Χωρίς κατηγορία

Σπάνια λαχανικά ανά τον κόσμο

Δυσεύρετα, εντυπωσιακά, και αρκετά θρεπτικά! Αν και τα κοινά λαχανικά που καταναλώνουμε περιέχουν αρκετά στοιχεία που βελτιώνουν την υγεία μας, υπάρχουν πολλά άλλα που ίσως και να μην γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Λοιπόν; Ψήνεσαι για λαχταριστά μπιφτεκια λαχανικών με σπάνια λαχανικά από όλο τον κόσμο; 😋

Δες πιο κάτω μερικά σπάνια λαχανικά που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, πάρε ιδέες για την επόμενη σου επιδρομή στην κουζίνα, ή απλά μάθε να αναγνωρίζεις μερικά όταν παίζεις φρουτάκια!

Λευκό ραπανάκι Daikon

Ένα λαχανικό που μοιάζει με λευκό ραπανάκι και μπορείς να το βρεις συχνά σε Ασιατικά πιάτα. Το Daikon έχει ήπια γεύση και η υφή του είναι κάπως τραγανή στο στόμα, κάτι που σημαίνει πως είναι ιδανικό για διάφορες συνταγές με λαχανικά. Αν δεν γνωρίζεις πως μοιάζει, τότε σίγουρα θα πιστέψεις πως πρόκειται για ένα λευκό καρότο, όπως αυτά που εμφανίζονται και στα slots του NetBet.gr Casino.

Το λαχανικό αυτό είναι χαμηλό σε θερμίδες, με μόνο 25 ανά 147 γραμμάρια. Επίσης, διαθέτει αρκετά καλά στοιχεία για τον οργανισμό όπως βιταμίνες, φολικό οξύ, και κάλιο. Είναι ιδανικό για σουπα λαχανικων ή ακόμα και για μπιφτεκια λαχανικων.

Ρίζα λαχανικού Taro

Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι ουσιαστικά μια ρίζα που δεν είναι και τόσο σπάνια στην Αφρική και την Ασία. Ως μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, το λαχανικό αυτό έχει μια κάπως γλυκιά γεύση, η οποία σε συνδυασμό με την μαλακή του υφή το κάνει μια άριστη εναλλακτική για τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.

Άρα αυτή είναι μια καλή απάντηση στην ερώτηση ποια είναι τα αμυλωδη λαχανικα!

Το Taro είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, φώσφορο και μαγνήσιο. Βοηθάει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και επιταχύνει την ανάπτυξη. Μπορείς να απολαύσεις αυτό το σπάνιο λαχανικό μαζί με άλλα λαχανικα σε μια γευστική σουπα λαχανικων.

Κολοκύθα Delicata

Η κολοκύθα Delicata έχει ένα μακρόστενο σχήμα και το κρεμώδες εξωτερικό της χρώμα διαθέτει κάθετες γραμμές. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο λαχανικό σπάνιο είναι πως, σε αντίθεση με άλλες κολοκύθες, το εξωτερικό της είναι λεπτό σε σημείο που μπορείς να το φας χωρίς καν να αφαιρέσεις τη φλούδα!

Η Delicata μοιάζει πολύ σε γεύση με μια κοινή κολοκύθα. Άρα, μπορείς να την απολαύσεις με πολλά είδη φαγητών και σε οποιαδήποτε μορφή. Ως λαχανικό έχει λίγες θερμίδες και αποτελεί μια καλή εναλλακτική στις πατάτες και σε άλλα αμυλώδη λαχανικά αφού έχει χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων.

Χόρτα Dandelion

Στη λίστα με τα σπάνια λαχανικά ανά τον κόσμο, δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε τα χόρτα dandelion. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα κοινά χόρτα που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες, τα συγκεκριμένα είναι μια άριστη πηγή θρεπτικών συστατικών.

Τα χόρτα αυτά είναι υψηλά σε φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Λαχανικά σαν και αυτά μπορείς να τα φας νωπά ή ακόμη και μαγειρεμένα. Ακόμη καλύτερα, τα λαχανικά αυτά μπορούν να αντικαταστήσουν στο πιάτο σου το λάχανο ή το σπανάκι.

Ρίζα Jicama

Πρόκειται για τη ρίζα ενός αμπελιού, η οποία έχει σχήμα γογγυλιού. Η ρίζα Jicama έχει μια κάπως ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση που την καθιστά ιδανική επιλογή για όλους. Στην πραγματικότητα, αυτό το σπάνιο λαχανικό διαθέτει, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C η οποία ενισχύει και βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σελινόριζα

Αν και για εμάς το συγκεκριμένο λαχανικό δεν είναι και τόσο σπάνιο, για κάποιους άλλους είναι. Η σελινόριζα, αποτελεί μια ρίζα λαχανικού η οποία μοιάζει αρκετά με το σέλερι και τον μαϊντανό.

Η γεύση του παραπέμπει στο σέλερι και είναι εξαιρετική επιλογή λαχανικού που διαθέτει λίγους υδατάνθρακες. Γι’αυτό το λόγο, μπορεί να αντικαταστήσει τις πατάτες σε μια σούπα λαχανικών. Να ξέρεις πως, μπορείς να απολαύσεις τη σελινόριζα και νωπη, και να επωφεληθείς από τα πολλά της θρεπτικά συστατικά.

Tomatillos

Το συγκεκριμένο λαχανικό ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις κλασσικές ντομάτες και τις μελιτζάνες. Αν και για εμάς είναι κάπως σπάνιο, αξίζει να αναφέρουμε πως στο Μεξικό είναι ένα αρκετά διαδεδομένο λαχανικό.

Ανάλογα με την ποικιλία τους, οι Tomatillos μπορεί να έχουν πράσινο, μωβ ή και κόκκινο χρώμα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφική τους αξία, αυτό το σπάνιο λαχανικό είναι ψηλά στη λίστα των λαχανικών με χαμηλές θερμίδες, καθώς επίσης και ψηλά σε ό,τι αφορά τις ποσότητες βιταμίνης C.

Σπάνια λαχανικά στη διατροφή μας

Τα πιο πάνω είναι μόνο μερικά από τα χιλιάδες σπάνια λαχανικά που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι η κάθε χώρα έχει τα δικά της μοναδικά λαχανικά, τα οποία μπορεί να είναι και αρκετά θρεπτικά για τον οργανισμό.

Η προσθήκη λαχανικών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο είναι ικανή να προσφέρει πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες. Τα λαχανικά δεν είναι μόνο καλά για την υγεία μας, αλλά είναι και νόστημα αφού προσθέτουν γεύση και χρώμα στο πιάτο μας. Άρα, μην φοβηθείτε να προσθέσετε μερικά από αυτά τα σπάνια λαχανικά στη διατροφή σας!

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ