Φόρμουλα 1

Τα τελευταία νέα στη φόρμουλα

The-latest-news-in-the-formula

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε πολλές εξελίξεις στον χώρο της φόρμουλα 1, ειδικά και μετά το Grand Prix Βελγίου την 1η του μήνα. Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον μεγάλο νικητή του αγώνα που δεν ήταν άλλος από τον Leclerc. Τώρα, η προσοχή μας κατευθύνεται στο επόμενο μεγάλο Grand Prix στην Monza της Ιταλίας, και ειδικά στην Ferrari που επιστρέφει στην «βάση» της μετά από μια πολύ σημαντική νίκη στο Βέλγιο. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για όλα τα νέα στον κόσμο του motor racing, με έμφαση κυρίως στη Φόρμουλα 1 GP Ιταλίας, μιας και είναι ο επόμενος μεγάλος αγώνας στο ημερολόγιο, αλλά και τα γεγονότα στο Grand Prix Βελγίου.

Η μεγάλη νίκη του Leclerc στο Βέλγιο

Η οδήγηση του Leclerc στην πίστα του Spa-Francorchamps στο Βέλγιο αποδείχθηκε σωστή, φέρνοντας τον στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η νίκη του Leclerc είναι σίγουρα η απάντηση του στην πρόκληση του Hamilton πριν λίγο καιρό. Ο κορυφαίος οδηγός για φέτος, Lewis Hamilton, ενθάρρυνε τους αντιπάλους του να τα δώσουν όλα στην προσπάθεια να γίνει πιο ενδιαφέρον το τέλος της φετινής σεζόν. Έτσι, ο 21χρονος οδηγός από το Μονακό κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του GP και να κάνει έτσι το όνειρο του ίδιου και της Ferrari πραγματικότητα. Ωστόσο, η νίκη δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν. Με προβάδισμα 0.7 δευτερολέπτων, το πλεονέκτημα της Ferrari ήταν ξεκάθαρο, αλλά δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί για περισσότερους από 5 ή 6 γύρους. Ήταν αναμενόμενο πως η Ferrari θα πήγαινε καλά στο Grand Prix Βελγίου δεδομένου ότι ο συνδυασμός χαμηλής τριβής και υψηλής ταχύτητας ήταν ιδανικός για την πίστα του Spa.

Το τραγικό δυστύχημα του Antoine Hubert

Δυστυχώς, ο Leclerc δεν μπόρεσε να χαρεί και να γιορτάσει την νίκη του, καθώς την ίδια μέρα στον αγώνα της F2, ο παιδικός του φίλος Antoine Hubert έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια του αγώνα. Στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο αυτοκίνητο βγήκε στην εξωτερική, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου καθώς δεν μπορούσε να στρίψει λόγω μπροστινού φτερού που είχε κολλήσει κάτω από το αμάξι του, και έπεσε στα προστατευτικά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Correa, ο οποίος πήγαινε και αυτός από την αριστερή εξωτερική λόγω βλάβης στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου του, βρήκε κάθετα το αμάξι του Hubert, το οποίο κόπηκε στα δυο με την σύγκρουση. Ο Correa δεν μπορούσε να αποφύγει την σύγκρουση, και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε κλινική.

O Leclerc αφιέρωσε την νίκη του στον Hubert

Οι δυο πιλότοι είχαν ξεκινήσει μαζί πριν από δεκατέσσερα χρόνια την καριέρα τους, και η είδηση του θανάτου του Hubert συγκλόνισε τον Leclerc. Πριν τον αγώνα, ο Pierre Gasly, ώθησε τον Leclerc να κερδίσει αυτό τον αγώνα για τον φίλο τους, κάτι το οποίο και έκανε, αφιερώνοντας έτσι την νίκη του στον αδικοχαμένο Hubert. Ο θάνατος του Hubert ήταν μια τραγωδία για όλους τους οδηγούς της Formula 1. Μάλιστα, ο Lewis Hamilton είδε ζωντανά την σύγκρουση την ώρα που έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφους, και αντιλαμβανόμενος της σοβαρότητας της κατάστασης διέκοψε ευγενικά τον δημοσιογράφο και έτρεξε να ενημερωθεί. Η παρέα των Leclerc, Ocon και Gasly μίκρυνε απρόσμενα την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη, ενώ πολλές είναι και οι ανησυχίες που έχουν εκδηλωθεί μετά το δυστύχημα για τα μέτρα ασφάλειας στους αγώνες.

Τα μέτρα ασφάλειας στους αγώνες

Οι έρευνες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος έχουν ήδη αρχίσει, και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της FIA (International Motoring Federation), «η ασφάλεια είναι ο βασικός πυλώνας της FIA, και όσο βγαίνουν νέες τεχνολογίες, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να προστατεύσουμε τους οδηγούς από τέτοιου είδους ατυχήματα». Ο Lewis Hamilton σχολίασε τις δηλώσεις της FIA, και αναγνώρισε την πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας στις πίστες. Το δυστύχημα του Hubert ήταν το πρώτο για τα τελευταία 5 χρόνια, και το σοκ που προκάλεσε σε όλη την κοινότητα της φόρμουλα ενισχύει ακόμα περισσότερο την δράση για υιοθέτηση νέων μέτρων και βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών.

Πιθανή επιστροφή του Alonso στο Grand Prix Ιταλίας

Δεδομένου ότι ο τραυματισμός του Lando Norris δεν θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στον Grand Prix της Monza, η McLaren σκέφτεται σοβαρά να βάλει ως αντικαταστάτη του τον Fernando Alonso. Αν και η McLaren έχει σαν αντικαταστάτη τον Sergey Sirotkin, ο αρχηγός της ομάδας, Andreas Seidl, δήλωσε πως σε περίπτωση που ο Norris δεν μπορεί να αγωνιστεί, η εταιρεία θα εξετάσει όλες τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένου και του Alonso. Ο Alonso θα  επισκεφτεί την Monza με την ομάδα της McLaren, έτσι και αλλιώς η σχέση του με την εταιρεία είναι δεδομένη. Αναμένεται να δούμε, αν η απουσία του Norris γίνει γνωστή νωρίτερα, ποια θα είναι η κίνηση της McLaren, και αν θα δούμε τον Alonso σε ένα από τα μονοθέσια της.

Η Mercedes πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές σύμφωνα με τον Hamilton

Ενόψει του Grand Prix Ιταλίας, και δεδομένου του αποτελέσματος στο GP Βελγίου, ο Lewis Hamilton δήλωσε πως η ομάδα της Mercedes πρέπει να κάνει δραστικές αλλαγές και βελτιώσεις στην ταχύτητα της, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην Ferrari στην Ιταλία. Στους δοκιμαστικούς γύρους, η Mercedes βρισκόταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από την Ferrari, και όπως δήλωσε ο Hamilton, ο ίδιος και ο Bottas είχαν δεμένα τα χέρια τους.

Τα στατιστικά για το Grand Prix Ιταλίας

Ο Lewis Hamilton έχει κερδίσει πέντε φορές στην Monza, ένα ρεκόρ που κατέχει μόνο αυτός και ο Schumacher. Από την άλλη η Mercedes, κατακτά την Monza σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια και η κυριαρχία της είναι ξεκάθαρη την φετινή σεζόν. Ο Βρετανός πιλότος είναι σχεδόν αδύνατο να χάσει τον φετινό τίτλο, δεδομένης της διαφοράς του στην κατάταξη με τους υπόλοιπους οδηγούς. Το Grand Prix της Ιταλίας είναι από τα πιο δημοφιλή στο Formula 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό γιατί, μαζί με το βρετανικό, είναι τα μόνα σταθερά Grand Prix κάθε χρόνο στην ατζέντα. Πριν τον μεγάλο αγώνα, και καθώς προετοιμαζόμαστε και εμείς για το στοίχημα μας, ας θυμηθούμε ποια είναι η κατάταξη των παικτών μέχρι στιγμής:

1. L. Hamilton Mercedes 268
2. V. Bottas Mercedes 203
3. M. Verstappen Red Bull 181
4. S. Vettel Ferrari 169
5. C. Leclerc Ferrari 157
6. P. Gasly Toro Rosso 65
7. C. Sainz Jr. McLaren 58
8. D. Kvyat Toro Rosso 33
9. K. Raikkonen Alfa Romeo 31
10. A. Albon Red Bull 26

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ