Ράγκμπι Γιούνιον

Ράγκμπι Γιούνιον – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι στην Ιαπωνία

Rugby Union World Cup 2019

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράγκμπι Γιούνιον διεξάγεται αυτή την στιγμή στην Ιαπωνία, με τις ομάδες να βρίσκονται στην φάση των προημιτελικών. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με τον μεγάλο τελικό στις 20 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά που οι φίλαθλοι του αθλήματος χρειάστηκε να ταξιδέψουν μέχρι την Ασία για το παγκόσμιο, αφού μέχρι και σήμερα όλα τα πρωταθλήματα διοργανώνονταν στις χώρες του Ράγκμπι Γιούνιον. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 1,2 εκατ. θεατές παρακολούθησαν τα 37 μέχρι στιγμής παιχνίδια του πρωταθλήματος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως διαμορφώνονται τα προ-ημιτελικά και τι να περιμένετε για τις τελευταίες φάσεις του παγκοσμίου.

Η φάση των ομίλων

Αρχικά, αξίζει να δούμε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη στους ομίλους, μετά από τα πρώτα παιχνίδια τα οποία και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Υπενθυμίζουμε πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράγκμπι Γιούνιον έχει 4 ομίλους και οι πρώτες δυο ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε στην φάση των προ-ημιτελικών και την τελική οχτάδα. Συνολικά, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είχαν περάσει 20 εθνικές ομάδες, με 12 από αυτές να γυρνούν πρόωρα πίσω στην πατρίδα τους, και 8 να διεκδικούν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Ας τις δούμε:

Α’ Όμιλος Β’ Όμιλος
Ιαπωνία 19 Νέα Ζηλανδία 16
Ιρλανδία 16 Νότια Αφρική 15
Σκωτία 11 Ιταλία 12
Σαμόα 5 Ναμίμπια 2
Ρωσία 0 Καναδάς 2

 

Γ’ Όμιλος Δ’ Όμιλος
Αγγλία 17 Ουαλία 19
Γαλλία 15 Αυστραλία 16
Αργεντινή 11 Φίτζι 7
Τόνγκα 6 Γεωργία 5
Η.Π.Α. 0 Ουρουγουάη 4

 

Τα φαβορί έφτασαν στον τελικό

Για όσους είχαν ασχοληθεί από την αρχή με το παγκόσμιο πρωτάθλημα, η τελική οχτάδα δεν φαίνεται να κρύβει εκπλήξεις Τα μεγαλύτερα φαβορί στην Ιαπωνία πέρασαν στην φάση των προημιτελικών, και συγκεκριμένα η Αγγλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ουαλία, η Ιρλανδία, η Νότια Αφρική, η Γαλλία και η Αυστραλία συνεχίζουν ακάθεκτες με το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα μεταξύ τους παιχνίδια. Έκπληξη αποτελεί μόνο η πρόκριση της Ιαπωνίας, η οποία μάλιστα πέρασε πρώτη από τον όμιλο της. Πρόκειται για μια χώρα που δεν έχει μακρά παράδοση στο άθλημα, παρ’ όλα αυτά, όμως, κατάφερε να κερδίσει στο τελευταίο παιχνίδι την Σκωτία και να περάσει στην οχτάδα. Το μεγάλο αουτσάιντερ απέδειξε πόσο πολύ ήθελε την πρόκριση και την νίκη. Αρκεί όμως αυτό για να κερδίσουν μια θέση στα ημιτελικά; Σε κάθε περίπτωση η νίκη της Ιαπωνίας ήταν άκρως συγκινητική, καθώς λίγες ώρες πριν ο τυφώνας Hagibis σάρωσε την χώρα και στοίχισε την ζωή σε 74 άτομα, ενώ και η πόλη γύρω από το γήπεδο ήταν πλημμυρισμένη.

Η τελική οχτάδα και η φάση των προημιτελικών

Οι τέσσερις αγώνες των προ-ημιτελικών θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Το Σάββατο έχουμε το παιχνίδι Αγγλίας-Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας-Ιρλανδίας, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί ο προ-ημιτελικός Ουαλία-Γαλλία και Ιαπωνία-Νότια Αφρική. Τι να περιμένετε όμως σε κάθε παιχνίδι και πως θα διαμορφωθεί το στοίχημα;

Αγγλία-Αυστραλία

Και οι δυο ομάδες είχαν μια φανταστική πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Η Αγγλία παραμένει αήττητη, μετά από 3 παιχνίδια με την Τόνγκα, την Αργεντινή και τις Η.Π.Α, ενώ το παιχνίδι της με την Γαλλία ακυρώθηκε λόγω του τυφώνα. Από την άλλη πλευρά, η Αυστραλία έχει και αυτή 3 νίκες απέναντι στο Φίτζι, την Ουρουγουάη και την Γεωργία, αλλά και μια ήττα απέναντι στην Ουαλία. Η Αγγλία είναι το προφανές φαβορί, αλλά δεν γίνεται να μην αναγνωρίσουμε και την δύναμη της Αυστραλίας, η οποία βελτιώνεται μετά από κάθε παιχνίδι και είναι σίγουρα σκληραγωγημένη μετά από την φάση των ομίλων. Έχετε τα μάτια σας ανοικτά για τον Owen Farrell κεντρικό της Αγγλίας, και τον David Pocock της Αυστραλίας. Μάλιστα, φαίνεται πως θα είναι η τελευταία χρονιά του Pocock στην εθνική της χώρας του, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο την βαθιά θέληση της ομάδας του για πρόκριση.

Νέα Ζηλανδία-Ιρλανδία

Η Νέα Ζηλανδία ήταν και είναι το μεγάλο φαβορί στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, με πολλούς να πιστεύουν πως η πρόκριση τους στον τελικό είναι σχεδόν βέβαιη. Ωστόσο, το τελευταίο αξιόλογο παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα έγινε πριν τρεις εβδομάδες όταν έπαιξαν με την Νότια Αφρική, την οποία και κέρδισαν 23-13. Τα επόμενα παιχνίδια τους ήταν με τον Καναδά και την Ναμίμπια, τις οποίες συνέτριψαν, αλλά δεν ήταν και από τις πιο δυνατές ομάδες στον όμιλο. Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία έχει κτίσει τις δυνάμεις της στο πρωτάθλημα, με τα παιχνίδια της απέναντι στην Σκωτία, την Ρωσία και την Σαμόα, και αριθμεί μόνο μια ήττα απέναντι στη Ιαπωνία. Αναμένεται μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στις δυο ομάδες, και το μόνο σίγουρο είναι πως το παιχνίδι μεταξύ τους θα έχει πλούσιο θέαμα. Από την ομάδα της Ιρλανδίας, τα μάτια μας θα είναι κολλημένα στον Murray, ενώ η αντίπαλη ομάδα μπορεί να καυχιέται πως έχει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τον Beauden Barrett.

Ουαλία-Γαλλία

Η Ουαλία έχει μια φανταστική πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με συνεχόμενες νίκες που έχουν ανεβάσει και το ηθικό της ομάδας στα ύψη. Μάλιστα, οι Ουαλοί έχουν καταφέρει και μια σημαντική νίκη πριν δυο εβδομάδες απέναντι στην Αυστραλία, ενώ έχουν κερδίσει συντριπτικά και την Γεωργία, Φίτζι και Ουρουγουάη. Το παιχνίδι απέναντι στην Γαλλία, όμως, αναμένεται δύσκολο, αφού όπως πολύ καλά ξέρει η Ουαλία, οι Γάλλοι μπορεί να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως. Η απόδοση τους όμως έχει μεγάλες διακυμάνσεις: άλλες φορές είναι ανίκητοι και άλλες φορές παραιτούνται και παίζουν άσχημα. Αν η Ουαλία βρεθεί απέναντι σε μια αποφασισμένη Γαλλία τότε το παιχνίδι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διαφορετικά, η νίκη της είναι πιο σίγουρη. Από την πλευρά των τρικολόρ αναμένουμε την εμφάνιση του Antoine Dupont, που μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα του στα ημιτελικά, ενώ η Ουαλία θα δώσει την μάχη της με παίκτες όπως ο Alun Wyn Jones.

Ιαπωνία-Νότια Αφρική

Το καλύτερο παιχνίδι είναι σίγουρα το τελευταίο των φετινών προημιτελικών. Όλοι περιμένουμε να δούμε την Ιαπωνία, που έχει κάνει την μεγάλη έκπληξη φέτος και έχει διαψεύσει όσους δεν την πίστεψαν. Με 4/4 νίκες, οι Ιάπωνες έχουν να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο αντίπαλο τους μέχρι στιγμής, που δεν είναι άλλος από την Νότια Αφρική. Η δύναμη της Νότιας Αφρικής είναι τέτοια που το πρωτάθλημα είναι λες και ξεκινάει τώρα για τους παίκτες της. Η Ιαπωνία έχει ξεπεράσει ήδη κάθε προσδοκία, αλλά η συνέχεια της στο πρωτάθλημα φαίνεται πως θα είναι δύσκολη. Η τρομερή ταχύτητα του Kolbe θα είναι αυτή που σπάσει τον ρυθμό της Ιαπωνίας και θα φέρει την νίκη στους Νοτιοαφρικάνους. Η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα προς την πλευρά τους, αλλά μέχρι το τελευταίο λεπτό κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ