Ποδόσφαιρο

5 κορυφαίες κλασικές αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ

Για μια μεγάλη περίοδο της ιστορίας της Πρέμιερ Λιγκ, αυτή ήταν η πιο σκληρή αναμέτρηση που είχε δει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο. Συγκλονιστικό ταλέντο, μαζικοί καβγάδες, ατομικές μάχες που ακροβατούσαν στην κόψη του ξυραφιού – αυτό το παιχνίδι τα είχε όλα. Ενόψει της αναμέτρησης αυτού του Σαββατοκύριακου, κάναμε μια βουτιά στα αρχεία και συγκεντρώσαμε τα πέντε κορυφαία παιχνίδια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Για να περιηγηθείτε στις τελευταίες αποδόσεις ποδοσφαίρου ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης, μπορείτε να επισκεφθείτε το NetBet Σπορ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8-2 Άρσεναλ: Αύγουστος 2011

Δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουν τα πράγματα για τους Κανονιέρηδες, αλλά είναι ένα παιχνίδι που έπρεπε να αναφερθεί. Η θητεία του Fergie στη Γιουνάιτεντ πλησίαζε στο τέλος της και η υποστήριξη στον Wenger μειωνόταν. Η πιο βαριά ήττα της Άρσεναλ τα τελευταία 84 χρόνια… σίγουρα μια μέρα που θα πρέπει να ξεχαστεί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, πριν ο Theo Walcott δημιουργήσει ελπίδες στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά για να τελειώσει το παιχνίδι η Γιουνάιτεντ στο δεύτερο 45λεπτο, με τους Wayne Rooney, Nani και Ji-Sung Park (παρεμπιπτόντως, τι ονόματα…) να σφραγίζουν τους βαθμούς. Το πέναλτι του Robin van Persie ήταν μάταιο και όταν ο Carl Jenkinson αποβλήθηκε 15 λεπτά πριν το τέλος, ο Rooney αποφάσισε να ολοκληρώσει ένα υπέροχο χατ-τρικ, με τον Ashley Young να ρίχνει αλάτι στην πληγή στις καθυστερήσεις. Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που οι οπαδοί της Άρσεναλ ίσως να μην ξεχάσουν ποτέ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 Άρσεναλ: Σεπτέμβριος 2003

Αυτή η αναμέτρηση ήταν ένα μεγαλειώδες καρμικό μάθημα, ανάλογα σε ποια πλευρά βρίσκεστε. Ο ήρωας της Άρσεναλ Patrick Vieira αποβλήθηκε επειδή “κλώτσησε” τον Ruud van Nistelrooy – στην πραγματικότητα, ο μέσος δεν είχε καν επαφή με τον επιθετικό της Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ολλανδό να πηδήξει προς τα πίσω με φανερό τρόμο.

Έτσι, όταν η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι στο 91ο λεπτό και ο Van Nistelrooy κρατούσε την μπάλα στα χέρια του και την έκβαση του αγώνα στο έλεός του, μπορούσες να αισθανθείς ότι το Ολντ Τράφορντ ήταν έτοιμο να ξεσπάσει. Και ξέσπασε, αλλά όχι για τον λόγο που ήλπιζαν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Ο Van Nistelrooy έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και οι Κανονιέρηδες -με προεξάρχοντα τον Martin Keown- πανηγύρισαν στο πρόσωπο του σέντερ φορ. Το τελικό σφύριγμα ακούστηκε στο 0-0 και οι παίκτες της Άρσεναλ ωρύονταν, εντείνοντας μια ήδη καθαρόαιμη αντιπαλότητα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 Άρσεναλ: Οκτώβριος 2004

Ξεχάστε τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μια τυπικά συναρπαστική αναμέτρηση, καθώς τα μαρκαρίσματα έπεφταν βροχή και συνεχώς προέκυπταν διαμάχες. Αλλά αυτός ο αγώνας είναι διάσημος για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο τούνελ. Με τις εντάσεις να έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Άρσεναλ έβραζε. Η Γιουνάιτεντ μόλις είχε τερματίσει ένα αήττητο σερί 49 αγώνων και το είχε κάνει με αμφισβητήσιμο στυλ.

Καθώς οι παίκτες και το προσωπικό μπήκαν στο τούνελ, ξέσπασε η μάχη του μπουφέ. Σε έναν καβγά τύπου σχολικής καντίνας, εκτοξεύτηκαν κατσαρόλες με σούπα και ο Cesc Fabregas σημάδεψε με ένα κομμάτι πίτσα (υποτίθεται πεπερόνι) τον Sir Alex Ferguson. Δεν μάθαμε ποτέ την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη στο Pizzagate, αλλά σίγουρα θα πληρώναμε πολλά για να δούμε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας…

Άρσεναλ 1-2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απρίλιος 1999

Αυτό ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα σε σχέση με τα όσα θα συνέβαιναν το 1999. Αλλά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο ήταν εξίσου απίστευτα με αυτά που συνέβησαν τους μήνες που ακολούθησαν. Με τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας να είναι ισόπαλος 1-1 και τη Γιουνάιτεντ να μένει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Roy Keane, η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Πηδώντας στα αριστερά του, ο Peter Schmeichel απέκρουσε τον Dennis Bergkamp στην εκπνοή των καθυστερήσεων.

Με τις δύο ομάδες να έχουν εξαντληθεί στην παράταση, ένας φρέσκος παίκτης εμφανίστηκε για να κλέψει τη δόξα. Ο Ryan Giggs έτρεξε από το δικό του μισό για να πετύχει ένα απίστευτο προσωπικό γκολ. Είχε κερδίσει για τη Γιουνάιτεντ, στέλνοντάς την στον τελικό του FA Cup. Θα κέρδιζαν και αυτόν τον αγώνα και θα συνέχιζαν για να κατακτήσουν την Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ στην πιο επιτυχημένη αγγλική ποδοσφαιρική σεζόν μέχρι σήμερα.

Άρσεναλ 2-4 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φεβρουάριος 2005

Αυτό το παιχνίδι είχε όλα όσα θα μπορούσατε να περιμένετε από μια αναμέτρηση. Ποιος συνοψίζει καλύτερα αυτό το παιχνίδι από τον Keane και τον Vieira; Δύο στρατηγοί της μεσαίας γραμμής που τα αφήνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο από καθαρό μίσος για τον αντίπαλο. Αυτή η προσωπική βεντέτα φάνηκε για άλλη μια φορά στο Highbury, με τον Keano να λέει ένα κάπως απειλητικό “θα τα πούμε εκεί έξω” στο τούνελ πριν από τη σέντρα.

Δυστυχώς για τον Keane, το μόνο που είδε ήταν τον Vieira να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 2-1 στο ημίχρονο. Αλλά υπήρχαν ακόμα μερικές ανατροπές σε αυτό το παραμύθι. Ένας Cristiano Ronaldo με παιδικό πρόσωπο πήρε την κατάσταση στα χέρια του, σκοράροντας δύο φορές για να ανατρέψει το παιχνίδι για άλλη μια φορά. Όταν ο Mikael Silvestre αποβλήθηκε στο 69ο λεπτό, πιστέψαμε ότι μπορεί να προμηνύεται ένα ακόμη σοκ. Έτσι και έγινε, αλλά το σοκ ήρθε με τη μορφή ενός μεγαλόσωμου Ιρλανδού.

Για έναν λόγο που ακόμα δεν γνωρίζουμε όλοι, ο John O’Shea μπήκε πίσω από την άμυνα της Άρσεναλ λίγα λεπτά πριν από το τέλος και έστειλε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Manuel Almunia. Καθώς η μπάλα πέταξε στην μακρινή γωνία, ο O’Shea έδειχνε ακόμη πιο έκπληκτος από όλους εμάς, ολοκληρώνοντας τη νίκη της Γιουνάιτεντ με 4-2 και ένα κλασικό παιχνίδι όλων των εποχών της Πρέμιερ Λιγκ.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ