Φόρμουλα 1

Ιταλικό Grand Prix (Monza 2019) – προγνωστικά και προβλέψεις

Italian Grand Prix (Monza 2019)

Η σεζόν της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται, με επόμενο σταθμό την Monza της Ιταλίας στις 6 Σεπτεμβρίου, όπου και θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικοί γύροι για τον αγώνα του Ιταλικού Grand Prix την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα από τα παλιότερα Grand Prix στην Φόρμουλα 1, με τον πρώτα αγώνα στην πίστα δρόμου να γίνεται το 1922, την πρώτη χρονιά που κτίστηκε το Autodromo Nazionale Monza.  Ο χώρος έχει τρεις διαδρομές, με αυτή του Grand Prix να είναι και η πιο μεγάλη με 5,793 χιλιόμετρα ή 3,6 μίλια απόσταση. Παρακάτω, θα αναλύσουμε όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για το Ιταλικό Grand Prix, για να μπορέσετε να προετοιμαστείτε όσοι από εσάς επιλέξετε να παίξετε στοίχημα. Ταυτόχρονα, θα μιλήσουμε και για τα προγνωστικά του αγώνα, ούτως ώστε να έχετε μια γενική εικόνα και να είστε πιο έτοιμη πριν την εκκίνηση!

Ραντεβού στη Monza!

Μετά και το Grand Prix στο Βέλγιο, έρχεται όπως και κάθε χρόνο ο πολυαναμενόμενος αγώνας στη Monza της Ιταλίας. Μετά από αυτόν, έχουμε 7 ακόμα Grand Prix πριν το τελευταίο στο Abu Dhabi την 1η Δεκεμβρίου, όπου θα μάθουμε και επίσημα πλέον τον φετινό πρωταθλητή. Η πίστα στην Monza έχει απόσταση σχεδόν 6 χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να κάνουν 53 γύρους για να καλύψουν συνολική απόσταση 307 χιλιομέτρων πριν τερματίσουν. Στην Monza έχει καταγραφεί και ο ταχύτερος γύρος Grand Prix στην ιστορία της Φόρμουλα 1, και συγκεκριμένα το 2004 με χρόνο 1:21.046 από τον Rubens Barrichello. Οι ντόπιοι έχουν δώσει το ψευδώνυμο “La Pista Magica” στην πίστα του Autodromo Nationale Monza, και για καλό λόγο, αφού το 80% αυτής καλύπτεται με τέρμα τα γκάζια από τους οδηγούς. Η πίστα ξεκινά και τελειώνει με 1,1 χλμ ευθείας, οπότε και εμείς θα συμφωνήσουμε με τους Ιταλούς, ότι ο αγώνας θα είναι πραγματικά μαγικός!

Το πρόγραμμα για το Ιταλικό Grand Prix

Οι οδηγοί δίνουν ραντεβού στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12-13:30(ώρα Ιταλίας), για τον πρώτο δοκιμαστικό γύρο. Οι προκριματικοί θα γίνουν την επόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 4 το απόγευμα. Ο αγώνας, θα μεταδοθεί ζωντανά από την Monza την Κυριακή, ενώ η έναρξη θα γίνει στις 16:10, και πάλι ώρα Ιταλίας.

Η κατάταξη των οδηγών και των ομάδων μέχρι στιγμής

Ας δούμε, λοιπόν, τώρα, ποιοι θα είναι οι οδηγοί που θα βρεθούνε στην πίστα της Monza, και που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην κατάταξη για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 2019. O Hamilton κρατά σταθερά την πρώτη θέση, με τον Bottas και τον Verstappen να βρίσκονται στην δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα με μια πολύ μικρή διαφορά 7 βαθμών. Αναλυτικά, η κατάταξη έχει ως εξής:

Θέση Οδηγός Ομάδα Πόντοι
1 Lewis Hamilton Mercedes 250
2 Valterri Bottas Mercedes 188
3 Max Verstappen Red Bull 181
4 Sebastian Vettel Ferrari 156
5 Charles Leclerc Ferrari 132
6 Pierre Gasly Red Bull 63
7 Carlos Sainz Jr McLaren 58
8 Kimi Raikkonen Alfa Romeo 31
9 Daniily Kvyat Toro Tosso 27
10 Lando Norris McLaren 24
11 Daniel Ricciardo Renault 22
12 Lance Stroll Racing Point 18
13 Kevin Magnussen Haas 18
14 Nico Hulkenberg Renault 17
15 Alexander Albon Toro Rosso 16
16 Sergio Perez Racing Point 13
17 Romain Grosjean Haas 8
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1
19 Robert Kubica Williams 1
20 George Russel Williams 0

 

Επιπλέον, όσον αφορά την κατάταξη των ομάδων ή κατασκευαστών έχουν ως εξής:

Θέση Ομάδα/Κατασκευαστής Βαθμοί
1 Mercedes 438
2 Ferrari 288
3 Red Bull 244
4 McLaren 82
5 Toro Rosso 43
6 Renault 39
7 Alfa Romeo 32
8 Racing Point 31
9 Alfa Romeo 26
10 Williams 1

 

To comeback της Ferrari στην Ιταλία;

Μέχρι στιγμής η Ferrari έχει μείνει χωρίς νίκες για την φετινή χρονιά του πρωταθλήματος, ενώ βρίσκεται κάτω από υψηλή πίεση από την Red Bull που όλο και την πλησιάζει και απειλεί να της πάρει την δεύτερη θέση.  Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο Formula 1 Belgium GP στις 1 Σεπτεμβρίου, αλλά η Ferrari φαίνεται πως έχει στρέψει ήδη την προσοχή της στο Grand Prix της Ιταλίας. Η επιστροφή της Ferrari στην πατρίδα της μπορεί να σημάνει και την νίκη της. Σε πίστες χαμηλών ταχυτήτων η Ferrari δεν μπορεί να περάσει την Mercedes, για αυτό το λόγο η πίστα του Ιταλικού Grand Prix μπορεί να γίνει η τέλεια αφορμή για να επανέλθει δυναμικά στο πρωτάθλημα, και γιατί όχι να κερδίσει κιόλας ένα Grand Prix. Βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρα, μετά και την παρ’ ολίγο νίκη του Leclerc στην Αυστρία και το Μπαχρέιν. Μην ξεχνάμε και την ποινή του Vettel στον Καναδά, που του στέρησε την νίκη που τόσο πολύ ήθελε. Ο ίδιος ο Hamilton ζήτησε από τους παραπάνω αντιπάλους του να δώσουν ότι έχουν και να σταθούν απέναντι του με όλες τους δυνάμεις. Αναμένουμε να δούμε αν θα απαντήσουν στο κάλεσμα του οι οδηγοί της Ferrari.

Αξίζει να προσέξετε την Alfa Romeo στο Grand Prix Ιταλίας

Μέχρι και την περσινή σεζόν είχαμε να δούμε αυτοκίνητο της Alfa Romeo στο Ιταλικό Grand Prix για περισσότερα από 30 χρόνια. Ακόμα, πάνε 8 χρόνια από την τελευταία φορά που ένας Ιταλός οδηγός ξεκίνησε τον αγώνα της ομάδας της Alfa Romeo επί ιταλικού εδάφους. Και αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει, αφού φέτος θα έχουμε τον Antonio Giovinazzi στο αμάξι της Alfa Romeo (και με μηχανή της Ferrari!). Μιας και η ομάδα της Alfa Romeo ανήκει στην ομάδα της Ferrari, μην ξεχνάμε πως ο Ιταλός οδηγός ήταν μέχρι πέρσι στην ομάδα της δεύτερης. Ακόμα, ο Kimi Raikkonen είναι εξίσου ενθουσιασμένος να τρέξει για την Alfa Romeo στη Monza, και θα σας προτείναμε να μην ξεγράψετε ακόμα την Alfa Romeo από αυτό το Grand Prix.

H κυριαρχία του Hamilton

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έχει κατοχυρώσει ήδη τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, μετά και την νίκη του απέναντι στον Verstappen στο Grand Prix Ουγγαρίας στις 4 Αυγούστου. Ο ίδιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Grand Prix φέτος, και πρόκειται σίγουρα για έναν οδηγό που έχουμε πάντα στον νου μας, όσο αφορά το στοίχημα. Είναι ο καλύτερος αυτή την στιγμή στις πίστες δρόμου, και είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα παίξει βασικό ρόλο και στο Grand Prix Ιταλίας.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ