Χωρίς κατηγορία

Ταινίες Halloween που άφησαν εποχή

Η πιο τρομακτική περίοδος του χρόνου είναι εδώ! Όχι μην ανησυχείς, αναφερόμαστε στο Halloween! Όπως και κάθε χρόνο, έφτασε η στιγμή να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες για μια νύχτα γεμάτη τρόμο. Ζαχαρωτά, κοστούμια, και παιχνίδια είναι μόνο μερικά από αυτά που πρέπει να οργανώσεις.

Μαζί με όλα τα άλλα όμως, θα πρέπει να δεις και ταινίες με θέμα το Halloween που άφησαν εποχή. Αν πάλι δεν ξέρεις ποιές είναι αυτές, πιο κάτω σου παρουσιάζουμε ταινίες τρόμου, αλλά και ταινίες που εμπνέονται από το Halloween για να απολαύσεις με την οικογένεια ή τους φίλους σου!

Halloween τι είναι

Η παράδοση θέλει το Halloween να μην αποτελεί μια μόδα. Μπορεί να έχει δώσει έμπνευση για αρκετές ταινίες, βιβλία, παραμύθια για παιδιά, ακόμη και για παιχνίδια φρουτακια online, αλλά το Halloween είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από αυτό. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μια γιορτή με ιστορία 2000 ετών.

Οι πρώτοι που γιόρτασαν το Halloween ήταν οι Κέλτες στην Ιρλανδία, οι οποίοι είχαν αρκετές ενδιαφέρουσες παραδόσεις και έθιμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εμφανίζονται σε πολλά παιχνίδια slots. Σύμφωνα με την ιστορία, η γιορτή Halloween για αυτούς ήταν η πρώτη ημέρα του έτους, αλλά και η ημέρα όπου οι νεκροί μπορούσαν να επιστρέψουν στη ζωή.

Εκτός λοιπόν από παιχνίδια live καζινο, οι πιο κάτω ταινίες με θέμα το Halloween, είναι ένας υπέροχος τρόπος να μπεις στο κλίμα των ημερών!

Ταινία “Night of the Living Dead”

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την αναφορά μας σε ταινίες που είναι ιδανικές για το Halloween, αν δεν γινόταν η παρουσιάζει της συγκεκριμένης ταινίας. Γνωστή και ως η “Νύχτα των ζωντανών νεκρών”, η ταινία που προβλήθηκε το 1968, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των θεατών. Η ταινία έχει να κάνει με ζόμπι και έτσι μπορεί άνετα να δημιουργήσει ένα σκηνικό τρόπου που ταιριάζει με το θέμα του Halloween.

Ο τρόμος στο “Rosemary’s Baby”

Η λίστα με τις ταινίες που άφησαν εποχή και που είναι ιδανικές για το Halloween, συνεχίζει με μια ταινία από το 1968. Αυτή δεν είναι άλλη από το “Μωρό της Ρόζμαρι”. Αν λοιπόν θες να δημιουργήσεις την ιδανική τρομακτική ατμόσφαιρα, η συγκεκριμένη ταινία μπορεί να σε τρομάξει και μόνο με το άκουσμα του τίτλου! Η ταινία είναι ιδανική για Halloween καθώς αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των ταινιών τρόμου. Μια πληροφορία που ίσως να σε ενδιαφέρει είναι πως, το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του Ira Levin.

Φόβος ή αλλιώς “Halloween”

Το 1978 προβλήθηκε η ταινία με τίτλο “Halloween”, και όπως μπορείς να αντιληφθείς από το όνομα της, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια τρομακτική και “σκοτεινή” ταινία. Το σενάριο έχει να κάνει αρκετά με το φόβο και τον τρόπο, αλλά η ταινία είναι δηαντική, κυρίως, γιατί έθεσε νέες βάσεις για τις επόμενες ταινίες τρόμου. Ουσιαστικά, η ταινία άφησε εποχή καθώς μπορεί να μηδενίσει την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να νιώθει ένα άτομο ακόμη και μέσα στο σπίτι του.

Η κλασική “Addams Family”

Ξεκίνησε ως μια σειρά κινουμένων σχεδίων, αλλά εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1991. Η ταινία Addams Family έχει εξελιχθεί ως μια πολύ κλασική επιλογή για την περίοδο του Halloween. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι αρκετά γνωστοί σε όλους μας, ασχέτως ηλικίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Άνταμς, τη Morticia, ή τον Gomez; Η ιστορία, ουσιαστικά, σατιρίζει την Αμερικανική οικογένεια με αρκετές δόσεις σαρκασμού, μακάβριου χιούμορ, αλλά και διακωμώδησης του τρόμου.

Hocus Pocus

Αν ψάχνεις να βρεις ίσως την πιο χαρακτηριστική ταινία όλων των εποχών για την περίοδο του Halloween, τότε σίγουρα μια από τις επιλογές σου θα είναι και η ταινία με τίτλο “Hocus Pocus”. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1993 και από τότε, λόγω της αυξημένης δημοφιλίας της, η ταινία έγινε μια σταθερή επιλογή. Αν και τα πρώτα χρόνια οι αξιολογήσεις από κριτικούς κινηματογράφου δεν ήταν και οι καλύτερες, ο κόσμος υποδέχτηκε το Hocus Pocus με ιδιαίτερη αγάπη!

Ταινίες Halloween

Η εποχή του Halloween είναι εδώ, και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για τρομακτικές, γεμάτες μυστήριο νυχτες. Αγόρασε τα απαραίτητα ζαχαρωτά, διακόσμησε το σπίτι σου, οργάνωσε παιχνίδια, και μην ξεχάσεις να δεις μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες με θέμα το Halloween. Οι πιο πάνω ήταν μόνο μερικές, αφού το συγκεκριμένο θέμα έχει εμπνεύσει αρκετές ταινίες όλων των ειδών, για μικρούς και μεγάλους.

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ