Χωρίς κατηγορία

Κορυφαίες ταινίες με θέμα τα αθλήματα

Οι ταινίες που έχουν ως θέμα τους τα αθλήματα έχουν μια μοναδική γοητεία. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις των θεατών εδώ και πολλές δεκαετίες. Το υπέροχο με τις ταινίες αυτού του είδους, είναι πως διαθέτουν ποικιλία. Άλλες σε κάνουν να νιώθεις καλά και να εμπνευστείς, άλλες ασχολούνται με κάποιου είδους τραγωδίες, ενώ άλλες είναι σε μορφή κινουμένων σχεδίων. Από τις πιο τρυφερές, μέχρι και τις πιο ρεαλιστικά σκληρές, αυτές είναι οι κορυφαίες ταινίες που έχουν γυριστεί, και που έχουν ως θέμα τους τον αθλητισμό.

Ταινίες και αθλήματα

Αυτό που κάνει αυτό το είδος ταινιών ελκυστικό είναι πως μερικές από αυτές δεν εστιάζουν μόνο στο άθλημα ή τον αθλητή. Στην πραγματικότητα, αρκετές ταινίες χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για να προσεγγίσουν άλλα, πιο βαθιά θέματα, μέσω πολύπλοκων και γνωστών αληθινών προσώπων.

Η θεματολογία έχει να κάνει κυρίως με τα πιο γνωστά αθλήματα, όπως αυτά που μπορείς να βρεις σε ένα live καζινο. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι ταινίες ασχολούνται και ιστορίες από καζινο, οι οποίες παρουσιάζουν παιχνίδια όπως το  Μπλάκτζακ. Πιο κάτω, θα βρεις μερικές από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου.

Jerry Maguire

Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια στιγμή ορόσημο για τον Tom Cruise, ο οποίος υποδύεται έναν ατζέντη αθλητών που ερωτευεται μια νεαρή μητέρα. Η πλοκή εξελίσσεται σε απόλυτη αρμονία μίξης ρομάντζου και ρεαλιστικών στιγμών από αθλήματα. Η επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας το 1996, την οδήγησε σε πέντε υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ, με τον Cuba Gooding Jr να κερδίζει το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Breaking Away

Το 1979 κυκλοφόρησε η ταινια Breaking Away, η οποία θεωρείται από τις πιο εμπνευσμένες και από τις καλύτερες όλων των εποχών στη συγκεκριμένη θεματολογία. Συγκεκριμένα, ο νεαρός φοιτητής Dave Stohler έχει ένα τεράστιο πάθος με οτιδήποτε Ιταλικό. Η κουλτούρα της χώρας, αλλά και οι ποδηλατικοί αγώνες, πείθουν τον νεαρό να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του γνωρίζει μια νεαρή φοιτήτρια, την οποία ερωτεύεται.

The Hustler

Δεν είναι όλες οι ταινίες που έχουν να κάνουν με ποδόσφαιρο και άλλα ομαδικά αθλήματα. Η ταινία του 1961 με τίτλο The Hustler έχει ως κεντρικό της θέμα το μπιλιάρδο. Η γνωστός σε όλους μας Paul Newman πρωταγωνιστεί ως  Eddie Felson, και υποδύεται έναν άντρα που ονειρεύεται να γίνει γνωστός παίκτης μπιλιάρδου. Η ταινία είναι αρκετά γνωστή για τους ρόλους της, για το σενάριο, αλλά και για την καλυτεχνικής της διεύθυνση, αφού όλα δένουν μεταξύ τους αρμονικά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το σενάριο του The Hustler βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος για το μπιλιάρδο, και ακόμη και σήμερα παραμένει μια αρκετά γνωστή ταινία με θέμα τα αθλήματα.

Bull Durham (1988)

Το μπέιζμπολ έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δεκάδες ταινίες, λόγω και της αυξημένης δημοφιλίας που έχει ως άθλημα. Αν θέλουμε όπως να αναφέρουμε την πιο ρεαλιστική εξ αυτών, τότε αυτή σίγουρα είναι η ταινία Bull Durham του 1988. Ο γοητευτικός Kevin Costner υποδύεται έναν βετεράνο του αθλήματος ο οποίος προπονεί ένα ανερχόμενο αστέρι. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, δημιουργείται όπως ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ και των δύο και μιας γοητευτικής νεαρής. Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ταινία βασίζεται σε πραγματικές εμπειρίες που είχε ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Ron Shelton

Hoosiers

Το σενάριο της συγκεκριμένης ταινίας αφηγείται την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Milan High School τη χρονιά 1954, αλλά και του προπονητής της, ο οποίος διαθέτει ένα αρκετά μυστήριο παρελθόν. Η ταινία υπόσχεται αγωνία, δράση, αλλά και αρκετά έντονα συναισθήματα καθώς παρουσιάζει δεύτερες ευκαιρίες και στοιχεία προσωπικής λύτρωσης. Η ταινία που προβλήθηκε το 1986 παρουσιάζει επίσης την καθημερινή ζωή στα μέσα του αιώνα στην Αμερική.

Rocky (1976)

Η λίστα με τις κορυφαίες ταινίες που έχουν ως θέμα τους τα αθλήματα, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και τη θρυλική ταινία μποξ Rocky. Ο Sylvester Stallone υποδύεται τον Rocky Balboa ένα παίκτη μποξ από τη Φιλαδέλφεια ο οποίος έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλητής. Στην πραγματικότητα, η ταινία έχει να κάνει περισσότερο με την προσωπική ανάπτυξη του πρωταγωνιστή, και όχι τόσο πολύ με το μποξ ως άθλημα. Μέχρι και σήμερα, η ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1976, αποτελεί και από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, ενώ η ερμηνεια του Stallone καθήλωσε και εξακολουθεί να καθηλώνει τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ