Ράγκμπι Γιούνιον

Παγκόσμιο κύπελλο Ράγκμπι στο Τόκιο

RUGBY_World_Cup_Tokyo

Το ένατο συνεχόμενο παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι πραγματοποιείται στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τις 20 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 2 Νοέμβρη. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η διοργάνωση διεξάγεται στην Ασία, και η αλήθεια είναι πως οι Ιάπωνες έχουν οργανώσει ένα πραγματικά μοναδικό τουρνουά σε μοντέρνα και τεράστια γήπεδα. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Ajinomoto στάδιο του Τόκιο, ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Nissan Stadium στην Yokohama. Είκοσι εθνικές ομάδες έχουν ήδη ταξιδέψει στην Ιαπωνία και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα πάντα γύρω από το φετινό παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι, καθώς και ποια είναι τα μεγάλα φαβορί, για να προετοιμαστείτε και να είστε έτοιμο για αθλητικό στοίχημα και τις μεγάλες αναμετρήσεις!

Ποιες ομάδες βρέθηκαν στο Τόκιο

Οι πρώτες τρεις ομάδες από τους τέσσερις ομίλους στο παγκόσμιο κύπελλο του 2015 πήραν αυτομάτως την πρόκριση για το φετινό τουρνουά. Ακόμα, η ομάδα της χώρας που φιλοξενεί το κύπελλο παίρνει αυτόματα την πρόκριση και αυτή στα τελικά της διοργάνωσης, με την Ιαπωνία να έχει περάσει έτσι και αλλιώς ως Τρίτη ομάδα στην κατηγορία της. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που συμπληρώνουν την εικοσάδα στην Ιαπωνία καθορίστηκαν από επιμέρους διοργανώσεις και τουρνουά, όπως το Rugby Europe International Championship, και άλλους προκριματικούς αγώνες πριν το παγκόσμιο. Η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο της για το Τόκιο ήταν ο Καναδάς, μετά το παιχνίδι του στην Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018. Ας δούμε ποιες είναι οι υπόλοιπες χώρες που έχουν περάσει στο παγκόσμιο κύπελλο, πως προκρίθηκαν και ποια η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Ομάδα/Χώρα Πρόκριση Θέση παγκόσμιας κατάταξης
Ιρλανδία Αυτόματα 1
Νέα Ζηλανδία Αυτόματα (νικήτρια στο παγκόσμιο κύπελλο 2015) 2
Αγγλία Αυτόματα 3
Νότια Αφρική Αυτόματα 4
Ουαλία Αυτόματα 5
Αυστραλία Αυτόματα 6
Σκωτία Αυτόματα 7
Γαλλία Αυτόματα 8
Φίτζι Oceania 1 9
Ιαπωνία Αυτόματα ως διοργανώτρια 10
Αργεντινή Αυτόματα 11
Γεωργία Αυτόματα 12
Η.Π.Α. Americas 1 13
Ιταλία Αυτόματα 14
Τόνγκα Oceania 2 15
Σαμόα Νικητής των προκριματικών 16
Ουρουγουάη Americas 2 19
Ρωσία Europe 1 20
Καναδάς Repechage 22
Ναμίμπια Africa 1 23

 

Δεν υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις στις ομάδες που πέρασαν στο παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι, αφού κάθε μια από αυτές έχει βρεθεί τουλάχιστον μια φορά στην ίδια διοργάνωση στο παρελθόν. Ακόμα, από ότι βλέπετε και από τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη αποτελούν και την πρώτη εικοσάδα σχεδόν με τις κορυφαίες εθνικές ομάδες παγκοσμίως. Εντύπωση κάνει μόνο η απουσία της Ρουμανίας και της Ισπανίας, οι οποίες αποβλήθηκαν από το κύπελλο, με την τελευταία να δίνει την θέση της στην Ρωσία.

Οι όμιλοι στο παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι του Τόκιο

Αφού είδαμε ποιες είναι οι ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση του παγκόσμιου κυπέλλου, ας δούμε πως διαμορφώνονται και οι όμιλοι για την διεξαγωγή των παιχνιδιών. Οι είκοσι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους, με κάθε ομάδα να παίζει ένα μόλις παιχνίδι με τις εθνικές του ομίλου της. Έτσι, πριν το επόμενο στάδιο θα έχουμε 10 μοναδικά παιχνίδια σε κάθε όμιλο. Όπως γνωρίζουμε, κάθε νίκη δίνει 4 βαθμούς στην χώρα που κέρδισε, η ισοπαλία δίνει 2 και η ήττα 0 βαθμούς. Οι πρώτες δυο ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ας δούμε τους ομίλους:

Όμιλος Α’ Όμιλος Β’ Όμιλος Γ’ Όμιλος Δ’
Ιρλανδία Νέα Ζηλανδία Αγγλία Αυστραλία
Σκωτία Νότια Αφρική Γαλλία Ουαλία
Ιαπωνία Ιταλία Αργεντινή Γεωργία
Ρωσία Ναμίμπια Η.Π.Α. Φίτζι
Σαμόα Καναδάς Τόνγκα Ουρουγουάη

 

Τα πρώτα αποτελέσματα από το κύπελλο

Οι πρώτες μονομαχίες έχουν γίνει ήδη, με τους αγώνες στο παγκόσμιο κύπελλο να έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 20 Σεπτέμβρη.

Πρώτος όμιλος

Στον πρώτο όμιλο, προβλέπεται μεγάλη μάχη, καθώς Σαμόα, Ιρλανδία και Ιαπωνία έχουν από 5 βαθμούς μετά τα πρώτα 3 παιχνίδια. Απομένουν τα παιχνίδια Ιαπωνία-Ιρλανδία, Σκωτία-Σαμόα, Ιρλανδία-Ρωσία, Ιαπωνία-Σαμόα, Σκωτία-Ρωσία, Ιρλανδία-Σαμόα και Ιαπωνία-Σκωτία. Στους πρώτους τρεις αγώνες μέχρι στιγμής, η Ιαπωνία επικράτησε της Ρωσίας με 30-10, η Σκωτία έχασε από την Ιρλανδία με 27-3, ενώ η Σαμόα συνέτριψε την Ρωσία με 9-34.

Δεύτερος όμιλος

Στην κορυφή του δεύτερου ομίλου βρίσκεται η Ιταλία και η Νέα Ζηλανδία με 5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Το πρώτο παιχνίδι είχε θετικό αποτέλεσμα για την Νέα Ζηλανδία που επικράτησε της Νότιας Αφρικής με 23-13, ενώ η Ιταλία κέρδισε την Ναμίμπια με 47-22. Ακολουθούν 8 ακόμα αναμετρήσεις για να δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάταξη στον όμιλο, με το φαβορί να είναι φυσικά η Νέα Ζηλανδία.

Τρίτος όμιλος

Στον τρίτο όμιλο τα πράγματα μετά από μόλις δυο αγώνες φαίνονται πολύ καλά για την Αγγλία και την Γαλλία που βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις με 5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Στην Τρίτη θέση με έναν βαθμό είναι η Αργεντινή ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια: Αγγλία-Η.Π.Α., Αργεντινή-Τόνγκα, Γαλλία- Η.Π.Α., Αγγλία-Αργεντινή, Γαλλία-Τόνγκα, Αργεντινή- Η.Π.Α., Αγγλία-Γαλλία και Η.Π.Α.-Τόνγκα.

Τέταρτος όμιλος

Μετά από τα τρία πρώτα παιχνίδια, η μάχη στον τέταρτο, και τελευταίο, όμιλο είναι εμφανής. Ισοβαθμούν στην κορυφή της κατάταξης η Ουαλία και η Αυστραλία με πέντε βαθμούς, ενώ ακολουθεί μια ανάσα πιο πίσω η Ουρουγουάη με 4 βαθμούς. Το κύπελλο ξεκίνησε με τον αγώνα μεταξύ Αυστραλίας και Φίτζι που έληξε με 39-21 υπερ της πρώτης. Ακολούθησε το παιχνίδι Ουαλία-Γεωργία, με την Ουαλία να κερδίσει 43-14, ενώ την Τετάρτη είχαμε τον αγώνα Φίτζι-Ουρουγουάη, μια μονομαχία που τελείωσε με 27-30 υπέρ της δεύτερης.

Το μεγάλο φαβορί

Τα μεγάλα φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι στην Ιαπωνία είναι σίγουρα η Νέα Ζηλανδία, η Αγγλία, η Ουαλία, η Ιρλανδία και η Νότια Αφρική. Οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν ξεχωρίσει και μονοπωλούν ήδη το ενδιαφέρον και στο στοίχημα, με αποδόσεις 2.10, 5.00, 12.00, 9.00 και 5.50 αντίστοιχα. Βέβαια, υπάρχει πλούσια ποικιλία σε πονταρίσματα για να διαλέξετε, τόσο για τα επιμέρους παιχνίδια, όσο και για τους τελικούς νικητές στους ομίλους και την διοργάνωση. Φαβορί στους ομίλους είναι η Ιρλανδία, Αγγλία, Ουαλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ την οκτάδα των προημιτελικών φαίνεται να κλείνει η Γαλλία και η Αυστραλία. Κατευθείαν στον τελικό φαίνεται πως θα πάει η Νέα Ζηλανδία, με τα πονταρίσματα να έχουν ενδιαφέρον ως προς το ποια χώρα θα αντιμετωπίσει ως φιναλιστ.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ