Μπάσκετ

Ευρωλίγκα – Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό

Euroleague_Basketball_-_CSKA_Vs_Panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά την νέα χρονιά ακριβώς όπως την τελείωσε: με ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Το τριφύλλι καλείται να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός έδρας την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου σε ένα παιχνίδι φωτιά που μπορεί να του δώσει το push που χρειάζεται στην κατάταξη για να παραμείνει ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της σεζόν. Η προηγούμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ ήταν αγωνιώδης αλλά έληξε αισίως για το τριφύλλι που επικράτησε με 77-78 των Ρώσων στα πλαίσια της προηγούμενης σεζόν της Ευρωλίγκας. Αναμένουμε να δούμε αν θα καταφέρουν και πάλι να επικρατήσουν στην Μόσχα σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα μας απογοητεύσει από θέαμα.

Η πορεία της ΤΣΣΚΑ στην φετινή Ευρωλίγκα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν από την αρχή ανάμεσα στα φαβορί και για την φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας. Η ΤΣΣΚΑ έχει υπερασπιστεί μέχρι στιγμής τον τίτλο της και διατηρεί την θέση της στην πρώτη οχτάδα της κατάταξης με 8 νίκες και 5 ήττες. Αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες ομάδες της Ευρωλίγκας τόσο λόγω πείρας όσο και λόγω φορμαρίσματος στην σεζόν που διανύουμε. H ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε την σεζόν με νίκη απέναντι στην Βαλένθια, και συνέχισε με νίκες απέναντι στην Μπάγερν, την Χίμκι και την Άλμπα. Την φόρα της ΤΣΣΚΑ έκοψε ο Ολυμπιακός που την κέρδισε στην Ρωσία στο τέλος του Οκτώβρη. Αμέσως μετά ήρθε νίκη απέναντι στην Ζενίτ, αλλά στο επόμενο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε και πάλι πίσω στο τελικό σκορ αυτή την φορά από την Βιλερμπάν. Ακολούθησε νίκη επί της Φενερμπαχτσέ, αλλά και συνεχόμενες ήττες απέναντι στην Μπασκόνια και την Ρεάλ. Η ομάδα επανήλθε με την νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Βαρκελώνη, την επικράτηση στην Ρωσία απέναντι στην Ζάλγκιρις, αλλά για ακόμα μια φορά η φόρα της ΤΣΣΚΑ κόπηκε – αυτή την φορά από την Μακάμπι. Ας δούμε αναλυτικά το σκορ των αγώνων:

Βαλένθια 71 96 ΤΣΣΚΑ
ΤΣΣΚΑ 79 68 Μπάγερν
ΤΣΣΚΑ 99 86 Χίμκι
Άλμπα 66 82 ΤΣΣΚΑ
ΤΣΣΚΑ 79 84 Ολυμπιακός
Ζενίτ 70 87 ΤΣΣΚΑ
Βιλερμπάν 67 66 ΤΣΣΚΑ
ΤΣΣΚΑ 88 70 Φενερμπαχτσέ
Μπασκόνια 80 70 ΤΣΣΚΑ
Ρεάλ Μαδρίτης 97 81 ΤΣΣΚΑ
Μπαρτσελόνα 67 96 ΤΣΣΚΑ
ΤΣΣΚΑ 85 82 Ζάλγκιρις
Μακάμπι Τελ Αβίβ 90 80 ΤΣΣΚΑ

 

Φοβερές εμφανίσεις και από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί και αυτός την Ευρωλίγκα παίζοντας φανταστικό μπάσκετ και παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, έχασε τα αμέσως επόμενα παιχνίδια με Βιλερμπάν και Μιλάνο – και στα δύο παιχνίδια έμεινε 1 πόντο πίσω από τους αντιπάλους του. Αργότερα, ήρθε η νίκη επί της Ζενίτ, κάτι που δεν πρόλαβε να χαρεί το τριφύλλι καθώς στο αμέσως επόμενο παιχνίδι έχασε συντριπτικά από την Χίμκι. Σε αυτή την φάση, ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την κορυφαία στην κατάταξη Αναντολού Εφές, την οποία και κέρδισε στο ΟΑΚΑ με 16 πόντους διαφορά. Ακολουθεί νίκη επί της Βαλένθια και ήττα, ξανά με έναν βαθμό, απέναντι στην Άλμπα. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Παναθηναϊκού πήρε και πάλι τα πάνω της και συνέχισε με συνεχόμενες νίκες απέναντι στην Ζάλγκιρις, την Μπάγερν, την Μπασκόνια και τον Ολυμπιακό. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα αποτελέσματα των παιχνιδιών στους αγώνες του Παναθηναϊκού:

Παναθηναϊκός 87 82 Ερυθρός Αστέρας
Βιλερμπάν 79 78 Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός 78 79 Μιλάνο
Ζενίτ 79 89 Παναθηναϊκός
Χίμκι 103 86 Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός 86 70 Αναντολού Εφές
Παναθηναϊκός 91 80 Βαλένθια
Παναθηναϊκός 105 106 Άλμπα Βερολίνου
Ζάλγκιρις 85 86 Παναθηναϊκός
Μπάγερν 75 87 Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός 70 68 Μπασκόνια
Παναθηναϊκός 99 93 Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα 98 86 Παναθηναϊκός

 

Τα στατιστικά της ομάδας του Πιτίνο

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 8 νίκες και 4 ήττες, και όπως θα έχετε ήδη καταλάβει από τα σκορ και τα αποτελέσματα των αγώνων διανύει μια εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα. Το τριφύλλι έχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό πόντων, έχοντας βάλει κατά μέσο όρο σχεδόν 105 ανά παιχνίδι, ενώ δέχεται περίπου 75,5 πόντους σε κάθε ματς. Αυτό δεν μας εκπλήσσει, δεδομένου ότι στις 3 από τις 4 ήττες της ομάδας, ο Παναθηναϊκός χάνει με μόλις έναν βαθμό διαφορά. Στο ρόστερ των πρασίνων πολυτιμότερων παίκτης και τοπ σκόρερ είναι ο Fredette, με μέσο όρο σχεδόν 17 πόντων, ενώ μεγαλύτερη συμμετοχή στα παιχνίδια έχει ο Τζόνσον με 22,8’ στο παρκέ. Thomas, Rice και Μήτογλου συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού όσον αφορά τους περισσότερους πόντους ανά παιχνίδι, ενώ πρώτος σε ασίστ είναι ο Καλάθης με ένα θεαματικό ποσοστό σχεδόν 9 ασίστ ανά παιχνίδι. Στα ριμπάουντ ξεχωρίζουμε τον Μήτογλου, τον Παπαγιάννη και τον Bentil, ενώ αξίζει να επισημάνουμε και πάλι το όνομα του Rice, καθώς ο Αμερικάνος έχει εξαιρετική παρουσία στο παρκέ και με ασίστ και με ριμπάουντ. Ας δούμε το ρόστερ του Παναθηναϊκού:

  1. Jimmer Fredette – 16.9
  2. Deshaun Thomas – 13.2
  3. Tyrese Rice – 10.9
  4. Κωνσταντίνος Μήτογλου – 10,4
  5. Jacob Wiley – 9.1
  6. Νίκος Παππάς – 8,9
  7. Wesley Johnson – 8.9
  8. Γιώργος Παπαγιάννης – 8,4
  9. Ιωάννης Παπαπέτρου – 7,4
  10. Nick Καλάθης – 5,9
  11. Rion Brown – 5.8
  12. Ben Bentil – 5.2
  13. Ιαν Βουγιούκας – 3,7
  14. Κώστας Παπαδάκης – 3,7

Τα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ στην φετινή Ευρωλίγκα

Πολύ καλά είναι και τα στατιστικά της ΤΣΣΚΑ στην φετινή σεζόν. Η κάτοχος του τίτλου βρίσκεται μια θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό, στην 6η θέση της κατάταξης. Η ομάδα έχει 83,7 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ δέχεται μόλις 76,8 κατά μέσο όρο σε κάθε ματς. Τοπ σκόρερ στην ομάδα των Ρώσων είναι ο James με σχεδόν 19 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ ακολουθούν ο Clyburn και ο Hilliard με 12,5 και σχεδόν 11 πόντους αντίστοιχα. Η «δουλειά» στα ριμπάουντ βγαίνει από τον Clyburn και τον Voigtmann, αλλά αξίζει να αναφέρουμε πως οι περισσότεροι παίκτες στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ συμβάλουν αμυντικά. Τέλος, η συμβολή του James δεν σταματά εκεί, καθώς ο Αμερικάνος βοηθάει και στην δημιουργία με 4,2 ασίστ ανά παιχνίδι. Αναλυτικά το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ έχει ως εξής:

  1. Mike James – 18.9
  2. Will Clyburn – 12.5
  3. Darrun Hilliard – 10.9
  4. Janis Strelnieks – 9.7
  5. Kyle Hines – 8.8
  6. Daniel Hackett – 6.5
  7. Jahonnes Voigtmann – 6.4
  8. Joel Bolomboy – 6.2
  9. Nikita Kurbanov – 5.5
  10. Andrei Vorontsevich – 4.1
  11. Ron Baker – 3.8
  12. Κώστα Κουφός – 8
  13. Ivan Ukhov – 1.4
  14. Semen Antonov – 1.3
  15. Andrei Lopatin (με μόλις 1’ συμμετοχής)

Σύνοψη

Τα στατιστικά μπορούν να μας δώσουν μια πρώτη ιδέα για το παιχνίδι, και μέχρι στιγμής η ζυγαριά γέρνει προς τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, θα ήταν αφελές να μην αναγνωρίσουμε πως παρ’ όλη την υπεροχή του Παναθηναϊκού αυτή την σεζόν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, οι Ρώσοι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες και κάτοχος του τίτλου. Για αυτό τον λόγο, η μονομαχία θα είναι σκληρή, δεδομένου και ότι ο Παναθηναϊκός θα πετάξει για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στην έδρα της.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ