Πυγμαχία

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών AIBA 2019 στη Ρωσία

AIBA World Championships (Women) 2019

Η πόλη Ulan-Ude της Ρωσίας θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα μποξ γυναικών το οποίο ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 13 του ίδιου μήνα. Η πυγμαχία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα αυτή την στιγμή, και όλοι οι φανς περιμένουν να δουν τις καλύτερες μποξέρ στον κόσμο που θα συναντηθούν στην Ρωσία και θα παίξουν για να κερδίσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Το ΑΙΒΑ παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών 2019 πραγματοποιείται για 11η χρονιά και είναι αναμφίβολα ένα πρωτάθλημα υψηλού κύρους στον χώρο του γυναικείου μποξ. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τι να περιμένουμε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ποιο είναι το πρόγραμμα για τις αθλήτριες στην Ρωσία. Ταυτόχρονα, θα μιλήσουμε για τα φαβορί και θα αναλύσουμε τις προγνώσεις μας για την νικήτρια και τις κυριότερες μποξέρ που πρέπει να προσέξετε στον διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πυγμαχίας γυναικών

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών ΑΙΒΑ διαρκεί 11 ημέρες, με τις μποξέρ να έχουν ένα γεμάτο ημερολόγιο ειδικά τις πρώτες μέρες των προκριματικών αγώνων. Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινάμε με την πρώτη συνάντηση των αθλητριών, την επίσημη κλήρωση που θα ορίσει τους αγώνες και τις μονομαχίες, καθώς και την τελετή έναρξης που θα σηματοδοτήσει την αρχή του πρωταθλήματος. Από τις 3 μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, οι μποξέρ ξεκινούν τον αγώνα για την πρόκριση τους στα τελικά της διοργάνωσης, αφού εκείνο το διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί αγώνες και οι πρώτες μονομαχίες. Από αυτούς τους αγώνες θα ξεχωρίσουν οι καλύτερες μποξέρ που θα πάρουν μέρος στα προημιτελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου. Μετά τους προημιτελικούς αγώνες, οι αθλήτριες θα έχουν μια μέρα για να ξεκουραστούν και να οργανώσουν την στρατηγική τους, ενώ στις 12 Οκτωβρίου θα μπουν και πάλι στο ρινγκ για τα ημιτελικά και την διεκδίκηση μιας θέσης στον τελικό. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει την τελευταία μέρα στις 13 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η τελετή λήξης και απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες.

Η διεκδίκηση του τίτλου και της θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις μποξέρ από την Ινδία

Λίγους μήνες πριν η IOC δήλωσε πως οι αθλητές και αθλήτριες του ΑΙΒΑ δεν θα προκρίνονται αυτόματα στους Ολυμπιακούς, μετά το σκάνδαλο με την διαιτησία και τον πρόεδρο της διοργάνωσης. Πριν λίγες μέρες η BFI ανακοίνωσε πως οι αθλήτριες και αθλητές που θα καταφέρουν να κερδίσουν ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα προκριθούν αυτόματα και θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας το 2020. Για τους άνδρες η πρόκριση θα δοθεί στον πρωταθλητή που θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, οι πρώτες δύο αθλήτριες που θα κερδίσουν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζουν και μια θέση στην αποστολή της χώρας τους στους Ολυμπιακούς. Αυτό σημαίνει πως αν βρεθούν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικείου μποξ δυο αθλήτριες από την Ινδία, τότε και οι δυο θα περάσουν αυτόματα στην αποστολή της χώρας στους Ολυμπιακούς. Αν οι αθλήτριες του τελικού είναι από άλλες χώρες, τότε η ομοσπονδία θα διοργανώσει αγώνες μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων όπως θα προκύψουν από την κατάταξη τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνετε ότι διακυβεύονται πολλά για τις μποξέρ από την Ινδία, οι οποίες αναμένεται να δώσουν το 100% για να εξασφαλίσουν και την θέση τους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι μποξέρ που θα βρεθούν στην Ρωσία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Βέβαια, όλες οι αθλήτριες νιώθουν ενθουσιασμό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς είναι ο τελευταίος μεγάλος διαγωνισμός πριν τα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Τόκιο. Αυτό σημαίνει πως οι μποξέρ θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία να βρεθούν στο ρινγκ και να κάνουν μια καλή εμφάνιση πριν τους Ολυμπιακούς. Στην Ρωσία θα έχουμε 10 διαφορετικές κατηγορίες για τις μποξέρ, οι οποίες είναι οι εξής:

Κατηγορία 1η μποξέρ στην παγκ. κατάταξη 2η μποξέρ στην παγκ. κατάταξη
45-48 kg HMANGTE Chungneijang Mary Kom (IND) OKHOTA Hanna (UKR)
48-51 kg PANG Chol Mhi (PRK) CHANG Yuan (CHN)
51-54 kg LIN  Yu-Ting (TPE) PETROVA Stoyka Zhelyazkova (BUL)
54-57 kg YIN Junhua (CHN) WAHNER Ornelia Gabrielle (GER)
60 kg HARRINGTON Kellie Anee (IRL) SEESONDEE Sudaporn (THA)
64 kg DOU Dan (CHN) BOVA Badulina Mariia (UKR)
69 kg CHEN Nien-Chin (TPE) GU Hong (CHN)
75 kg LI Qian (CHN) FONTIJIN Nouchka Mireille (NED)
81 kg WANG Lina (CHN) CAICEDO Sinisterra Jessica Paola (COL)
81+ kg YANG Xiaoli (CHN) DEMIR Sennur (TUR)

Στον πίνακα παραπάνω συμπεριλάβαμε και τις πρώτες αθλήτριες στην παγκόσμια κατάταξη αυτή την στιγμή, βάσει των αποτελεσμάτων από την προηγούμενη σεζόν, ούτως ώστε να έχετε μια εικόνα σχετικά με το ποιες μποξέρ επικράτησαν στην κατηγορία και ποιες είχαν την καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα.

Τα μεγάλα ονόματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μποξ γυναικών

Η πυγμαχία είναι ένα από τα αθλήματα που η Κίνα τα πηγαίνει αρκετά καλά, όπως μπορείτε να δείτε και από τον παραπάνω πίνακα, αφού επικρατεί σχεδόν σε κάθε κατηγορία στο μποξ γυναικών. Ωστόσο, ένα όνομα που πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το πρωτάθλημα είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί η Mary Kom. Η μποξέρ από την Ινδία, και πρώτη στην κατηγορία της, έχει ήδη στην κατοχή της ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο και έξι τίτλους παγκοσμίων πρωταθλημάτων, ενώ το καλοκαίρι πανηγύρισε ακόμα έναν τίτλο. Δεδομένου ότι το χρυσό θα της εξασφαλίσει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, περιμένουμε μια δυναμική εμφάνιση από την ίδια. Αναμένουμε να δούμε αν θα μπορέσει να διαγωνιστεί και το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία των 60 κιλών, η πρωταθλήτρια Kellie Harrington. Η ίδια προπονείται κανονικά και περιμένει το τελικό ΟΚ από την διοργάνωση για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η αποστολή της Βρετανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Από 7 μποξέρ αποτελείται η αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών. Συγκεκριμένα, στην Ρωσία θα βρεθεί και η Ολυμπιονίκης Lauren Price, μαζί με τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης Karris Artingstall και Demi-Jade Resztan, που κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο, καθώς και την Rosie Eccles που κέρδισε τη 3η θέση στην διοργάνωση. Η Price κέρδισε και το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κερδίζοντας την πυγμάχο που της στέρησε την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέρσι. Αυτό ήταν σίγουρα το boost αυτοπεποίθησης που χρειαζόταν και αναμένουμε να δούμε αν θα είναι αρκετό για να την φέρει στα ημιτελικά, και γιατί όχι, και τα τελικά στην Ρωσία.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ