Ράγκμπι Γιούνιον

8 λόγοι που θα λατρέψετε το ράγκμπι φέτος

8 reasons you will love rugby this year

Από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου του 2019, η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στον κόσμο. 20 ομάδες από διαφορετικές χώρες του κόσμου θα αναμετρηθούν με σκοπό την κατάκτηση του Webb Ellis Cup και του τίτλου της καλύτερης ομάδας ράγκμπι στον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή και το παγκόσμιο κύπελλο, όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν το Ράγκμπι Γιούνιον, ενώ οι φανς δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια για την προετοιμασία πριν την διοργάνωση. Εμείς πιστεύουμε πως η δημοτικότητα του αθλήματος θα αυξηθεί κατά πολύ φέτος, και το ράγκμπι θα γίνει πολύ πιο mainstream μέσα στο 2019, και σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε όλους του λόγους που μας κάνουν να είμαστε σίγουροι για αυτό!

Φανταστικά γκολ και πολύ θέαμα!

Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν και μόνο λόγο για να σας πείσουμε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα ράγκμπι τότε αυτός θα ήταν το πλούσιο θέαμα και τα εκπληκτικά γκολ στον αγώνα. Ειδικά στο παγκόσμιο Κύπελλο αναμένουμε να δούμε μοναδικές φάσεις ανάμεσα στις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου, και αυτό σημαίνει πως τα γκολ στις αναμετρήσεις θα μας μείνουν αξέχαστα! Η ταχύτητα, η τεχνική και η δυνατότητα να ελίσσεσαι ανάμεσα στους αντιπάλους μπορούν να συναρπάσουν και τους πιο απαιτητικούς θεατές, και για αυτόν τον λόγο και μόνο αναμένουμε πολλούς περισσότερους φιλάθλους μέχρι το τέλος του τουρνουά.

Διασκέδαση για όλους

Ακόμα και αν δεν είστε φανς του ράγκμπι, πρέπει να παραδεχτείτε πως το συγκεκριμένο άθλημα έχει κάτι για όλους! Αν σας αρέσει η δράση και η ταχύτητα, ή προτιμάτε αθλήματα στρατηγικής ή δύναμης, θα βρείτε κάτι που θα σας συναρπάσει σε ένα αγώνα ράγκμπι. Αυτός είναι και ο λόγος που το άθλημα είναι διάσημο παγκοσμίως. Ακόμα και αν δεν σας αρέσει τόσο το gameplay, τότε η ατμόσφαιρα στις εξέδρες και η έντονη παρουσία των φανς θα σας κάνει να θέλετε να πάρετε μέρος και εσείς!

Οι παίκτες κάνουν την διαφορά!

Πολλές φορές, ένα άθλημα γίνεται δημοφιλές εξαιτίας των αθλητών του που το αντιπροσωπεύουν στο κοινό. Για παράδειγμα, η προσωπικότητα του Roger Federer, μαζί με το μοναδικό ταλέντο του φυσικά, έκαναν ακόμα πιο γνωστό το άθλημα στο ευρύ κοινό. Στο ράγκμπι δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε έναν μόνο παίκτη ή πρόσωπο, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί αθλητές με δυναμικές προσωπικότητες. Από τον εξαιρετικά ταπεινό αρχηγό της Ουαλίας Alun Wyn Jones, μέχρι και τον μοναδικό διαιτητή Nigel Owens, αξίζει να δείτε το άθλημα μόνο και μόνο για τα πρόσωπα και τις φάσεις μεταξύ τους. Ακόμα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα δούμε και κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος, όπως ο Own Farell, ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας, ο οποίος είναι πραγματικά αστέρι στον χώρο του ράγκμπι.

Τηλεθέαση σε κάθε αγώνα!

Ένας από τους λόγους που το ράγκμπι θα διαδοθεί ακόμα περισσότερο φέτος είναι τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που αναμένεται να κάνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Περισσότεροι φίλαθλοι από ποτέ θα μπορέσουν να δουν τους αγώνες στην Αγγλία, με το κανάλι ITV να έχει τα δικαιώματα για την αναμετάδοση των αγώνων δωρεάν. Ενώ τα περισσότερα αθλήματα είναι διαθέσιμα μόνο στην συνδρομητική, το ράγκμπι θα προβληθεί δωρεάν στην τηλεόραση προσελκύοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Η μοναδική διοργάνωση στην Ιαπωνία

Φέτος αναμένεται να δούμε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα τουρνουά παγκοσμίου κυπέλλου στην ιστορία του ράγκμπι. Τα γήπεδα της Ιαπωνίας είναι πραγματικά μοναδικά, και κόβουν την ανάσα με το μέγεθος τους. Οι διοργανωτές έχουν δώσει τα πάντα για να βγάλουν ότι καλύτερο μπορούν προς τα έξω, και το μόνο σίγουρο είναι πως το κοινό θα μείνει 100% ευχαριστημένο από την οργάνωση. Αυτός είναι και ένας λόγος που θα δώσει μια παραπάνω ώθηση στο ράγκμπι, αφού με τόσο μεγάλες οργανώσεις, είναι αδύνατο να μην προβληθεί ακόμα περισσότερο το άθλημα. Πράγματι, το παγκόσμιο κύπελλο φέτος αναμένεται να εκτοξεύσει την δημοτικότητα του ράγκμπι, καθώς ο συνδυασμός της υπερπαραγωγής και της δωρεάν αναμετάδοσης θα έχουν εγγυημένα αποτελέσματα.

Το ράγκμπι είναι άθλημα της παρέας

Είναι ευρέως γνωστό πως οι φίλοι του ράγκμπι αγαπούν την μπύρα και το ποτό γενικότερα, και φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι. Πράγματι, το ράγκμπι, όπως και το ποδόσφαιρο, είναι αθλήματα για την «παρέα», με τους φιλάθλους να μαζεύονται στα σπίτια ή σε μπαρ για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, ζητωκραυγάζοντας μαζί. Ειδικά σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση παρακολούθησης των αγώνων, το παγκόσμιο κύπελλο είναι η τέλεια ευκαιρία για να μυηθούν ακόμα περισσότεροι στην μαγεία του παιχνιδιού!

Καλές αποδόσεις στο στοίχημα

Ακόμα ένας λόγος που συγκεκριμένα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, είναι πιο διάσημα από άλλα είναι το γεγονός πως έχουν μεγάλη ποικιλία στο αθλητικό στοίχημα. Οι παίκτες προτιμούν να παίζουν στοίχημα σε αθλήματα που τους δίνουν επιλογές και έχουν ανταγωνιστικές αποδόσεις, και για αυτό μένουν κυρίως στα πιο δημοφιλή αθλήματα. Ωστόσο, με την διάδοση των διαδικτυακών σελίδων στοιχηματισμού, ακόμα περισσότερα αθλήματα έχουν έρθει στο προσκήνιο, ένα από τα οποία είναι και το ράγκμπι (ειδικά στην Ευρώπη). Πλέον μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πονταρίσματα, ενώ μπορείτε να στοιχηματίσετε ακόμα και σε φιλικές αναμετρήσεις στο ράγκμπι. Αυτό και μόνο είναι ικανό να κάνει ακόμα πιο δημοφιλές το άθλημα, συστήνοντας το σε νέους που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με το ράγκμπι.

Η προώθηση του ράγκμπι στην Ασία

Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται ένα «πείραμα» στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, το οποίο αν πετύχει θα αλλάξει ριζικά το άθλημα και θα ενισχύσει σημαντικά την δημοτικότητα του στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, εμπνευστής της οποίας είναι ο Αυστραλός Andrew Forrest. Σκοπός του Forrest είναι να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με περισσότερο θέαμα, όπου η μπάλα παραμένει μεγαλύτερη ώρα εν κινήσει και οι παίκτες δοκιμάζουν περισσότερες επιθέσεις, έχοντας έτσι πιο φαντασμαγορικά γκολ. Ακόμα, το παιχνίδι στο Global Rapid Rugby, το παιχνίδι διαρκεί 70 αντί για 80 λεπτά, δίνοντας έτσι έμφαση στην ποιότητα του παιχνιδιού με σκοπό τις γρήγορες εναλλαγές και τις περισσότερες φάσεις. Το τουρνουά «πάγωσε» για λίγο λόγω της διεξαγωγής του παγκοσμίου κυπέλλου στην Ιαπωνία, αλλά αναμένεται να συνεχιστεί και αν πετύχει θα εισάγει στο άθλημα ένα τεράστιο κοινό στην Ασία, καθιστώντας έτσι το ράγκμπι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ