Μπάσκετ

ΝΒΑ Pre-season αγώνες και ανάλυση για την νέα σεζόν

lebron-james-los-angeles-lakers

Οι λάτρεις του μπάσκετ και οι φίλοι του ΝΒΑ έχουν αρχίσει ήδη να συντονίζουν τους δέκτες του για τους αγώνες pre-season που ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες. Με την νέα σεζόν να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, αναμένουμε να δούμε τις επιδόσεις των ομάδων στα τελευταία παιχνίδια προετοιμασίας του ΝΒΑ, για να έχουμε έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι να περιμένουμε από την νέα σεζόν. Το πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν θα είναι η αναμέτρηση Ράπτορς-Πέλικανς στις 232/10 (23/10 για όσους βλέπουν από Ελλάδα), ενώ την ίδια μέρα ακολουθεί και το παιχνίδι Κλίπερς-Λέικερς. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της προετοιμασίας για την νέα σεζόν 2019/2020 του ΝΒΑ, καθώς και τι να περιμένουμε από τα υπολειπόμενα παιχνίδια του preseason.

Οι προετοιμασίες για την σεζόν 2019/2020 και το πρώτο παιχνίδι

Τα preseason games ξεκίνησαν με τον αγώνα των Κλίπερς με τους Ρόκετς στις 4 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθούν με το παιχνίδι ανάμεσα στους πρώτους με τους Λέικερς στις 19 του ίδιου μήνα. Από τις 23 Οκτωβρίου και μετά ξεκινά και επίσημα η νέα σεζόν του ΝΒΑ, με το τζάμπολ να γίνεται στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στην έδρα των Ράπτορς, το Scotiabank Arena. Οι πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν θα φιλοξενήσουν στο Τορόντο τους «πελεκάνους» από την Νέα Ορλεάνη, για μια μοναδική μονομαχία. Από την μια οι Ράπτορς, που έχουν ως στόχο τα play-offs φέτος, θέλουν να αποδείξουν πως η κυριαρχία τους συνεχίζεται ακόμα και χωρίς τον Leonard, ενώ οι Πέλικανς πάνε αισιόδοξοι στο Τορόντο με ανανεωμένο ρόστερ.

Τα πρώτα παιχνίδια της νέας σεζόν 2019/2020 του ΝΒΑ

Αφού ανοίξει η αυλαία της νέας σεζόν στις 22/10 (υπενθυμίζουμε 23/10 για την Ελλάδα), οι ομάδες πέφτουν αμέσως στην μάχη με τους πρώτους αγώνες για την φετινή σεζόν να έρχονται την αμέσως επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23/10 (Παρασκευή 24/10 ξημερώματα για εμάς), θα έχουμε τους εξής αγώνες:

Magic 1.29 3.45 Cavaliers
Pacers 1.62 2.30 Pistons
Hornets 1.86 1.90 Bulls
Nets 1.54 2.50 Timberwolves
Heat 1.29 3.45 Grizzlies
76ers 1.40 2.85 Celtics
Spurs 1.18 4.55 Knicks
Mavericks 1.29 3.45 Wizards
Jazz 1.14 5.80 Thunder
Suns 2.00 1.83 Kings
Trail Blazers 1.60 2.25 Nuggets

 

Προβλέψεις για την νέα σεζόν

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις και προγνωστικά, μιας και η νέα σεζόν δεν έχει προλάβει καν να ξεκινήσει. Ωστόσο, βάσει των επιδόσεων των ομάδων (και των παικτών) στην προηγούμενη σεζόν, αλλά και τις μεταγραφές και τα αποτελέσματα από τους preseason αγώνες, μπορούμε να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν. Προφανώς και οι πρώτες εντυπώσεις μας ενδέχεται να αλλάξουν, αλλά τουλάχιστον από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής μπορούμε να περιμένουμε με ανυπομονησία ορισμένες μάχες, έχοντας τις αγαπημένες μας ομάδες κατά νου. Τι να περιμένουμε λοιπόν από την νέα σεζόν;

Οι μεγάλες προσδοκίες για του Λ.Α. Κλίπερς

Η μεταγραφή του πρωταθλητή Λέοναρντ αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τους ήδη εξαιρετικούς Κλίπερς. Σε συνδυασμό με την απόκτηση του Πολ Τζορτζ, το δίδυμο αναμένεται να κάνει θαύματα στο παρκέ. Ο Κουάι Λέοναρντ έχει κάνει ήδη ένα θεαματικό ντεμπούτο στους Κλίπερς, και αν κρίνουμε από τα preseason games, που δεν έχει και δίπλα του τον Τζορτζ λόγω τραυματισμού, ο αέρας του Λος Άντζελες του πάει πολύ. Περιμένουμε πως και πως τις μονομαχίες με τους Λέικερς που θα είναι το λιγότερο απολαυστικές! Αυτή την στιγμή, οι Κλίπερς φαίνεται πως έχουν την καλύτερη ομάδα, μαζί με τους παλιούς Μπέρβερλι, Γουίλλιαμς και Χάρελ, ενώ η άμυνα τους φαίνεται πως θα είναι αξεπέραστη αυτή την σεζόν.

Οι Λέικερς και το ντεμπούτο του Άντονι Ντέιβις

Η ομάδα των Λέικερς δεν απογοήτευσε στους αγώνες της προετοιμασίας για την νέα σεζόν, ενώ το ντεμπούτο του Ντέιβις θα μείνει πραγματικά αξέχαστο. Οι Λέικερς συνέτριψαν τους Γουόριορς στο πρώτο τους παιχνίδι φέτος, ενώ ο Ντέιβις σκόραρε 22 πόντους, κάνοντας …μαγικά στην μπάλα που έμπαινε μέσα σε κάθε του σουτ. Μαζί με τον Λεμπρόν, οι Λέικερς είναι προφανές ότι έχουν μεγάλες απαιτήσεις από την νέα σεζόν. Μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς πως οι δυο παίκτες δεν έχουν παίξει πάνω από το μισό σε κανέναν αγώνα και ήδη κάνουν θαύματα, οι επίσημοι αγώνες θα είναι πραγματικά φανταστικοί!

The Greek Freak και η φανταστική εμφάνιση του στους preseason αγώνες

Τα μάτια όλων μας θα είναι σίγουρα στραμμένα και στον Γιάννη Αντετοκούμπο. Το αστέρι των Bucks έκανε μια μοναδική σεζόν πέρσι, οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή της Ανατολικής όχθης, με 60 νίκες, κερδίζοντας έτσι και το βραβείο του MVP. Φέτος, όλα δείχνουν πως γυρνάει με τις ίδιες διαθέσεις και εμφανώς πιο συγκεντρωμένος στο Μιλγουόκι, όπου ήδη στους πρώτους αγώνες έχει φανταστικά στατιστικά σε περιορισμένα λεπτά παιχνιδιού. Μπορεί η ομάδα να έχει κάποιες ελλείψεις σε σύγκριση με πέρσι, αλλά οι βασικοί της παίκτες είναι ακόμα μαζί με τον Γιάννη και έχει βλέψεις μέχρι και για τον τελικό του μπάσκετ ΝΒΑ.

Πανηγυρισμοί στην Φιλαδέλφεια για το τρίποντο του Σίμονς

Ίσως το μεγαλύτερο highlight από τους preseason αγώνες ήταν το τρίποντο του Μπεν Σίμονς, που έκανε ένα ολόκληρο γήπεδο να ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ο διάσημος ποιντ γκαρντ έβαλε το πρώτο τρίποντο της καριέρας του (αν και οι αγώνες δεν είναι επίσημοι καθώς βρισκόμαστε ακόμα στις προετοιμασίες, αλλά κα πάλι!), δίνοντας έτσι το μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες ότι έρχεται με άγριες διαθέσεις. Αν σκεφτεί κανείς πως σκοράρει κατά μέσο όρο 17 βαθμούς σε κάθε παιχνίδι χωρίς τα τρίποντα, μπορείτε να καταλάβετε πως η εμφάνιση του αυτή αλλάζει τα δεδομένα. Ακόμα, οι 76ers φαίνεται πως έχουν την καλύτερη δυνατή πεντάδα και στοχεύουν για τον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2001.

Ένας εναντίον όλων στον δρόμο για MVP

O Στίβεν Κάρι έμεινε «μόνος» του στους Γουόριορς και φαίνεται πως θα είναι αυτός που θα σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, κυνηγώντας και πάλι το βραβείο του MVP. Οι αλλαγές πολλές για την ομάδα των Γουόριορς, με αρκετούς παίκτες εκτός ρόστερ και νέα πρόσωπα στον πάγκο. Οι Γουόριορς γυρίζουν σελίδα και ευελπιστούν ότι το Σαν Φρανσίσκο θα τους φέρει λίγη παραπάνω τύχη. Αν και δεν αποτελούν σίγουρα το φαβορί για την φετινή σεζόν, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους ξεγράψετε από τώρα. Άλλωστε, όπως προδίδει και το όνομα τους, πρόκειται για πολεμιστές, και οι αγώνες τους θα είναι πλούσιοι σε θέαμα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ