Ποδόσφαιρο

Superleague – Σύνοψη αγώνων και παρουσίαση επόμενης αγωνιστικής

Greek Football

Είναι πολλές οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ώρες, τόσο με τους αγώνες και τα αποτελέσματα στα ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, όσο και με τις μεταγραφές των παικτών καθώς φτάνουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της 21ης αγωνιστικής, σε μια σύνοψη όλων των αγώνων καθώς προετοιμαζόμαστε για την 22η αγωνιστική που ακολουθεί. Ακόμα, θα αναλύσουμε το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός αλλά και το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Βόλος που έφερε την ομάδα του βορρά στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέλος, θα δούμε το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής, αλλά και πως διαμορφώνεται το στοίχημα

Οι αγώνες της 21ης αγωνιστικής

Την Δευτέρα ολοκληρώθηκε η 21η από τις συνολικά 26 αγωνιστικές του φετινού  πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, με τον ΠΑΟΚ να περνάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την νίκη του απέναντι στον Βόλο και την ισοπαλία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με νίκη 0-2 από την Λάρισα, ενώ Πανιώνιος (1-0) και Παναιτωλικός (2-0) επικράτησαν εντός έδρας απέναντι στον Ατρόμητο και τον Άρη αντίστοιχα. Ισόπαλοι ήρθαν η Ξάνθη με τον ΟΦΗ, η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και η Λαμία με τον Αστέρα Τρίπολης. Ας δούμε τα αποτελέσματα όλων των αγώνων:

  • Λάρισα – Παναθηναϊκός (0-2)
  • Ξάνθη – ΟΦΗ (2-2)
  • Πανιώνιος – Ατρόμητος (1-0)
  • Παναιτωλικός – Άρης (2-0)
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός (0-0)
  • ΠΑΟΚ – Βόλος (1-0)
  • Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (1-1)

Στην κορυφή της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος επωφελήθηκε από την ισοπαλία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και πήρε την νίκη στον Βόλο που τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ομολογουμένως, ο ΠΑΟΚ δεν ενθουσίασε την Δευτέρα στην Τούμπα, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αφού πήρε αυτό που ήθελε και ο Βόλος επέστρεψε πίσω χαμένος. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 60ο λεπτό, ενώ είχε και άλλες τελικές στο παιχνίδι που θα μπορούσαν να του δώσουν προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο. Ο Βόλος είχε την κατοχή της μπάλας και κινούνταν καλά στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές ευκαιρίες, γεγονός που τους στοίχισε στο τέλος. Ωστόσο, δυσαρεστημένος είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ με την απόδοση της ομάδας, ειδικά μετά από τρία παιχνίδι με ΑΕΚ, Λαμία και Βόλο στα οποία πήρε πιο δύσκολο την νίκη.

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ήταν το ίδιο απογοητευτικό και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ήθελε την νίκη για να παραμείνει στην κορυφή, με το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ να τον αδικεί καθώς είχε την δυνατότητα να πετύχει γκολ νίκης. Βέβαια, από την άλλη πλευρά και η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της κατά την διάρκεια του αγώνα, όντας πιο αδύναμη απέναντι στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι δεν είχε πολύ θέαμα, με λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα, με σημαντικές φάσεις στο 4ο και 9ο λεπτό που θα μπορούσαν να του δώσουν το προβάδισμα και έψαχνε το γκολ καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ οι ερυθρόλευκοι, που η ΑΕΚ είχε μείνει με έναν παίκτη λιγότερο. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι η υπεροχή του Ολυμπιακού δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ ήταν άφαντη στο γήπεδο. Αντιθέτως, η Ένωση έπαιξε δυνατά, δημιούργησε φάσεις και έχασε ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Επεισοδιακό ματς και για τον ΟΦΗ με την Ξάνθη

Ακόμα ένα παιχνίδι που ότι έχασε σε φάσεις και στιγμές αναπλήρωσε με εντάσεις και περίσσιο εκνευρισμό. Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι όπου το VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο κρίνοντας και τα τέσσερα γκολ του αγώνα. Το παιχνίδι είχε απ’ όλα: ακύρωση γκολ από πέναλτι, δεύτερο πέναλτι που μέτρησε, γκολ στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή, και πολύ εκνευρισμό και από τις δυο ομάδες. Και οι δυο ομάδες ήθελαν την νίκη για να εξασφαλίσουν την είσοδο του στην πρώτη εξάδα και να παραμείνουν εντός «μάχης» για τα πλέι οφ, με τον ΟΦΗ να φεύγει λίγο περισσότερο απογοητευμένος αφού προηγούταν 0-2 στα Πηγάδια. Η λύση από την Ξάνθη, που βρίσκονταν πίσω στο σκορ, ήρθε από την αλλαγή του Φοσέ ο οποίος πέτυχε 2 γκολ στο 84’ και στο 90’ και χάρισε στην ομάδα του τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Το παιχνίδι είχε απ’ όλα: ακύρωση γκολ από πέναλτι, δεύτερο πέναλτι που μέτρησε, και γκολ στα τελευταία λεπτά για την ανατροπή!

Η βαθμολογία στην Σούπερ Λιγκ

Μετά την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, η κατάταξη και βαθμολογία των ομάδων έχουν ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. ΠΑΟΚ 52
2. Ολυμπιακός 51
3. ΑΕΚ 38
4. Παναθηναϊκός 34
5. Άρης 29
6. ΟΦΗ 27
7. Ξάνθη 27
8. Ατρόμητος 26
9. Λαμία 24
10. Λάρισα 24
11. Αστέρας Τρίπολης 22
12. Βόλος 22
13. Παναιτωλικός 13
14. Πανιώνιος 9

 

Οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Βορρά θέλει την νίκη για να παραμείνει στην πρώτη θέση, ειδικά όταν ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ την Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να του δώσει μια εύκολη νίκη. Ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ την Κυριακή, με την ομάδα του Περιστερίου να ξεκινά από νωρίς τις προπονήσεις ενόψει του ματς με την Ένωση. Βόλος και Λαμία συναντιούνται στην έδρα του πρώτου, όπου και οι δυο ομάδες στοχεύουν στην νίκη. Τόσο η Λαμία όσο και ο Βόλος έχουν να κερδίσουν για περίπου 4 αγωνιστικές. Οι ουραγοί της βαθμολογίας, Πανιώνιος και Παναιτωλικός, έχουν παιχνίδια εκτός έδρας με τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Τέλος, ο ΟΦΗ υποδέχεται την Λάρισα στο παιχνίδι του Σαββάτου, σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για την ομάδα της Κρήτης που θέλει νίκη για να παραμείνει στην μάχη των πλέι οφ. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής, αλλά και πως διαμορφώνεται το στοίχημα αυτή την στιγμή για να προετοιμαστείτε για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο 1/2
17:15 Βόλος 2.20 Λαμία 3.40
ΟΦΗ 1.80 ΑΕΛ 4.55
19:30 Ολυμπιακός 1.08 Ξάνθη 20.75
Κυριακή 2/2
15:00 Άρης 1.31 Πανιώνιος 8.25
17:15 Αστέρας Τρίπολης 1.66 Παναιτωλικός 5.05
Ατρόμητος 3.75 ΑΕΚ 1.95
19:30 Παναθηναϊκός 3.70 ΠΑΟΚ 2.05

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ