Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο | Μεταγραφές παικτών κατά τη χειμερινή περίοδο

Footbal_Europe_Transfers

Διανύουμε την περίοδο των χειμερινών μεταγραφών και είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα σχέδια των κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης για την απόκτηση νέων παικτών και ποιοι έχουν ήδη υπογράψει σε νέες ομάδες. Η μεταγραφική περίοδος τους Γενάρη φτάνει στο τέλος της και μέχρι στιγμής είχαμε μεγάλη κινητικότητα, ειδικά στις αγγλικές και ισπανικές ομάδες. Πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι και πολλές ήταν οι φήμες που ακούμε τόσο καιρό, αλλά ποιες από αυτές είναι αλήθεια και ποιους παίκτες αγόρασαν τελικά οι αγαπημένες σας ομάδες; Παρακάτω θα βρείτε τις σημαντικότερες μεταγραφές μέχρι στιγμής τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ και την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και εντός των συνόρων.

Οι σημαντικότερες μεταγραφές στην Αγγλία

Ας πάρουμε με την σειρά τις ομάδες για να δούμε οργανωμένα ποιους παίκτες έχει πάρει η κάθε μια και πως διαμορφώνονται οι κινήσεις τους. Αν έπρεπε να διαλέξουμε την σημαντικότερη είδηση από την Πρέμιερ Λιγκ τότε αυτή θα ήταν οι μεταγραφές από τις αγγλικές ομάδες στην ιταλική Ίντερ. Η Ίντερ «εξοπλίζεται» και πάει δυναμικά για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Έκλεισε συμφωνία με Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους Ζιρού και Γιάνγκ αντίστοιχα. Ας δούμε τι συμβαίνει, όμως, και στις αγγλικές ομάδες πριν περάσουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Ελλάδα:

  • Ο Bruno Fernandes είχε επαφές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από ότι φαίνεται ο μέσος της Σπόρτινγκ ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Αγγλία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συμφωνήσει στα £42,000,000, ποσό χαμηλότερο από τα £68,000,000 που εκτιμούσε η Σπόρτινγκ, αλλά ο Πορτογάλος ήθελε να φύγει πως και πως για την Γιουνάιτεντ. Η Γιουνάιτεντ έχει επαφές και με Donny Van de Beek και Edinson Cavani, αλλά όλα εξαρτώνται από το πως θα εξελιχθεί η μεταγραφή του Fernandes.
  •  Η Λίβερπουλ έχει ήδη υπογράψει με τον Takumi Minamino, ενώ συζητήσεις για τον Mbappe βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Το αστέρι της Παρί είναι πολύ πιθανό να πάρει μεταγραφή στην Λίβερπουλ που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με 16 πόντους διαφορά. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Klopp δεν χρειάζεται παραπάνω ενισχύσεις αφού τα πηγαίνει εξαιρετικά αυτή τη σεζόν, αλλά αυτό δεν σταματάει τον Γερμανό προπονητή από το να κάνει κινήσεις και να ζητά νέο αίμα.
  • H Τσέλσι έχει επιβεβαιώσει ότι θέλει να πάρει έναν επιθετικό, δήλωση που ήρθε αμέσως μετά την ισοπαλία της με την Άρσεναλ την Τρίτη. Το μπάτζετ της ομάδας φτάνει τα £150,000,000 και έχουν γίνει ήδη επαφές με τον Moussa Dembele της Λυών. Ο Γάλλος επιθετικός έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στην Λυών, αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Να σημειωθεί ότι τον ίδιο παίκτη έχουν στο μάτι και οι σκάουτερ της Γιουνάιτεντ.
  • Στο ραντάρ της Άρσεναλ ήταν ο Boateng και ο Kurzawa. Η ανάγκη της Άρσεναλ για ενίσχυση της άμυνας της ήταν ξεκάθαρη πολύ πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Για αυτό και δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενδιαφέρεται για τον Γερμανό αμυντικό της Μπάγερν. Οι κανονιέρηδες έχουν καταρτίσει πλάνο και για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, όπου φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να δώσουν μέχρι και £50,000,000 για τον Dayot Upamecano.

Οι σημαντικότερες μεταγραφές στις ομάδες της υπόλοιπης Ευρώπης

Οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο συνεχίζονται και στις ομάδες της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Αταλάντα απέκτησε έναντι £17,900,000 τον Duvan Zapata και τον Ζίμπορα έναντι 4,5 εκατ., τον οποίο και «κλείδωσε» με τετραετές συμβόλαιο. Παραμένουμε στην Ιταλία, με την Γιουβέντους να πληρώνει 30 εκατ. για την μεταγραφή του Dejan Kulusevski. Έντονο και το παρασκήνιο στην Νάπολι, με την ομάδα να δίνει συνολικά 45 εκατ. αγγλικές λίρες για την απόκτηση τριών παικτών, και συγκεκριμένα των Demme από την Λειψία, Rrahmani από την Βερόνα και Lobotka από την Celta Vigo. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ αγόρασε έναντι £19,200,000 τον πρώην επιθετικό της Σάλτσμουργκ, Braut Haaland, και έβαλε στα ταμεία της 17 εκατ. με την μεταγραφή του Wiegl στην Μπενφίκα. Ο αμυντικός της Παρτιζάν, Strahinja Pavlovic, αποχαιρέτισε το Βελιγράδι και υπέγραψε με την Μόνακο για £8,500,000.

Οι μεταγραφές παικτών των ισπανικών ομάδων

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα ενίσχυσε την επιθετική της γραμμή με τον Rey Manaj, κάτι το οποίο έκανε και η Εσπανιόλ με την μεταγραφή του πρώην επιθετικού της Μπενφίκα, Raul de Tomas, για £17,000,000. Η Espanyol πήρε και τον αμυντικό Leandro Cabrera, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο σχεδόν 8 εκατ. με τους Ισπανούς. Παραμένοντας εντός συνόρων, η Ρεάλ «εξοπλίζει» το κέντρο της με τον πρώην παίκτη της Flamengo, Reiner Jesus, για τον οποίο έδωσε £25,600,000. Τέλος, η Σεβίλλη αποδέσμευσε δυο επιθετικούς και δυο αμυντικούς της, μεταξύ των οποίων οι Dabbur για 10,2 εκατ. και Hernandez για 7,2 εκατ. αγγλικές λίρες, και αγόρασε για 17 εκατ. τον Youssef En Nesyri.

Οι μεταγραφές στις ελληνικές ομάδες

Μεταγραφικές εξελίξεις έχουμε και εντός των συνόρων με τις ομάδες να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις όσο φτάνουμε και προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άρης αντιμετωπίζει την απαγόρευση μεταγραφών που του επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA κατόπιν της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση της ΠΑΕ με τον Ντιόγκο Σιστόν. Μάλιστα, σε θρίλερ έχει εξελιχθεί και η μεταγραφή του Ντουρμισάι στους «κιτρινόμαυρους», αφού η ΕΠΟ ζητά την ανάκληση του δελτίου του επιθετικού από τον Ολυμπιακό. Ο Άρης έχει καταθέσει έφεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, και αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Στις υπόλοιπες ομάδες, τα μεταγραφικά νέα έχουν εξής:

  • Στον Ολυμπιακό έχουμε κυρίως αποχωρήσεις παικτών, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στον Τσιμίκα και τον Ποντένσε. Η Νάπολι έχει δείξει ενδιαφέρον και για τους δυο παίκτες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει σαν στόχο τα 20 και τα 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για κάθε παίκτη. Ειδικά για τον Ποντένσε φαίνεται πως θα το καταφέρει αφού υπάρχουν επαφές με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και πρόταση που φτάνει τα £25,000,000.
  • Στον Παναθηναϊκό ήρθαν τα πράγματα πάνω κάτω, με τον Ινσούα να φαίνεται πως θα φύγει νωρίτερα από τον Παναθηναϊκό βάσει πρότασης που έχει δεχθεί από ξένη ομάδα. Σε άλλα νέα, υπάρχει έντονη κινητικότητα στο τριφύλλι, με τους Ντομινίκ Νάγκι και Ανουάρ να έρχονται δανεικοί για 6 μήνες, και τον Βέργο να φεύγει δανεικός και τους Οικονόμου, Τζανδάρη και Μουνιέ να μένουν ελεύθεροι και να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες εντός συνόρων.
  • Και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν κινήσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα σε σίγουρες μεταγραφές. Η ομάδα φαίνεται πως αναζητά επιθετικούς, ενώ την ίδια ώρα ο Μυστακίδης έμεινε ελεύθερος και έκλεισε συμφωνία με την Ντε Γκράαφσαπ. Πάντως οι Θεσσαλονικείς στρέφονται σε συμφωνία για δανεισμό, ενώ φαίνεται πως έχουν επαφές με ομάδες της Πορτογαλίας.
  • Στην ΑΕΚ επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν επαφές για τον Ολιβέιρα, με την ένωση να έχει ως ρήτρα αποδέσμευσης τα 6,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η ομάδα ψάχνει για σέντερ φορ που θα αντικαταστήσει τον Ολιβέιρα αν περάσει η μεταγραφή, ενώ έχει φτάσει δανεικός και ο Σιμάνσκι για 6 μήνες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ