Μπάσκετ

Ευρωλίγκα 2019/20 – Σύνοψη αγώνα Ζενίτ-Παναθηναϊκός και προβλέψεις για την σεζόν

Euroleague_2019

Η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019/20 ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, με τις δεκαοχτώ ομάδες που έχουν προκριθεί να δίνουν την δική τους μάχη για να επικρατήσεις. Στόχος είναι φυσικά ο μεγάλος τελικός στις 24 Μαΐου που θα δώσει τον τίτλο στην καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός εκπροσωπούν την χώρα μας αυτή τη σεζόν στοχεύοντας στην πρόκριση στην επόμενη φάση των 8 της διοργάνωσης, κάτι που φαίνεται να είναι εφικτό. Παρακάτω θα δούμε συνοπτικά πως έχουν εξελιχθεί τα αποτελέσματα από τους πρώτες αγώνες μέχρι στιγμής και ποιες είναι οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις και πιθανότητες πρόκρισης. Τέλος, θα βρείτε και την ανάλυση του παιχνιδιού Ζενίτ-Παναθηναϊκός, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα για το τριφύλλι.

Ζενίτ-Παναθηναϊκός: η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε την δοκιμασία της Ζενίτ και κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας στην Ρωσία. Η μπασκετική Ζενίτ κάνει τα πρώτα βήματα της στον χώρο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ συγκεντρωμένο και, μην ξεχνάμε, έμπειρο Παναθηναϊκό. Βέβαια, το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για το τριφύλλι, αφού οι παίκτες δεν είχαν ρυθμό σε καμία πλευρά του γηπέδου. Ωστόσο, στο τέλος της πρώτης περιόδου οι δυο ομάδες ήρθαν στα ίσια και ο Παναθηναϊκός πήγε στον πάγκο με προβάδισμα 2 βαθμών (20-22). Η αρχή της δεύτερης περιόδου έμοιαζε με εκείνη της προηγούμενης, καθώς η Ζενίτ πήρε και πάρει το προβάδισμα. Με την βοήθεια του Βουγιούρκα και του Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και πάλι στο 15’ και προηγήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ημίχρονο και πάλι στα ίσια, σκορ που δεν αντιπροσώπευε την προσπάθεια του Παναθηναϊκού που θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο μπροστά. Βέβαια,  η Ζενίτ έχει αποδείξει ότι είναι σκληρή ομάδα και ότι δεν εγκαταλείπει ποτέ, και ο Παναθηναϊκός ήξερε πως για να κυριαρχήσει θα έπρεπε να επιστρέψει πιο συγκεντρωμένος από ποτέ. Κάτι το οποίο και κατάφερε. Το τριφύλλι απάντησε με τρίποντα στα ριμπάουντ της Ζενίτ, ενώ πολυτιμότερος παίκτης για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Φερντέτ. Η ομάδα βρήκε τον ρυθμό της, τελειώνοντας την 3η περίοδο στο 60-65. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός παρέμενε μπροστά και έφυγε με νίκη από την Ρωσία και τελικό σκορ  79-89.

Τι δούλεψε και τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα για τον Παναθηναϊκό

Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και επιτέλους κατάφερε να κερδίσει τον ίδιο του τον εαυτό και το «φάντασμα» της τέταρτης περιόδου. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν ξεκάθαρα ο Αλμπισί, ο οποίος κτύπαγε συνεχώς από την κορυφή φέρνοντας την Ζενίτ και πάλι στο παιχνίδι. Ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα ήταν σίγουρα τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζενίτ(20 συνολικά), με τον Παναθηναϊκό να δίνει διαρκώς ευκαιρίες στους Ρώσους να σκοράρουν. Ωστόσο, λύση ερχόταν από τον Πεδουλάκη με έξυπνες αλλαγές, καθώς και από τους ίδιους τους παίκτες στο παρκέ που μπόρεσαν να δημιουργήσουν και να κερδίσουν τελικά τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, είχε ψυχή μέχρι το τέλος και ήταν συγκεντρωμένος στον στόχο. Φοβερός ο Καλάθης στις ασίστ, μοναδική η συμμετοχή του Βουγιούρκα και του Παπαπέτρου και φανταστικός ο Φερντέτ.

Τα επόμενα βήματα για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη

Μετά το παιχνίδι με την Ζενίτ ο Παναθηναϊκός κοιτάει μπροστά καθώς έχει δυο παιχνίδια φωτιά μέχρι το τέλος του μήνα. Πρώτα καλείται να αντιμετωπίσει την Χίμκι στην Ρωσία στις 29/10, ενώ δυο μέρες μετά στις 31 του ίδιου μήνα θα υποδεχθεί στην Αθήνα την Αναντολού Εφές. Ακόμα, ο Δεκέμβριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για το τριφύλλι, αφού ξεκινάει με την μάχη των αιωνίων στην Ευρωλίγκα στις 6/12, και μετά έχει να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στις 13/12, την Φενερμπαχτσέ στις 17/12, την Μακάμπι δυο μέρες μετά και την Ρεάλ στις 26/12. Και αν νομίζατε ότι αυτά είναι τα δύσκολα, τότε ξεχνάτε πως με το καλημέρα σας του νέου έτους ο Παναθηναϊκός έρχεται αντιμέτωπος με την ΤΣΣΑ Μόσχας εκτός έδρας. Βέβαια, η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει όλα όσα χρειάζεται για να προχωρήσει και με στόχο τους 8 είναι έτοιμη για κάθε πρόκληση που θα βρεθεί στον δρόμο της πρόκρισης, αρκεί να δείξει την αποφασιστικότητα που είχε και στο παιχνίδι με την Ζενίτ.

Οι καλύτερες ομάδες μέχρι στιγμής στην διοργάνωση

Δυο είναι οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής για την επίδοση τους στους αγώνες, και αυτές δεν είναι άλλες από την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και οι δυο παραμένουν αήττητες μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές και αγκαλιάζουν την πρόκριση στους 8, ενώ δεν θα μας έκανε καθόλου εντύπωση αν τις βλέπαμε και στο Final Four. Στο ακριβώς άλλο άκρο βρίσκεται η Βαλένθια, η οποία δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη στην φετινή διοργάνωση και παραμένει στην τελευταία θέση με 3 ήττες και καμία νίκη. Η κατάταξη για τις υπόλοιπες ομάδες έχει ως εξής αυτή την στιγμή:

Κατάταξη Ομάδα Νίκες Ήττες
1.  Μπαρτσελόνα 3 0
2.  ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 0
3.  Αναντολού Εφές 3 1
4.  Μπάγερν Μονάχους 2 1
5.  Χίμκι Μόσχας 2 1
6.  Αρμάνι 2 1
7.  Βιλερμπάν 2 1
8.  Παναθηναϊκός 2 2
9.  Ρεάλ Μαδρίτης 2 2
10.  Ερυθρός Αστέρας 1 2
11.   Ολυμπιακός 1 2
12.  Μπασκόνια 1 2
13.  Άλμπα Βερολίνου 1 2
14.  Ζάλγκιρις 1 2
15.  Μακάμπι 1 2
16.  Φενερμπαχτσέ 1 2
17.  Ζενίτ 1 3
18.  Βαλένθια 0 3

 

Τα φαβορί για την Ευρωλίγκα 2019/20

Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν της Ευρωλίγκας, οι ομάδες που έπαιζαν περισσότερο στις ιστοσελίδες στοιχήματος και αυτές που φαίνονταν ως φαβορί ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΑ Μόσχας, η Φενερμπαχτσέ και η Αναντολού Εφές. Ακόμα, ο Παναθηναϊκός ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης. Έχοντας φτάσει στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, κάποια από τα φαβορί παραμένουν, ενώ άλλα έχουν απογοητεύσει με τις επιδόσεις του. Η πρωταθλήτρια ΤΣΣΑ Μόσχας φαίνεται πως θα υπερασπιστεί τον τίτλο της μέχρι τελευταίας πτώσης, καθώς η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ θα κυνηγάνε την πρώτη θέση. Ειδικά μετά την νίκη επί της Φενερμπαχτσέ, η Ρεάλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά είναι πολύ νωρίς να ξεγράψουμε τους Τούρκους από την Ευρωλίγκα, ειδικά όταν έχουν ένα τόσο καλά ολοκληρωμένο ρόστερ. Τα αγαπημένα φαίνεται ότι παραμένουν, αλλά η μαγεία του μπάσκετ και των περισσότερων άλλωστε αθλημάτων είναι ότι μέχρι τελευταίας στιγμής όλα μπορούν να αλλάξουν. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και κάθε βδομάδα οι ομάδες έχουν μια καινούρια ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ