Ράγκμπι

Rugby Union: Γεωργία v. Σκωτία και Ουαλία v. Ιρλανδία – προγνωστικά και προβλέψεις

Rugby Union

Το Ράγκμπι Γιούνιον ή, πιο απλά γνωστό ως, ράγκμπι είναι ένα ομαδικό άθλημα επαφής το οποίο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Αγγλία πριν από 2 αιώνες περίπου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα αρκετά διάσημο σε όλον τον κόσμο. Σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινάνε τα παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και τα διεθνή φιλικά των ομάδων για την προετοιμασία τους προς το κύπελλο. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τα φιλικά Ουαλίας – Ιρλανδίας και Γεωργίας – Σκωτίας, ενώ θα μιλήσουμε και για προγνωστικά και τις αποδόσεις των ομάδων στα πρώτα επίσημα παιχνίδια τους στους ομίλους του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ουαλία v. Ιρλανδία

Οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες αρκετές φορές στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, από το 1882 που έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά, αριθμούν 125 αγώνες μέχρι στιγμής, συν 2 αγώνες που θα ακολουθήσουν στις 31/8 και στις 6/9 αυτής της χρονιάς. Συνολικά, η Ουαλία έχει κερδίσει 69 από αυτά τα παιχνίδια, με την Ιρλανδία να έχει 51 νίκες, αφήνοντας 7 παιχνίδια μεταξύ τους που έληξαν με ισοπαλία. Το μικρό αυτό προβάδισμα της Ουαλίας φαίνεται πως παραμένει, αφού στις τελευταίες πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, η ομάδα της Ουαλίας έχει 3 νίκες και μια ισοπαλία. Συγκεκριμένα, τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους είναι τα εξής:

29 Αυγούστου 2015 10 – 16 Ουαλία 2015 Rugby World Cup warm-up tests
7 Φεβρουαρίου 2016 16 – 16 Ισοπαλία 2016 Six Nations
10 Μαρτίου 2017 22 – 9 Ουαλία 2017 Six Nations
24 Φεβρουαρίου 2018 37 – 27 Ιρλανδία 2019 Six Nations
16 Μαρτίου 2019 25 – 6 Ουαλία 2019 Six Nations

 

Η προετοιμασία για το παγκόσμιο Κύπελλο

Το δεύτερο παιχνίδι για φέτος μεταξύ Ουαλίας και Ιρλανδίας θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2019 στα πλαίσια της προετοιμασίας των δυο ομάδων για το παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία το φθινόπωρο του ίδιου έτους. Περισσότερα σχετικά με το παγκόσμιο θα δούμε και παρακάτω. Οι δυο αιώνιοι αντίπαλοι θα αναμετρηθούν στο Principality Stadium, στο Cardiff, όπου θα δούμε αν η Ουαλία θα καταφέρει να κερδίσει και πάλι την Ιρλανδία, όπως έκανε και νωρίτερα φέτος στα πλαίσια του πρωταθλήματος Six Nations 2019. Ουαλία και Ιρλανδία θα αναμετρηθούν σε δυο παιχνίδια πριν την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου, και αν και πρόκειται για διεθνείς φιλικούς αγώνες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι φόρμα είναι οι δυο ομάδες, για να έχουμε μια εικόνα και για τα επίσημα παιχνίδια του κυπέλλου τον άλλο μήνα.

Χρήσιμα στατιστικά για τον αγώνα

Η ομάδα της Ουαλίας φαίνεται πως είναι σε καλύτερη φόρμα από την Ιρλανδία με μια μόνο ήττα στους τελευταίους 6 αγώνες και ποσοστό επιτυχίας 83%. Από την άλλη πλευρά, η Ιρλανδία έχει 67% πετυχημένα αποτελέσματα με 2 ήττες στους τελευταίους 6 αγώνες. Γενικά, βάσει προηγούμενων αποτελεσμάτων μεταξύ των δυο ομάδων, θα λέγαμε πως οι πιθανότητες για νίκη της Ουαλίας είναι στο 50%, ενώ της Ιρλανδίας κοντά στο 44%. Μετά τις δυο τους αναμετρήσεις, σε φιλικό αγώνα που ακολουθεί στις 7/9, και οι δυο ομάδες ξεκινάνε το ντεμπούτο τους στο παγκόσμιο κύπελλο, με την Ιρλανδία να αντιμετωπίζει την Σκωτία, και την Ουαλία να παίζει με την Γεωργία στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

 Γεωργία v. Σκωτία

Την ίδια ημέρα, και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου 2019 θα έχουμε και την μονομαχία της Γεωργίας με την Σκωτία. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο στάδιο Dinamo στην Τυφλίδα, και θα είναι το πρώτο ανάμεσα στα συνολικά δυο διεθνή φιλικά που θα παίξουν οι δυο ομάδες πριν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια στο παγκόσμιο κύπελλο. Σε αντίθεση με την Ουαλία και την Ιρλανδία που βρίσκονται σταθερά αντιμέτωπες κάθε χρόνο, η Γεωργία με την Σκωτία έχουν παίξει μόλις δυο παιχνίδια στην ιστορία τους. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη αναμέτρηση τους ήταν το 2016 στα διεθνή φθινοπώρου όπου η σκωτσέζοι συνέτριψαν τους γεωργιανούς με 43 – 16. Πριν από αυτό είχε ακολουθήσει μια ακόμα νίκη της Σκωτίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το 2011, με νίκη 15 – 6.

Τα στατιστικά των δυο ομάδων

Αν δούμε πιο καλά τα στατιστικά των δυο ομάδων, τότε η κυριαρχία της Σκωτίας φαίνεται πως μπορεί να σπάσει, καθώς η Γεωργία βρίσκεται σε φανταστική φόρμα και παραμένει αήττητη μετά από 6 παιχνίδια. Αντίθετα, η Σκωτία είναι φορμαρισμένη σε ποσοστό 25%, αφού έχει μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία στα τελευταία 6 παιχνίδια, έχει να κερδίσει στα τελευταία 5 και έχει χάσει και τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της. Μετά το παιχνίδι τους για την προετοιμασία του παγκοσμίου κυπέλλου, η Γεωργία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ουαλία και η Σκωτία με την Ιρλανδία.

Το παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2019

Όπως αναφέραμε, και τα δυο παιχνίδια παραπάνω αποτελούν το «ζέσταμα» των ομάδων για το παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιαπωνία. Τα διεθνή φιλικά θα είναι η πρώτη στάση πριν τις μεγάλες επίσημες αναμετρήσεις στο παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία. Η αυλαία ανοίγει με το παιχνίδι της Ιαπωνίας απέναντι στην Ρωσία, την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, στο Τόκυο, ενώ ο τελικό θα λάβει χώρα έξι εβδομάδες μετά στην Yokohama, και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου. Στο παγκόσμιο κύπελλο 2019 θα αναμετρηθούν συνολικά 20 ομάδες, και συγκεκριμένα οι:

  • Αγγλία
  • Ιρλανδία
  • Σκωτία
  • Ουαλία
  • Ιαπωνία
  • Ρωσία
  • Σαμόα
  • Νέα Ζηλανδία
  • Νότια Αφρική
  • Ιταλία
  • Καναδάς
  • Ναμίμπια
  • Γαλλία
  • Αργεντινή
  • Τόνγκα
  • Η. Π. Α.
  • Αυστραλία
  • Φίτζι
  • Γεωργία
  • Ουρουγουάη

Οι αποδόσεις στα πρώτα παιχνίδια του παγκοσμίου κυπέλλου

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τις αποδόσεις στο αθλητικό στοίχημα για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου, μιας και το ράγκμπι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο. Όπως είπαμε το πρώτο παιχνίδι Ιαπωνίας-Ρωσίας ξεκινά στις 20 Σεπτέμβρη, και η οικοδέσποινα Ιαπωνία φαίνεται πως είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη. Ένα δύσκολο παιχνίδι θα είναι αυτό της Ιρλανδίας με την Σκωτία, με απόδοση 1.24 υπερ της Ιρλανδίας, 3.90 υπερ της Σκωτίας και 24.25 για την ισοπαλία. Τέλος, το παιχνίδι μεταξύ Ουαλίας και Γεωργίας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με την Ουαλία στο 1.03 και την Γεωργία στο 9.50. Είπαμε πως η Γεωργία έρχεται αρκετά φορμαρισμένη στο παγκόσμιο, αλλά το ερώτημα παραμένει για το αν θα μπορέσει να κερδίσει μια από τις καλύτερες ομάδες στο ράγκμπι.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ