Μπάσκετ

NBA – σύνοψη αγώνων και πρόγραμμα παιχνιδιών

NBA_Results_NetBet

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φίλων του μπάσκετ, οι οποίοι απολαμβάνουν παιχνίδια γεμάτα με θέαμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Από την μία έχουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Final 4, ενώ από την άλλη παρακολουθούμε από κοντά τα παιχνίδια στο ΝΒΑ και τα κατορθώματα του δικού μας Γιάννη. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στους αγώνες του αμερικάνικου πρωταθλήματος και θα δούμε ποια είναι η κατάταξη των ομάδων μέχρι στιγμής. Ακόμα, θα ρίξουμε μια ματιά στους προγραμματισμένους αγώνες για την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη και θα αναλύσουμε τι ζητάει η κάθε ομάδα από τις αναμετρήσεις.

Η κατάταξη αυτή την στιγμή

Μετά τους αγώνες της προηγούμενης εβδομάδας, η κατάταξη του πρωταθλήματος για την σεζόν που διανύουμε έχει πάρει την εξής μορφή:

Ανατολική Ακτή Δυτική Ακτή
Milwaukee Bucks Los Angeles Lakers
Miami Heat Denver Nuggets
Boston Celtics LA Clippers
Toronto Raptors Dallas Mavericks
Philadelphia 76ers Houston Rockets
 Indiana Pacers Utah Jazz
Brooklyn Nets Minnesota Timberwolves
Orlando Magic Phoenix Suns
Washington Wizards Sacramento Kings
Detroit Pistons Oklahoma City Thunder
Charlotte Hornets New Orleans Pelicans
Chicago Bulls Portland Trail Blazers
Cleveland Cavaliers San Antonio Spurs
Atlanta Hawks Memphis Grizzlies
New York Knicks Golden State Warriors

 

Στην δυτική ακτή κυριαρχούν οι Lakers με 15 νίκες και 2 ήττες μέχρι στιγμής, ενώ ανατολικά η πρώτη θέση ανήκει στους Bucks τους Γιάννη Αντετοκούμπο. Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες χωρίζονται σε δυο περιφέρειες την δυτική και την ανατολική, ενώ η κάθε περιφέρεια χωρίζεται επιμέρους σε κατηγορίες. Η ανατολική ακτή διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες, και συγκεκριμένα στην ατλαντική, κεντρική και νοτιοανατολική. Πρώτη στην ατλαντική κατηγορία είναι η ομάδα της Βοστόνης, ακολουθούν οι Bucks με 14 νίκες στην πρώτη θέση της κεντρικής κατηγορίας, ενώ στο νοτιοανατολικό γκρουπ έχουμε τους Miami Heat. Από την άλλη, η δυτική πλευρά διακρίνεται στην νοτιοδυτική, βορειοδυτική κατηγορία και το γκρουπ του ειρηνικού, με τις ομάδες των Nuggets, Mavericks και L.A. Lakers να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.

Τα προγραμματισμένα παιχνίδια για την εβδομάδα 2-8/12)

Ο Δεκέμβρης μπαίνει δυναμικά στο ΝΒΑ με μονομαχίες που περιμένουμε να δούμε πως και πως. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων για να οργανωθείτε και να μην χάσετε τα παιχνίδια από τις αγαπημένες σας ομάδες.

  • Την Δευτέρα 2/12 έχουμε πέντε παιχνίδια και συγκεκριμένα τις μονομαχίες Pistons-Spurs, Pelicans-Thunder, Raptors-Jazz, Magic-Warriors και Clippers-Wizards.
  • Την Τρίτη 3/12 συνεχίζουμε με έξι ακόμα παιχνίδια και συγκεκριμένα: Hornets-Suns, 76ers-Jazz, Hawks-Warriors, Grizzlies-Pacers, Bucks-Knicks και Kings-Bulls.
  • Την Τετάρτη προχωράμε με επτά παιχνίδια και πρώτο αυτό των Wizards με τους Magic, ενώ ακολουθούν Cavaliers-Pistons, Pelicans-Mavericks, Raptors-Heat, Spurs-Rockets, Nuggets-Lakers και Clippers-Trial Blazers.
  • Την Πέμπτη 5/12 θα έχουμε πλούσιο θέαμα με 10 αγώνες: Pistons-Bucks, Hornets-Warriors, Magic-Suns, Hawks-Nets, Celtics-Heat, Bulls-Grizzlies, Thunder-Pacers, Mavericks-Timberwolves, Jazz-Lakers και Trail Blazers-Kings.
  • Την Παρασκευή θα απολαύσουμε τους Wizards-76ers, Knicks-Nuggets, Raptors-Rockets και Pelicans-Suns.
  • Το Σάββατο, και καθώς φτάνουμε προς στο τέλος της εβδομάδας, οι αγώνες αυξάνονται και το θέαμα θα είναι πλούσιο στα παιχνίδια Pistons-Pacers, Hornets-Nets, Cavaliers-Magic, Thunder-Timberwolves, Bulls-Warriors, Heat-Wizards, Celtics-Nuggets, Bucks-Clippers, Spurs-Kings, Trail Blazers-Lakers και Mavericks-Pelicans.
  • Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια της Κυριακής 8/12, τα οποία είναι τα εξής: 76ers-Cavaliers, Knicks-Pacers, Rockets-Suns, Jazz-Grizzlies και Nets-Nuggets.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω αλλαγής ώρα τα παιχνίδια μεταδίδονται ζωντανά στην Ελλάδα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, για αυτό αν θέλετε να τα δείτε live κάντε μια γρήγορη αναζήτηση για να σιγουρευτείτε για τις ώρες και να μην χάσε ούτε δευτερόλεπτο από τις αναμετρήσεις.

Ο Γιάννης κυνηγάει να σπάσει ακόμα ένα σερί

Όλοι μας έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στον Greek Freak μας κάνει περήφανους και έχει μια ακόμα φανταστική αρχή στο ΝΒΑ. Η χρονιά δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος έχει 17 συνεχόμενα double-doubles και κυνηγάει το ρεκόρ του Bill Walton που είχε καταφέρει να αρχίσει την σεζόν 1976-77 με 34 συνεχόμενα διπλά. Ο άσσος των Bucks έχει 31 πόντους κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι αυτή την σεζόν, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στους Jazz σκόραρε 50 πόντους για δεύτερη φορά! Σε συνδυασμό με τα 14 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ, είναι προφανές ότι όλα τα μάτια είναι πάνω του!

Φανταστική αρχή στο πρωτάθλημα και για τους Lakers

Όταν μάθαμε πέρσι ότι ο LeBron James και ο Anthony Davis θα ένωναν τις δυνάμεις τους στην ομάδα των Lakers ήμασταν επιφυλακτικοί για το ξεκίνημα που θα είχε η ομάδα του Λος Άντζελες. Προς έκπληξη όλων, όμως, το δίδυμο των Lakers έχει κάνει ένα θεαματικό ξεκίνημα και βρίσκονται στην κορυφή του ΝΒΑ με ένα ρεκόρ 15 νικών και με 2 μόλις ήττες. Η ειρωνεία είναι πως η ομάδα συνεχίζει να παραμένει αργή στα ξεκινήματα της κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, αφού το πρώτο ημίχρονο κυλάει σε φυσιολογικά επίπεδα, με τους Lakers βρίσκονται λίγο πίσω. Μόλις επιστρέψουν, όμως, από τα αποδυτήρια το παρκέ παίρνει φωτιά και οι πόντοι δεν σταματάνε.

Στον αγώνα για το βραβείο του MVP

Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τα βραβεία του πιο πολύτιμου παίκτη στο NBA 2019/20, αλλά ομολογουμένως κάποιοι παίκτες έχουν ήδη ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις τους και την συνεισφορά τους στις ομάδες τους. Για τους δυο από αυτούς μιλήσαμε ήδη, και φυσικά είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Γιάννης κέρδισε το βραβείο του MVP πέρσι και φέτος συνεχίζει να κάνει μια φανταστική σεζόν με τους Bucks που έχουν 8 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. O Greek Freak σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και είναι υπεύθυνος για τα τρομερά στατιστικά και την κυριαρχία της ομάδας του στην ανατολική ακτή. Από την άλλη ο Λεμπρόν Τζέιμς γράφει ιστορία στους Λέικερς, αν και είπαμε πως έχει μεγάλη βοήθεια και από τον Anthony Davis που διανύει και αυτός μια καταπληκτική σεζόν. Μετά και τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας, οι Lakers έχουν την καλύτερη άμυνα της σεζόν και περιμένουμε πως και πως κάθε παιχνίδι τους. Ωστόσο, ο παίκτης που μας έχει συναρπάσει περισσότερο είναι ο Luka Doncic των Mavericks, ο οποίος μάλιστα βελτιώνεται αγώνα με αγώνα και κυριαρχεί στα στατιστικά. Η παρουσία του στο γήπεδο θυμίζει αυτή του MVP και δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση αν τον βλέπαμε να σηκώνει το βραβείο στο τέλος της σεζόν.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ