Αγώνες Μοτοσυκλετών

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στο Magny-Cours

MOTOR_CYCLING_World_Superbikes_Magny-Cours

Αν είστε λάτρεις της ταχύτητας και των δυο τροχών τότε είναι σίγουρο πως περιμένετε πως και πως τον επόμενο αγώνα για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα SBΚ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Magny-Cours της Γαλλίας. Η ετήσια επίσκεψη των αναβατών στην Γαλλία αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό, ειδικά αν λάβει υπόψη κανείς και τον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία και την «μονομαχία» Rea-Bautista που καθήλωσε το κοινό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα πάντα γύρω από τον επερχόμενο αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Σούπερμπαϊκς στη Γαλλία, για να προετοιμαστείτε μαζί τους αναβάτες και να οργανώσετε το στοίχημα σας για τους αγώνες μοτοσυκλετών.

Η πίστα στο Magny-Cours

Μετά την δίμηνη καλοκαιρινή διακοπή των αγώνων, οι αναβάτες και οι φανς του αθλήματος μπαίνουν και πάλι σε mood αγώνων. Ο πρώτος αγώνας πίσω ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτέμβρη στην Πορτογαλία, ενώ επόμενο στοίχημα για τους αναβάτες και τις ομάδες τους είναι η πίστα στο Magny-Cours. Πρόκειται για μια πίστα που είναι αρκετά γνωστή σε όσους παρακολουθούν αγώνες μοτοσυκλετών και φόρμουλα, καθώς φιλοξενούσε την φόρμουλα 17 χρόνια, ενώ από το 2003 φιλοξενεί κάθε χρόνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Σούπερμπαϊκς. Η πίστα καλύπτει μια διαδρομή 4.412 χλμ. ενώ έχει συνολικά 17 στροφές, και βρίσκεται κοντά στην πόλη Magny-Cours, στην κεντρική Γαλλία. Νικητής στον ίδιο αγώνα που έγινε πέρσι στα πλαίσια του WSBK 2018 ήταν ο Jonathan Rea με την Kawasaki. Αναμένουμε να δούμε αν θα κατακτήσει και πάλι την πρώτη θέση στο Magny-Cours και τον τίτλο του πρωταθλητή απέναντι στον Alvaro Bautista.

H κυριαρχία της Kawasaki

Τα τελευταία 4 χρόνια η Kawasaki κυριαρχεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Σούπερμπαϊκς, σπάζοντας έτσι την συνεχόμενη πρωτιά των ιταλικών εταιρειών και της Ducati. Στο φετινό πρωτάθλημα η Kawasaki βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα αφού η διαφορά της με την Ducati στην δεύτερη θέση είναι μόλις 2 βαθμοί. Συγκεκριμένα, η κατάταξη των εταιρειών έχει ως εξής, μετά και τον αγώνα της Πορτογαλίας:

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. Kawasaki 492
2. Ducati 490
3. Yamaha 344
4. BMW 201
5. Honda 57

 

Η κατάταξη των αναβατών

Αφού είδαμε πως διαμορφώνεται η κατάταξη των εργοστασιακών ομάδων, ήρθε η ώρα να δούμε ποιος είναι ο κορυφαίος αναβάτης αυτή την στιγμή. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, με δυο ακόμα αγώνες να ακολουθούν σε Αργεντινή και Κατάρ, αλλά η κυριαρχία του Rea είναι αναμφισβήτητη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως έχει αφήσει πίσω του τον Bautista με σχεδόν 100 βαθμούς διαφορά. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 32 συνολικά αναβάτες, αλλά υπενθυμίζουμε ότι 26 μόνο από αυτούς μπορούν να διαγωνιστούν σε κάθε αγώνα. Η κατάταξη που ακολουθεί αφορά την πρώτη δεκάδα, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή μετά από 10 αγώνες στα πλαίσια του φετινού πρωταθλήματος.

Θέση Αναβάτης Βαθμοί
1. Jonathan Rea 490
2. Alvaro Bautista 399
3. Alex Lowes 249
4. Michael van der Mark 244
5. Leon Haslam 229
6. Toprak Razgatlioglu 223
7. Chaz Davies 204
8. Tom Sykes 183
9. Marco Melandri 153
10. Sandro Cortese 116

 

Τι καινούριο κρύβει ο αγώνας στο Magny-Cours

Υπάρχουν κάποιες βασικές αλλαγές στον αγώνα που θα γίνει στο Magny-Cours. Αρχικά, οι δοκιμαστικοί γύροι μειώνονται από 4 σε τρεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε δυο μόνο δοκιμαστικά/προπονήσεις την Παρασκευή 27/9. Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του Tissot Superpole, το οποίο θα δώσει και την κατάταξη για την εκκίνηση των αναβατών στο Sprint race της Κυριακής. Έτσι, σε αντίθεση με το παρελθόν, το Tissot Superpole θα είναι ο αποκλειστικά προκριματικός γύρος πριν τον μεγάλο αγώνα. Επιπλέον, οι φανς θα απολαύσουν τέσσερις συνολικά αγώνες κατά την διάρκεια της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένου δυο World SBK: τον αγώνα Sprint με δέκα γύρους και τον κλασικό δεύτερο αγώνα WSBK που έχουμε συνήθως. Επισημαίνουμε πως οι αναβάτες και οι ομάδες τους θα πάρουν κανονικά βαθμούς από τον «γρήγορο» πρώτο γύρο της Κυριακής. Τέλος, η ποικιλία στους αγώνες και ο διαφορετικός σχεδιασμός στο Magny-Cours θα δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να δουλέψουν με διαφορετικές στρατηγικές και να πειραματιστούν πολύ πιο ευέλικτα στο πρόγραμμα τους καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου, κάτι που σημαίνει πλούσιο θέαμα και συναρπαστικές ανατροπές.

Οι αλλαγές στο φετινό WorldSBK

Δεν είναι μόνο το Magny-Cours που φέρνει αλλαγές στην διοργάνωση, αφού ήδη από την αρχή της σεζόν παρατηρήσαμε έντονη κινητικότητα μέσα στις ομάδες και μεγάλες εκπλήξεις γενικότερα. Σίγουρα η μεγαλύτερη και εξίσου ευχάριστη έκπληξη ήταν η προσθήκη της BMW και της Honda ως επίσημες ομάδες στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, είχαμε την μεταφορά του Alvaro Bautista από το Moto GP στο Superbike, ο οποίος μαζί με τον Chaz Davies αποτελεί την ομάδα της Ducati. Στην ομάδα της Yamaha έχουμε την προσθήκη του Sandro Cortese, ο οποίος είχε μια φανταστική χρονιά ως πρωταθλητής Supersport για το 2018, και μαζί με τον Marco Melandri έχουν φέρει την Yamaha στην Τρίτη θέση. Από την άλλη πλευρά, ο Jonathan Rea πανηγυρίζει ήδη μια εκπληκτική χρονιά και ελπίζει ότι θα κερδίσει το πέμπτο στέμμα στην καριέρα του με την εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki.

Προβλέψεις για την κόντρα των Rea-Bautista

Στην αρχή της σεζόν όλα έδειχναν πως ο Bautista θα έπαιρνε τον τίτλο του πρωταθλητή που τόσο πολύ ήθελε. Ειδικά μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες όλα έδειχναν πως δεν γινόταν να χάσει τον φετινό τίτλο. Στους αγώνες μοτοσυκλετών, όμως, και ειδικά σε μια διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σούπερμπαϊκς, όλα γίνονται. Ο έμπειρος και τέσσερις φορές πρωταθλητής Jonathan Rea, έκανε μια ολική αναπροσαρμογή στην μηχανή και την στρατηγική της Kawasaki και κατάφερε να ανατρέψει εντελώς τον πίνακα της βαθμολογίας. Έτσι, βρέθηκε από τους -61 πόντους πίσω από τον πρώτο τότε Bautista, στους +91, κατοχυρώνοντας έτσι τον φετινό τίτλο. Ο πολυμήχανος και εξαιρετικά ταλαντούχος Rea απέδειξε ότι έχει ψυχή πρωταθλητή, επιβεβαιώνοντας έτσι την υπεροχή του. Για να αλλάξει κάτι στις επόμενες τρεις συναντήσεις WSBK σε Γαλλία, Αργεντινή και Κατάρ, θα πρέπει ο Bautista να είναι αλάνθαστος, και ο Rea να κάνει μια μέτρια εμφάνιση, κάτι που είναι σχεδόν απίθανο να γίνει. Για αυτό τον λόγο, οι αποδόσεις στις ιστοσελίδες στοιχήματος θέλουν με ξεκάθαρη διαφορά πρωταθλητή και φαβορί για τον τίτλο τον Jonathan Rea. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις στο στοίχημα διαμορφώνονται ως εξής:

Jonathan Rea Alvaro Bautista
1.004 26.00

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ