Ράγκμπι Γιούνιον

Ράγκμπι Γιούνιον – Six Nations Championship 2020

Rugby - Six Nations

Το πρωτάθλημα Ράγκμπι Γιούνιον Six Nations έχει ξεκινήσει και οι πρώτες δυο εβδομάδες αγώνων μας έχουν δώσει πλούσιο θέαμα. Πράγματι, μέχρι στιγμής έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές και έχουμε απολαύσει παιχνίδια και εξαιρετικές φάσεις που οδήγησαν σε νίκες των αγαπημένων μας ομάδων. Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων δυο γύρων στο Six Nations Championship, αλλά και την βαθμολογία των ομάδων μέχρι στιγμής. Ακόμα, θα μιλήσουμε για τις επιδόσεις των παικτών και τα στατιστικά από τους δυο πρώτους αγώνες, με στόχο την πρόβλεψη των μετέπειτα παιχνιδιών. Τέλος, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων για τους υπόλοιπους γύρους, ούτως ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε και να οργανώσετε το στοίχημα σας.

Πρωτάθλημα Ράγκμπι Γιούνιον Six Nations 2020

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα στον κόσμο του ράγκμπι, και αν ασχολείστε καιρό με το άθλημα τότε σίγουρα θα το έχετε τουλάχιστον ακουστά. Το Six Nations ή Guinness Six Nations πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο και είναι ένας διεθνής διαγωνισμός με συμμετέχοντες τις καλύτερες εθνικές ομάδες χωρών της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Six Nations διαγωνίζονται οι: Αγγλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ουαλία και Σκωτία με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Όπως πάντα, το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής στις 14 Μαρτίου.

Τα παιχνίδια του πρώτου γύρου

Το πρώτο παιχνίδι που σηματοδότησε και την αρχή του φετινού πρωταθλήματος έληξε χωρίς εκπλήξεις, με την Ουαλία να κυριαρχεί 42-0 απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα της Ιταλίας. Το ντεμπούτο του Nick Tompkins έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η ομάδα του ήρε μια εύκολη νίκη. Η Ιταλία από την άλλη δεν απείλησε ιδιαίτερα την Ουαλία, με το μεγαλύτερο πρόβλημα της, βέβαια, να βρίσκεται στην άμυνα. Συνεχίσαμε με εντός έδρας νίκη της Ιρλανδίας απέναντι στην Σκωτία (19-12) και της Γαλλίας απέναντι στην Αγγλία (24-17). Και τα δυο παιχνίδια είχαν θέαμα, με τις δυο ομάδες να παίρνουν σπουδαίες νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους. Η ανανεωμένη Γαλλία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και στο ημίχρονο προηγούταν με 17-0. Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία επανήλθε εξίσου αποφασιστικά, αλλά δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Η Ιρλανδία πάλεψε με νύχια και με δόντια να παραμείνει στην κορυφή, μετά από συνεχόμενες πιέσεις από την Σκωτία. Η τύχη ήταν με το μέρος τους στο Δουβλίνο, και έτσι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με νίκη.

Τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου

Με ακόμα μία ήττα συνέχισε το πρωτάθλημα η Ιταλία και η Σκωτία, με την πρώτη να χάνει 35-22 στην Γαλλία, και την δεύτερη να υποκύπτει εντός έδρας απέναντι στους Άγγλους με 6-13. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη ήρθε για τους Ιρλανδούς απέναντι στην Ουαλία με 24-14. Οι κάτοχοι του τίτλου έφυγαν ηττημένοι από το Δουβλίνο, όπου αντιμετώπισαν μια φανταστική Ιρλανδία, σπάζοντας έτσι το σερί με τις 8 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα από πέρσι. Στην Σκωτία, οι δυο ομάδες έπαιξαν υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες μπροστά σε 67 χιλιάδες οπαδούς. Το παιχνίδι ήταν ισοπαλία 3-3 μέχρι και 10 λεπτά πριν την λήξη, με τον Genge και τον Farell να δίνουν την πρωτιά στην Αγγλία, και τον Hastings να διαμορφώνει το τελικό 6-13 με πέναλτι. Τέλος, η Γαλλία είχε το πάνω χέρι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, και ήταν φανερό ότι δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει. Βέβαια, η Ιταλία είχε μια πολύ καλύτερη εμφάνιση από αυτήν απέναντι στην Ουαλία, γεγονός που ικανοποιεί την ομάδα παρ’ όλο που δεν έφυγε με την νίκη.

Η βαθμολογία μετά τους δυο πρώτους γύρους

Η βαθμολογία των ομάδων και η κατάταξη του πρωταθλήματος Six Nations μετά την ολοκλήρωση των δυο από των συνολικά πέντε γύρων έχει ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμολογία
1. Γαλλία 9
2. Ιρλανδία 9
3. Ουαλία 5
4. Αγγλία 5
5. Σκωτία 2
6. Ιταλία 0

 

Τα παιχνίδια του τρίτου γύρου

  • Ιταλία-Σκωτία

Οι Σκωτσέζοι ταξιδεύουν στην Ιταλία, όπου και καλούνται να πάρουν την  νίκη απέναντι στους Ιταλούς, θέλοντας έτσι να δώσουν ένα boost στην βαθμολογία τους. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι και οι δύο ομάδες είναι με 0 νίκες στους πρώτους δύο γύρους και αυτή την στιγμή είναι ουραγοί στην κατάταξη. Οι ίδιοι έχουν 7 συνεχόμενες νίκες απέναντι στην Ιταλία, έχοντας μάλιστα κερδίσει 10 από τα συνολικά 11 παιχνίδια στην ιστορία τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το παιχνίδι θα είναι τόσο εύκολο, αφού όσοι επισκεφτούν το Stadio Olimpico αναμένεται πως θα δουν μια μεγάλη αναμέτρηση. Μέχρι στιγμής, οι Σκωτσέζοι φαίνεται πως πάνε πολύ αποφασισμένοι, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας τους.

  • Ουαλία-Γαλλία

H Γαλλία λέγεται πως θα βάλει στην μάχη το τρίδυμο Vakatawa, Penaud και Chat με στόχο την νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Ουαλία. Οι δυο πρώτοι υπέφεραν με τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα και για αυτό τον λόγο δεν παρουσιάστηκαν στο γήπεδο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Ratter με σπασμένο πόδι, είναι φανερό πως θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της ομάδας. Η Ουαλία είναι έτοιμοι να υποδεχθεί τους Γάλλους, σε ένα παιχνίδι που έχει την αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσει, δεδομένου ότι έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.

  • Αγγλία-Ιρλανδία

Όλα δείχνουν ότι η Ιρλανδία μπορεί να κάνει την ανατροπή και να πάρει την νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Αγγλία, κάτι το οποίο πιστεύει και ο προπονητής της ομάδας. Το ηθικό της Αγγλίας ανέβηκε λιγάκι μετά από την νίκη απέναντι στην Σκωτία την περασμένη εβδομάδα, δεδομένου ότι η ομάδα ξεκίνησε με ήττα το πρωτάθλημα. Ωστόσο, βάσει των μέχρι τώρα εμφανίσεων της, είναι φανερό πως θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα αν θέλει να κερδίσει την Ιρλανδία.

Τα παιχνίδια των επόμενων γύρων

Στο πρωτάθλημα Six Nations, κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει μια φορά κάθε αντίπαλο της, σε ένα διάστημα πέντε εβδομάδων το οποίο χωρίζεται σε ισάριθμους γύρους. Ο τρίτος γύρος θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 22-23 Φλεβάρη, ο τέταρτος γύρος, το σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάρτη, ενώ η τελευταία αγωνιστική θα γίνει στις 13 και 14 Μάρτη. Την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε τα παιχνίδια Ιταλία-Σκωτία, Ουαλία-Γαλλία και Αγγλία-Ιρλανδία, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν οι: Ιρλανδία-Ιταλία, Αγγλία-Ουαλία και Σκωτία-Γαλλία. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Ουαλίας-Σκωτίας, Ιταλίας-Αγγλίας και Γαλλίας-Ιρλανδίας. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων:

  • 3ος γύρος
Σάββατο 22 Φλεβάρη
Ιταλία 3.60 1.29 Σκωτία
Ουαλία 1.40 2.90 Γαλλία
Κυριακή 23 Φλεβάρη
Αγγλία 1.28 3.70 Ιρλανδία

 

  • 4ος γύρος
Σάββατο 7 Μαρτίου
Ιρλανδία Ιταλία
Αγγλία Ουαλία
Κυριακή 8 Μαρτίου
Σκωτία Γαλλία

 

  • 5ος γύρος
Σάββατο 14 Μαρτίου
Ουαλία Σκωτία
Ιταλία Αγγλία
Γαλλία Ιρλανδία

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ