Χωρίς κατηγορία

Γιατί το TikTok είναι τόσο δημοφιλές;

Το TikTok τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Η ανοδική του πορεία έχει εντυπωσιάσει αρκετούς αφού δεν ήταν απλά μια έκρηξη. Στην πραγματικότητα, το TikTok κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές μέρα με τη μέρα. Αναρωτιέσαι όμως τι κάνει το TikTok τόσο δημοφιλές; Πιο κάτω παρουσιάζουμε τους λόγους που κάνουν το TikTok μια δημοφιλή επιλογή.

Το TikTok με μια ματιά

Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες ανά το παγκόσμιο, το TikTok συνεχίζει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει με απίστευτους ρυθμούς. Αν είσαι νέος στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ή αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμη τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το TikTok δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πολλοί ίσως να ισχυριστούν πως το TikTok είναι τόσο καλό που σε κάνει να περνάς αρκετές ώρες στην εφαρμογή, όπως θα έκανες και με ένα καζίνο online. Σίγουρα η εμπειρία δεν είναι η ίδια σε ένα live καζινο και στο TikTok, αλλά ας δούμε μαζί μερικούς από τους λόγους που κάνουν το δεύτερο να είναι τόσο ξεχωριστό και δημοφιλές.

★   Η σελίδα “Για Σένα” του TikTok

Στο TikTok ο άσος στο μανίκι είναι η σελίδα αναζήτησης που εμφανίζεται στον χρήστη, ή αλλιώς γνωστή και ως η σελίδα “Για Σένα”. Η συγκεκριμένη σελίδα ενεργεί ως η κεντρική σελίδα της εφαρμογής και βοηθάει τον χρήστη να ανακαλύψει νέο περιεχόμενο.

Το TikTok διαθέτει ένα μοναδικό αλγόριθμο ο οποίος καταγράφει το είδος του περιεχομένου που σε ενδιαφέρει με βάσει όσα έχεις δει στο πρόσφατο παρελθόν. Με απλά λόγια, αν έχεις δει ή σχολιάσει ένα βίντεο στο  TikTok με σκύλους και γάτες τότε στην κεντρική σελίδα θα εμφανίζονται νέα βίντεο TikTok με σκύλους και γάτες.

Σε αντίθεση δηλαδή με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ροή νέου περιεχομένου έχει να κάνει με τους χρήστες που υπάρχουν στις επαφές σου, το TikTok εμφανίζει νέο περιεχόμενο με βάσει το περιεχόμενο που σου αρέσει!

★   Οι τάσεις του TikTok

Η δημοφιλία του TikTok οφείλεται επίσης και στη διαμόρφωση τάσεων. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπως οι προκλήσεις χωρού ή τα βίντεο από σκηνές κινηματογράφου που έχουν και τα κατάλληλα φίλτρα ή ηχητικά εφέ.

Ο αλγόριθμος της εφαρμογής θέτει σε προτεραιότητα περιεχόμενο που πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις δημοφιλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τάσεις ανά πάσα στιγμή. Έτσι, οι τάσεις καταφέρουν να επηρεάζουν τους χρήστες στο να δημιουργούν και οι ίδιοι αντίστοιχο περιεχόμενο.

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχει δημιουργήσει το TikTok είναι σίγουρα τα βίντεο με τον συγχρονισμένο ήχο. Για παράδειγμα, οι χρήστες φαίνεται να τραγουδάνε ένα πολύ γνωστό τραγούδι με τη φωνή του τραγουδιστή να παίζει ταυτόχρονα. Αν ένας χρήστης δημιουργήσει μια διαφορετική εκδοχή του τραγουδιού, τότε αυτό μπορεί να γίνει τάση που θα την ακολουθήσουν εκατομμύρια άλλοι χρήστες.

★   Κοινότητες του TikTok

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το TikTok δημοφιλές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε έναν άλλο λόγο που κατά την άποψη μας συμβάλει στη ραγδαία ανάπτυξη και την αύξηση της δημοφιλίας της συγκεκριμένης εφαρμογής. Αυτός ο λόγος δεν είναι άλλος από τις κοινότητες των χρηστών του TikTok.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο, το TikTok διαθέτει σχεδόν τα πάντα. Για να γίνει μια ομαλή ταξινόμηση, δημιουργούνται συγκεκριμένες κατηγορίες δημιουργών περιεχομένου ή ομάδες περιεχομένου που ονομάζονται και TikTok κοινότητες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως για κάθε θεματική ενότητα υπάρχουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες χρήστες που δημιουργούν ή έχουν αλληλεπίδραση με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η μεγάλη ποικιλία θεμάτων και κατηγοριών συμβάλλει στη δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων που αφορά και τους χρήστες και τους δημιουργούς περιεχομένου.Επίσης, δίνει κίνητρο σε πολλές εταιρείες να γίνουν μέλη της εφαρμογής και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

TikTok και το μέλλον των social media

Το TikTok είναι ένα πολύ πρόσφατο και επιτυχημένο παράδειγμα για το πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επηρεάσει και να διαμορφώσει τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία κατευθύνουν τους χρήστες ως προς το τι να αγοράσουν, έτσι και το TikTok κατευθύνει τους χρήστες για το τι θα ήταν καλό να δουν.

Στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, το TikTok αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα φαινόμενο που δεν πρόκειται να είναι εφήμερο. Η αυξημένη δημοφιλία της εφαρμογής αλλά και τα νέα στοιχεία που έχει εισάγει, καταφέρνουν καθημερινά να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα social media, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο μέλλον τους.Όπως και να έχει όπως, το TikTok και τα βίντεο του θα παραμείνουν ψηλά στις προτιμήσεις των νέων!

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ