Χωρίς κατηγορία

10 τρομακτικές πληροφορίες για το Halloween

Η γιορτή του Halloween πλησιάζει, και λίγο εώς πολύ είμαστε πια εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη παράδοση. Το Halloween πρακτικά σημαίνει ταινίες τρόμου με την οικογένεια, ευρηματικά κοστούμια, αλλά και πολλά ζαχαρωτά. Αν και πλέον το Halloween γιορτάζεται σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις. Φέτος, εντυπωσίασε τους φίλους σου με 10 τρομακτικές πληροφορίες για το Halloween!

Halloween ιστορία

Μπορεί η συγκεκριμένη γιορτή να έχει να κάνει με τα κοστούμια και τις τρομακτικές ιστορίες,

όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήταν ενδιαφέρον να μάθεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως το Halloween έχει εμπνεύσει ταινίες, βιβλία, ή ακόμα και παιχνίδια σε online casinos, όπως για παράδειγμα slots.

Θα ήταν μια έκπληξη για σένα αν μάθαινες πως αυτή η γιορτή υπάρχει για χιλιάδες χρόνια, ή πως υπάρχει παγκόσμιο ρεκόρ για τον καθαρισμό μιας κολοκύθας. Η παράδοση που στηρίζει το Halloween είναι μακρά και αρκετά ενδιαφέρουσα. Αν λοιπόν προγραμματίζεις μια βραδιά Halloween με φίλους ή συγγενείς, ή αν έχεις σκοπό να παίξεις σε live καζινο, πιο κάτω μπορείς να μάθεις αρκετά για αυτή την τόσο τρομακτική και μυστήρια γιορτή!

1.Το Halloween ξεκίνησε πριν 2000 χρόνια

Ναι, αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν ήξερε! Σύμφωνα με την παράδοση, η συγκεκριμένη γιορτή έχει τις ρίζες της στους αρχαίους Κέλτες, στην Ιρλανδία. Σύμφωνα λοιπόν με την κελτική παράδοση, η ημέρα αυτή σηματοδοτούσε το δικό τους νέο έτος, την έναρξη του χειμώνα, αλλά την ημέρα όπου οι νεκροί τους επέστρεφαν στη ζωή.

2.Πως έγινε γνωστό το Halloween

Όπως με πολλές άλλες γιορτές, έτσι και το Halloween οφείλει τη μετάδοση τους και την ανάπτυξη της δημοφιλίας του στην Αμερική, στο μεταναστευτικό κύμα που έλαβε χώρα περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Ιρλανδοί και Ευρωπαίοι μετανάστες ξεκίνησαν να γιορτάζουν και κατάφεραν να το διαδώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετά γρήγορα.

3.Halloween και ζαχαρωτά

Τα γλυκά και τα ζαχαρωτά είναι σίγουρα ένας λόγος για να συμμετέχεις σε αυτή τη γιορτή. Τα ζαχαρωτά, εμφανίστηκαν στην αγορά την δεκαετία του 1880 όπου οι περισσότεροι Αμερικάνοι ασχολούνταν με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλά από αυτά είχαν σχήματα εμπνευσμένα από τη γεωργία, όπως για παράδειγμα η σιταροπούλα.

4.Παιχνίδια Halloween

Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα παιχνίδια Halloween ήταν κυρίως μια γυναικεία υπόθεση. Αυτό γιατί οι γυναίκες της τότε εποχής θεωρούσαν πως, θα μπορούσαν να προβλέψουν τον μέλλοντα σύζυγο τους.

5.Halloween και οικονομία

Λόγω  της δημοφιλίας της συγκεκριμένης γιορτής στις ΗΠΑ, είναι λογικό πως η αγορά παρουσιάζει αυξητικές τάσεις εσόδων την συγκεκριμένη περίοδο. Για παράδειγμα, το 2017 οι αγορές που σχετίζονταν με το εορταστικό κλίμα έφτασαν τα $9.1 δισεκατομμύρια!

6.Ρεκόρ κολοκύθας

Ο καθαρισμός και το σκάλισμα κολοκύθας είναι μια από τις πιο γνωστές δραστηριότητες που γίνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών του Halloween. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο γνωστό που γίνονται ακόμη και διαγωνισμοί. Αξίζει να πούμε πως το ρεκόρ για το πιο γρήγορο σκάλισμα κολοκύθας είναι περίπου 16 δευτερόλεπτα και πραγματοποιήθηκε το 2013.

7.Ιρλανδέζικο ψωμί Halloween

Ονομάζεται αλλιώς και brack, και περιέχει σταφίδες. Αυτό που το κάνει όμως ξεχωριστό είναι το κρυμμένο παιχνίδι ή δαχτυλίδι που περιέχει. Αυτός που θα βρει τον “κρυμμένο θησαυρό” θα έχει καλή τύχη για το επόμενο της χρονιάς.

8.Η Νέα Υόρκη φιλοξενεί την μεγαλύτερη παρέλαση Halloween

Κάθε χρόνο, περίπου 2 εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν την παρέλαση χιλιάδων ατόμων στη Νέα Υόρκη. Η παρέλαση αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη, αφού κάθε χρόνο υποδέχεται επισκέπτες από άλλες πολιτείες, αλλά και από άλλες χώρες.

9.Πανσέληνος και Halloween

Η πιο κλασική εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το Halloween, είναι μια νύχτα τρόμου με πανσέληνο. Η αλήθεια είναι πως, το να υπάρξει πανσέληνος εκείνη την περίοδο είναι κάπως σπάνιο. Αυτό συμβαίνει 3 με 4 φορές κάθε αιώνα. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το 2020, άρα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα!

bats around the full moon

10. Οι κολοκύθες δεν είναι μόνο πορτοκαλί χρώματος

Ένα από τα σημάδια τους Φθινοπώρου είναι, φυσικά, οι κολοκύθες. Αυτός είναι και ο λόγος που τις χρησιμοποιούν αρκετά σε αυτή τη γιορτή. Αν και θεωρείται δεδομένο πως οι κολοκύθες έχουν πορτοκαλί χρώμα, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί κανόνα, αφού υπάρχουν και άλλα χρώματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν κολοκύθες που είναι κόκκινες, μπλέ, ή ακόμα και πράσινες!

Halloween στην Ελλάδα

Όπως είπαμε και προηγουμένως, το Halloween είναι μια αρκετά γνωστή γιορτή σε αρκετές χώρες του πλανήτη. Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε χρόνο υπάρχουν θεματικά πάρτυ, και ο κόσμος αρχίζει να εξικοινώνεται όλο και περισσότερο με την ιδέα. Φέτος λοιπόν, γνωρίζεις 10 τρομακτικές πληροφορίες για το Halloween, που θα κάνουν τους φίλους σου να ενθουσιαστούν!

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ