ιταλίας στη 1/2

Πρώτο παιχνίδι, λοιπόν, η μάχη μεταξύ Ουαλίας και Ιταλίας. Η ομάδα της πρωταθλήτριας Ουαλίας κατεβαίνει ανανεωμένη με νέα σύνθεση και με παίκτες που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε διεθνείς αθλητικές οργανώσεις. Η Ουαλία έφτασε μέχρι και τον τελικό του παγκόσμιου κυπέλλου, όπου και έχασε από την Νότια Αφρική. Παρ’ όλο που λείπουν κάποια από τα κορυφαία ονόματα διεθνών παικτών από τον πάγκο της Ουαλίας, η Ιταλία έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ ισχυρή ομάδα. Στο προηγούμενο αναμεταξύ τους παιχνίδι στο Six Nations Championship, η Ουαλία επικράτησε στην Ρώμη με 26-15. Αναλυτικά:

  • Ουαλία

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμμετοχή του Nick Tompkins και Louis Rees-Zammit στην ομάδα της Ουαλίας, ενώ μαζί τους θα είναι και οι WillGriff, Rowlands, McNicholl και Webb. Αναμένουμε, ότι οι νεότεροι παίκτες που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε διεθνή τουρνουά, θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους στον πρώτο αγώνα με την Ιταλία. Ο νέος προπονητής Wayne Piuvac μπορεί να τους χρησιμοποιήσει σε αυτό το παιχνίδι, μιας και η Ιταλία είναι η πιο αδύναμη αντίπαλος για την Ουαλία στο πρωτάθλημα.

  • Ιταλία

Στον αντίποδα, η Ιταλία έχει έναν από τους πιο έμπειρους διεθνείς παίκτες στην ομάδα της. Ο Sergio Parisse θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει την 20ετή σχεδόν καριέρα του μπροστά στους φιλάθλους και συμπατριώτες του, ειδικά με τα εντός έδρας παιχνίδια με την Σκωτία και την Αγγλία. Ο 36χρονος επιθετικός ήθελε να σταματήσει μετά το παγκόσμιο κύπελλο πέρσι, αλλά συνεχίζει θέλοντας να αποχαιρετίσει τους Ιταλούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα, η Ιταλια έχει στην διάθεση της τον Alberto Sgarbi, τον έμπειρο των Benetton, τον οποίο θα εκμεταλλευτεί για να κυριαρχήσει στο κέντρο του γηπέδου. Βέβαια, στην ομάδα έχουν έρθει και καινούρια πρόσωπα, όπως οι Danilo Fischetti, Michelangelo Biondelli και Niccolo Cannone.

Προβλέψεις για το παιχνίδι Ουαλία-Ιταλία

Ομολογουμένως, η Ουαλία είναι πάντα μια από τις πιο δυνατές ομάδες στο Ράγκμπι, και ακόμα με την νέα και πιο άπειρη σύνθεση της ομάδας θα ήταν αφελές να μην αναγνωρίσουμε την υπεροχή της. Η Ιταλία από την άλλη έχει πολύ έμπειρους παίκτες, και φρέσκο αίμα, για έναν συνδυασμό που μπορεί να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, το φαβορί για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι η Ουαλία. Τα ποσοστά στο στοίχημα έχουν ως εξής:

Ουαλία Ισοπαλία Ιταλία
1.02 35.50 10.75

 

Το παιχνίδι Ιρλανδία-Σκωτία

Το πρωτάθλημα για την Σκωτία ξεκινάει εκτός έδρας, με την ομάδα να ταξιδεύει στο Δουβλίνο για να αντιμετωπίσει την Ιρλανδία. Αυτό θα είναι και η πρώτη μονομαχία στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και το παιχνίδι της Ουαλίας είναι απέναντι στην αδύναμη Ιταλία. Τα ποσοστά στο στοίχημα για το ματς Ιρλανδίας-Σκωτίας έχουν ως εξής:

Ιρλανδία Ισοπαλία Σκωτία
1.21 21.50 4.45

 

  • Ιρλανδία

Η Ιρλανδία κατεβαίνει στο Six Nations με τον αρχηγό της Jonathan Sexton και προπονητή τον Andy Farrell. Κορυφαίοι παίκτες της Ιρλανδίας έχουν ήδη δεχθεί την πρόταση της ομάδας τους για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό που μας τραβάει το ενδιαφέρον είναι οι νεότεροι παίκτες. Τα νέα ταλέντα φαίνεται πως είναι πολλά υποσχόμενα, ενώ υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα για το πρωτάθλημα. Διακυβεύονται πολλά και για τον νέο της προπονητή, Farrell, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα μετά την αποχώρηση του Joe Schmidt μετά το τέλος του παγκόσμιου κυπέλλου. Η Ιρλανδία είχε κερδίσει την Σκωτία στο μεταξύ τους παιχνίδι στο περσινό πρωτάθλημα και 22-13, ενώ είχε επικρατήσει και στην αναμέτρηση τους στα πλαίσια του World Cup με 27-3.

  • Σκωτία

Η Σκωτία έχει κερδίσει 67 στις 136 συνολικές αναμετρήσεις της με την Ιρλανδία από τον πρώτο του αγώνα το 1877. Βέβαια, όπως είπαμε, στα τελευταία δυο παιχνίδια τους έχει χάσει. Αυτό το παιχνίδι θα είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία εκτός έδρας παιχνίδια της Σκωτίας στο πρωτάθλημα, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει την Αγγλία και την Γαλλία στην έδρα της. Στην κορυφή της ομάδας θα είναι ο έμπειρος αρχηγός της, Stuart Hogg, ενώ στην θέση του προπονητή έχουμε τον Gregor Townsend. Η επίθεση της Σκωτίας είναι σίγουρα μια από τις πιο δυνατές στο πρωτάθλημα, αλλά το πρόβλημα στην ομάδα εμφανίζεται στην άμυνα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ