Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα

Euroleague_Basketball

Τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για φέτος στην Ευρωλίγκα, και οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κορυφαία στο πρωτάθλημα Μπαρτσελόνα. Στις 27 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός θα πετάξει για Βαρκελώνη όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι πριν κλείσει το 2019. Παρακάτω θα δούμε πως διαμορφώνεται η πορεία των δυο ομάδων στην σεζόν μέχρι στιγμής και ποια είναι τα στατιστικά τους, για να μπορέσετε να προετοιμαστείτε για το παιχνίδι και να οργανώσετε το στοίχημα σας.

H κυριαρχία της Μπαρτσελόνα σε αυτή την σεζόν

Η Μπαρτσελόνα έχει μια φανταστική πορεία μέχρι στιγμής στην φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας, με 9 νίκες και 3 ήττες. Μπήκε δυναμικά στην πρώτη αγωνιστική με νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές που βρίσκεται αυτή την στιγμή μια θέση μπροστά της στην πρώτη θέση της κατάταξης. Συνέχισε με νίκες απέναντι στην Ζενίτ, την Άλμπα, τον Ερυθρό Αστέρα, την Βαλένθια, την Ζάλγκιρις, την Φενερμπαχτσέ, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Χίμκι. Την φόρα της κατάφερε να σταματήσει μετά από 5 νίκες η Μιλάνο στην 6η αγωνιστική, ενώ ηττήθηκε και από την Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Βιλερμπάν και Μπάγερν πριν φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής. Είναι ολοφάνερο ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και είναι ομάδα που είχαμε από την αρχή στα φαβορί για τους 8 της διοργάνωσης και το Final 4.

Αναντολού Εφές 64 74 Μπαρτσελόνα
Ζενίτ 63 87 Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα 103 84 Άλμπα Βερολίνου
Ερυθρός Αστέρας 65 73 Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα 83 77 Βαλένθια
Μιλάνο 83 70 Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης 86 76 Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα 89 63 Φενερμπαχτσέ
Μπαρτσελόνα 96 73 Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπαρτσελόνα 67 96 ΤΣΣΚΑ
Χίμκι 94 102 Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα 98 86 Παναθηναϊκός

 

Η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Από την άλλη πλευρά και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί την σεζόν του στην Ευρωλίγκα με νίκη απέναντι στην Βιλερμπάν και την Βαλένθια στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Ηττήθηκε από την Ζενίτ και την Μπασκόνια αλλά επέστρεψε στην 5η αγωνιστική με νίκη εκτός έδρας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Αμέσως μετά, ακολούθησε η ήττα των ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ στο παιχνίδι με την Μακάμπι και την Αναντολού Εφές, αλλά και νίκη απέναντι στην Ζάλγκιρις. Ο Ολυμπιακός έχασε από Μπάγερν και Παναθηναϊκό αλλά επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου και της Μιλάνο. Συνολικά, η ομάδα του Πειραιά έχει πέντε νίκες και εφτά ήττες και βρίσκεται στην 9η θέση, γεγονός που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την ομάδα. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί περήφανα απέναντι στα μεγάλα φαβορί και να πάρει την νίκη, αλλά ταυτόχρονα χάνει εύκολα παιχνίδια και δυσκολεύεται με ισάξιους αντιπάλους. Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια των ερυθρόλευκων:

Βιλερμπάν 82 63 Ολυμπιακός
Ολυμπιακός 89 63 Βαλένθια
Ολυμπιακός 68 77 Ζενίτ
Μπασκόνια 82 66 Ολυμπιακός
ΤΣΣΚΑ 79 84 Ολυμπιακός
Ολυμπιακός 65 90 Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ολυμπιακός 67 86 Αναντολού Εφές
Ολυμπιακός 83 74 Ζάλγκιρις
Μπάγερν 85 82 Ολυμπιακός
Άλμπα Βερολίνου 80 99 Ολυμπιακός
Ολυμπιακός 91 70 Μιλάνο
Παναθηναϊκός 99 93 Ολυμπιακός
Ρεάλ Μαδρίτης 93 77 Ολυμπιακός

 

Τα στατιστικά των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πως μεταφράζονται αυτές οι νίκες σε στατιστικά της επιδόσεως και των δύο ομάδων. Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά και από τα στατιστικά της ομάδας, όπως θα δούμε και παρακάτω, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στους Ισπανούς. Προφανώς και το παιχνίδι είναι δύσκολο για τους ερυθρόλευκους, και για αυτό θα δούμε τα στατιστικά κάθε μιας ομάδας ξεχωριστά για να μπορέσετε και εσείς πιο εύκολα να οργανώσετε το στοίχημα σας. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο αθλητικό στοίχημα, και τα στατιστικά των ομάδων μπορούν να σας βοηθήσουν στο να διαλέξετε που θα ποντάρετε.

Κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα ο Mirotic

Η Μπαρτσελόνα έχει θετικό ποσοστό στους πόντους, καθώς κατά μέσο όρο βάζει 91,3 πόντους σε κάθε παιχνίδι και δέχεται μόλις 82,3. Καλύτερος παίκτης στο ρόστερ των Ισπανών είναι ο Mirotic, ο οποίος μάλιστα είναι προτεινόμενος για το βραβείο των 10 καλύτερων παικτών της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα. Έχει κερδίσει στο παρελθόν δυο φορές το βραβείο του MVP και δεν μας εκπλήσσει καθόλου που συμπεριλήφθηκε στην λίστα. Αυτή την σεζόν έχει περισσότερους από 20 πόντους μέσο όρο σε κάθε αγώνα, και είναι top scorer της ομάδας. Ακολουθούν ο Davies, Delaney και Higgins με κάτι περισσότερο από 10 πόντους ανά ματς, ενώ πρώτος στις ασιστ είναι ο Hanga. Το ρόστερ της Μπαρτσελόνα έχει ως εξής:

  1. Nikola Mirotic – 20,2
  2. Brandon Davies – 13,6
  3. Malcolm Delaney – 11,6
  4. Cory Higgins – 11,0
  5. Ante Tomic – 9,7
  6. Kyle Kuric – 8,6
  7. Artem Pustovyi – 8,5
  8. Pau Ribas – 7,0
  9. Adam Hanga – 6,9
  10. Victor Claver – 5,2
  11. Leandro Bolmaro – 4,4
  12. Rolands Smits – 3,9
  13. Alejandro Abrines – 3,4
  14. Pere Oriola – 3,0
  15. Sergi Martinez (με μόλις 1’ συμμετοχή)

Η σεζόν του Ολυμπιακού σε νούμερα

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει στην κορυφή του ρόστερ του τον Πρίντεζη, Milutinov, Σπανούλη και Paul. Και οι τέσσερις παίκτες έχουν κάτι περισσότερο από 10 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά και την μεγαλύτερη συμμετοχή από 20 έως 25 λεπτά ανά παιχνίδι. Η διαφορά των τοπ σκόρερ ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι εμφανής, και αυτό μεταφράζεται και στο ποσοστό των πόντων της ομάδας συνολικά, το οποίο είναι αρνητικό. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει κατά μέσο όρο 79,2 πόντους ανά παιχνίδι, και έχει δεχθεί 80,6. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει και πάλι ο Milutinov με σχεδόν 10 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και ο Σπανούλης με κατά μέσο όρο 4 ασίστ. Ας δούμε το ρόστερ των ερυθρόλευκων με φθίνουσα σειρά από τον τοπ σκόρερ:

  1. Γιώργος Πρίντεζης – 11,0
  2. Nikola Milutinov – 10,8
  3. Βασίλης Σπανούλης – 10,7
  4. Brandon Paul – 10,3
  5. Kevin Punter – 7,2
  6. Κώστας Παπανικολάου – 6,8
  7. Mindaugas Kuzminskas – 5,8
  8. Wade Baldwin – 5,6
  9. Augustine Rubit – 5,3
  10. Will Cherry – 4,8
  11. Taylor Rochestie – 4,7
  12. Willie Reed – 3,7
  13. Αντώνης Κόνιαρης – 2,9
  14. Aleksandar Vezenkov – 2,5
  15. Ethan Happ (με μόλις 1’ συμμετοχή)

Σύνοψη

Είναι προφανές ότι η Μπαρτσελόνα υπερισχύει του Ολυμπιακού από όποια πλευρά και αν το δεις. Βέβαια, το ίδιο ίσχυε και για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ, αλλά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν την νίκη από τους Ρώσσους και μάλιστα με διαφορά 5 βαθμών και εκτός έδρας. Η ομάδα του Πειραιά έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Η Μπαρτσελόνα πάει στο γήπεδο της με τον αέρα της κορυφής και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να έχει την τύχη με το μέρος του, αλλά όλα γίνονται.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ