Χωρίς κατηγορία

Πώς να στοιχηματίσετε στην πυγμαχία

Εδώ στη NetBet, διαθέτουμε ένα σωρό εξαιρετικές αγορές για αθλητικά στοιχήματα και προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις στην πυγμαχία. Δεν δεχόμαστε μόνο στοιχήματα σε μεμονωμένους αγώνες, αλλά προσφέρουμε ονλάιν στοιχήματα σε πολλές βαθύτερες αγορές στην ιστοσελίδα μας για στοιχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν θέλετε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε αθλητικό στοίχημα, εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για το πώς ακριβώς πρέπει να το κάνετε.

Τι είναι η πυγμαχία;

Το μποξ είναι ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος σύγχρονος όρος για την πυγμαχία, η οποία προέρχεται από τις αρχαίες λατινικές και ελληνικές λέξεις για τη “σφιγμένη γροθιά”. Το άθλημα περιλαμβάνει δύο άτομα που ρίχνουν γροθιές σε ένα τετράγωνο ρινγκ για έναν καθορισμένο αριθμό γύρων ή μέχρι ένας από τους πυγμάχους να κριθεί ανίκανος να συνεχίσει από τον διαιτητή. Οι περισσότεροι αγώνες περιλαμβάνουν 12 γύρους διάρκειας τριών λεπτών, με τον νικητή να αποφασίζεται από μια επιτροπή κριτών σε περίπτωση που ο αγώνας διαρκέσει μέχρι τέλους.

Η επαγγελματική πυγμαχία έχει 17 κατηγορίες βάρους, με πέντε διαφορετικές οργανώσεις να έχουν μια ζώνη σε κάθε κατηγορία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πυγμαχίας (WBO), η Παγκόσμια Ένωση Πυγμαχίας (WBA), η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBF) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας (WBC) είναι οι τέσσερις έγκριτοι αθλητικοί οργανισμοί, ενώ το δημοφιλές περιοδικό The Ring διαθέτει επίσης ειδική ζώνη.

Υπήρξαν πολλοί πυγμάχοι που έχουν προταθεί ότι είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, και ο καθένας έχει τη δική του αξίωση για το στέμμα. Ένας από τους κυρίαρχους πυγμάχους που αγωνίζονται σήμερα είναι ο Μεξικανός Canelo Alvarez, ο οποίος κατέχει και τους πέντε παγκόσμιους τίτλους στα σούπερ μεσαία βάρη. Ο Tyson Fury θεωρείται επίσης από πολλούς ως ο καλύτερος του αθλήματος, με τον Άγγλο να έχει αήττητο ρεκόρ 32-0-1.

Ιστορία της πυγμαχίας

Η πυγμαχία είναι ένα από εκείνα τα αθλήματα που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, καθιστώντας έτσι δύσκολο να προσδιοριστεί άμεσα η ιστορία της. Λαξεύματα σε πέτρα υποδηλώνουν ότι οι πρώτες μορφές πυγμαχίας υπήρχαν ήδη πριν από 5.000 χρόνια, αλλά η εξέλιξη του αθλήματος άρχισε να επιταχύνεται στην αρχαία Ελλάδα. Μια πρώιμη παραλλαγή του αθλήματος συμπεριλήφθηκε στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ολυμπιάδα) το 688 π.Χ., όπου οι μαχητές τύλιγαν τα χέρια τους με δέρμα και έριχναν γροθιές μέχρι να παραδοθεί ο ένας. Μετά από αυτή την ιστορική περίοδο, τα στοιχεία της πυγμαχίας εξαφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό, μέχρι που γνώρισε μια αναβίωση στην Αγγλία του 17ου αιώνα.

Η πυγμαχία με γυμνές γροθιές αναδείχθηκε σε δημοφιλές χόμπι, και παρόλο που αρχικά ήταν παράνομη, η δημοτικότητά της αυξήθηκε γρήγορα. Οι μαχητές πληρώνονταν για να αγωνιστούν και οι θεατές έβαζαν στοιχήματα για το αποτέλεσμα, εξ ου και ο όρος prizefighting. Αυτό το άθλημα ήταν σχεδόν αγνώριστο από το σημερινό και ήταν σύνηθες να βλέπεις αθλητές να παλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο 18ος αιώνας έφερε πολλές αλλαγές στο άθλημα, με τον πρωταθλητή John Broughton να δημιουργεί την πρώτη σειρά κανόνων το 1743 σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την πυγμαχία.

Ήταν το 1867 όταν οι κανόνες αυτοί επικαιροποιήθηκαν τελικά με τους κανόνες του Μαρκήσιου του Κουίνσμπερυ, ένα σύνολο 12 κανόνων που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ακόμη και σήμερα. Το σύνολο των κανόνων κατέστησε υποχρεωτικά τα γάντια, απαγόρευσε την πάλη και εισήγαγε την καταμέτρηση 10 δευτερολέπτων για τους χτυπημένους αντιπάλους. Παρά τη διαμόρφωση ενός κωδικοποιημένου συνόλου κανόνων, οι πυγμαχίες με έπαθλο παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό παράνομες και παρέμειναν υπόγειες για το μεγαλύτερο μέρος του τέλους του 19ου αιώνα. Καθώς η δημοτικότητα συνέχισε να αυξάνεται και οι φόβοι για την ανομία αυξήθηκαν, η πυγμαχία νομιμοποιήθηκε τελικά, δίνοντας τη θέση της σε αυτό που έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αθλήματος, υπήρξε μια συνεχής συγχώνευση μεταξύ της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, και της πυγμαχίας. Ο Muhammad Ali είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα της διασταύρωσης μεταξύ αθλητισμού και καθημερινής ζωής. Αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους που πάτησαν το πόδι τους στο ρινγκ, ο Ali έγινε επίσης πολιτικό είδωλο μετά τη σύλληψή του για την άρνησή του να πολεμήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ενώ ο Ali είναι ίσως ο σημαντικότερος αθλητής όλων των εποχών, οι Floyd Mayweather, Sugar Ray Robinson, Joe Louis και Marvin Hagler θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι καλύτεροι σε μια καθαρά υποκειμενική συζήτηση.

Πώς μπορώ να στοιχηματίσω στην πυγμαχία;

Εδώ στη NetBet, διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία αγορών για όλους τους αγώνες πυγμαχίας στο αθλητικό ημερολόγιο. Ακολουθούν μερικές από τις αγορές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε στην ιστοσελίδα μας.

– Νικητής – Στοιχηματίζετε σε έναν πυγμάχο να κερδίσει οποιονδήποτε αγώνα με οποιοδήποτε μέσο.

– Ο Αγώνας να πάει μεχρι τέλους – Τοποθετείτε ένα στοίχημα για το αν πιστεύετε ότι ο αγώνας θα τελειώσει με μια απόφαση ή θα τελειώσει μέσα σε 12 γύρους.

– Αποτέλεσμα αγώνα – Στοιχηματίζετε στη νίκη ενός πυγμάχου μέσω μιας συγκεκριμένης μεθόδου. Π.χ. Ο πυγμάχος Α θα κερδίσει με KO, TKO ή DQ.

– Στοίχημα γύρου – Στοιχηματίζετε στο ποιος μαχητής θα κερδίσει και σε ποιον γύρο θα ολοκληρωθεί ο αγώνας. Π.χ. Ο πυγμάχος Β θα κερδίσει στον 7ο γύρο.

– Στοίχημα σε ομάδες γύρων – Επιλέγετε μια ομάδα γύρων στην οποία πιστεύετε ότι ένας συγκεκριμένος μαχητής θα αναδειχθεί νικητής. Π.χ. Ο πυγμάχος Α θα κερδίσει στους γύρους 1-3.

– Over/Under γύροι – Στοίχημα για το αν ένας αγώνας θα διαρκέσει περισσότερο από έναν ορισμένο αριθμό γύρων.

– Στοίχημα εναλλακτικού γύρου – Στοιχηματίζετε σε ένα ευρύτερο χρονικό πλαίσιο στο οποίο ένας μαχητής θα κερδίσει τον αγώνα. Π.χ. Ο πυγμάχος Α θα κερδίσει σε 1-6 γύρους, ο πυγμάχος Β θα κερδίσει σε 7-12 γύρους, απόφαση ή ισοπαλία.

Ωστόσο, αυτές είναι μόνο μερικές από τις αγορές πυγμαχίας που προσφέρουμε. Μπορείτε να παρακολουθείτε τον ιστότοπο ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων για να βρείτε περισσότερες από τις φανταστικές στοιχηματικές επιλογές μας. Περιστασιακά, μπορεί επίσης να επιλέξουμε να αυξήσουμε μια τιμή, την οποία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας με τις προσφορές.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ