Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο – Superleague : αποτελέσματα 22ης αγωνιστικής και βαθμολογία

Super League Greece Football

Με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η τεράστια νίκη του τριφυλλιού απέναντι στον Δικέφαλο άλλαξε την κατάταξη των ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει και πάλι την πρωτιά από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι προηγούνται με +2 στην βαθμολογία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων της 22ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο, καθώς και την βαθμολογία των ομάδων. Στο τέλος, θα δούμε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής για να προετοιμάσετε το στοίχημα σας.

Το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Όπως είπαμε, το σημαντικότερο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής ήταν ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι φιλοξένησαν τον Δικέφαλο, τον οποίο και κέρδισαν πανηγυρικά με 2-0. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε την δύναμη του μπροστά σε 30,000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα τους απέναντι στον κορυφαίο του φετινού πρωταθλήματος. Το πρώτο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε το 48ο λεπτό με το πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης και εκτέλεσε ο Μακέντα, ενώ 7’ μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Χατζηγιοβάνη. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο γήπεδο φάνηκε από την αρχή του αγώνα, καθώς το τριφύλλι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ. Ας δούμε παρακάτω ποιες ήταν οι καλύτερες φάσεις στον αγώνα που έληξε με νικητή τον Παναθηναϊκό.

Οι σημαντικότερες φάσεις του αγώνα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μια πολύ καλή φάση σε τετ α τετ του Μίσιτς με τον Διούδη, με τον δεύτερο να βγάζει σύριζα έξω από την εστία του την μπάλα και να διατηρεί το 0-0 για τον Παναθηναϊκό. Στο 16’ ο Μακέντα έχασε μια μοναδική ευκαιρία μετά από λάθος του ΠΑΟΚ που τον έφερε τετ α τετ με το τέρμα, δεν εκτέλεσε σωστά και έβγαλε άουτ. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία του Διούδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μακέντα πετυχαίνει γκολ για τον Παναθηναϊκό, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε για χέρι. Παρόλα αυτά, οι Πράσινοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, και ο Μακέντα έκανε το 1-0, ενώ λίγο μετά ο Χατζηγιοβάνης πλάσαρε για το τελικό 2-0. Η τελευταία σημαντική φάση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 84’, με σωτήρια επέμβαση του Διούδη που είπε και πάλι όχι στον Μίσιτς.

Οι αγώνες Ολυμπιακός-Ξάνθη και Ατρόμητος-ΑΕΚ

Για τις άλλες δυο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, η 22η αγωνιστική ήταν πολύ πιο εύκολη. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το Σάββατο την Ξάνθη στον Πειραιά, όπου και επικράτησε με 3-1, ενώ η ΑΕΚ επισκέφθηκε το Περιστέρι και πήρε νίκη 0-1 απέναντι στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Για τον Ολυμπιακό, το σκορ άνοιξε από το 5ο κιόλας λεπτό ο Σουντανί, ενώ ακολούθησε γκολ του Ελ-Αραμπί στο 43’, και ένα ακόμα γκολ από τον Φασίδη που έβαλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός απειλούσε την εστία της Ξάνθης, έβαλε ένα ακόμα γκολ με τον Σουντανί το οποίο ήταν οφσάιντ, ενώ η Ξάνθη κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με το γκολ του Κάστρο στο 71’ με πέναλτι. Η ΑΕΚ πήρε την νίκη στο Περιστέρι με το γκολ του Κρίστισιτς στο 63’, ενώ και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες κατά την διάρκεια του αγώνα. Η Ένωση δημιούργησε και στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ενώ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες μετά την αποβολή του σκόρερ της στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής

Κατά τα άλλα, είχαμε νίκη του Βόλου στο ματς με την Λαμία το Σάββατο, ενώ νίκη εντός έδρας πήρε και ο Άρης απέναντι στον Πανιώνιο με 2-0, καθώς και ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Παναιτωλικό με 2-1. Στην ισοπαλία παρέμειναν ο ΟΦΗ με την Λάρισα, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έψαχναν την νίκη που θα έδινε πλεονέκτημα και είσοδο στην εξάδα για τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ αντίστοιχα. Η ομάδα της Κρήτης δημιούργησε φάσεις και είχε ευκαιρίες για το προβάδισμα αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρίστινσον που στάθηκε βράχος κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΛ και κράτησε το 0-0 για την ομάδα του.. Στον Βόλο, η ομάδα της Μαγνησίας πήρε την νίκη με ένα πανέμορφο γκολ μετά από συνεργασία Οικονόμου, Μουνίθ και Μάντζη, με τον τελευταίο να βρίσκει τα δίχτυα στο 49’. Ταυτόχρονα, η νίκη του Άρη έφερε χαρά στους Θεσσαλονικείς που συνεχίζουν δυναμικά στην πρώτη εξάδα, ενώ αντίθετα ο Πανιώνιος παραμένει ουραγός 4 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Ο Αστέρας πήρε σημαντική νίκη απέναντι στον προτελευταίο Παναιτωλικό, έχοντας ακόμα ελπίδες για τα πλέι οφ.

Αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

  • Βόλος – Λαμία (1-0)
  • ΟΦΗ – Λάρισα (0-0)
  • Ολυμπιακός – Ξάνθη (3-1)
  • Άρης – Πανιώνιος (2-0)
  • Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (2-1)
  • Ατρόμητος – ΑΕΚ (0-1)
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (2-0)

Κατάταξη και βαθμολογία για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ

Κατάταξη Ομάδα Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 54
2. ΠΑΟΚ 52
3. ΑΕΚ 41
4. Παναθηναϊκός 37
5. Άρης 32
6. ΟΦΗ 28
7. Ξάνθη 27
8. Ατρόμητος 26
9. Λάρισα 25
10. Αστέρας Τρίπολης 25
11. Βόλος 25
12. Λαμία 24
13. Παναιτωλικός 13
14. Πανιώνιος 9

 

Παιχνίδια 23ης αγωνιστικής

Η 23η αγωνιστική έχει ακόμα ένα ντέρμπι του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά απέναντι στην ΑΕΚ. Το τριφύλλι καλείται να παίξει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στα πλαίσια της Σούπερ Λίγκα, όπου θέλει την νίκη για να ψαλιδίσει την διαφορά του με την Ένωση στην βαθμολογία και να κρατήσει αποστάσεις από τον Άρη που τον ακολουθεί στην 5η θέση. Ο Ολυμπιακός κοιτάει για μια ακόμα εύκολη νίκη στο Περιστέρι, θέλοντας να αφήσει και πάλι πίσω του τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Δικέφαλος υποδέχεται τον ΟΦΗ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που δεν έχει περιθώρια λάθους, δεδομένου ότι θα λείπουν και βασικοί παίκτες από την ομάδα των Κρητικών.

Σάββατο 8/2
19:30 Πανιώνιος 2.10 3.25 Ξάνθη
20:00 Λαμία 2.60 2.70 Λάρισα
Κυριακή 9/2
15:00 Αστέρας Τρίπολης 2.60 2.65 Άρης
17:15 Ατρόμητος 7.25 1.37 Ολυμπιακός
18:00 ΠΑΟΚ 1.15 12.75 ΟΦΗ
19:3 ΑΕΚ 1.86 4.05 Παναθηναϊκός
Δευτέρα 10/2
18:00 Παναιτωλικός 1.80 4.05 Βόλος

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ