Χωρίς κατηγορία

10 ενδιαφέρον πληροφορίες για τα ζώα

Με εκατομμύρια είδη ζώων να υπάρχουν στον πλανήτη, το ζωικό βασίλειο είναι σίγουρα αρκετά διαφορετικό και ενδιαφέρον. Αν και ως προς το μεγαλύτερο μέρος τους τα ζώα είναι γνωστά στους ανθρώπους, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές άγνωστες πληροφορίες για αυτά, οι οποίες είναι αρκετά ενδιαφέρον! Ανάμεσα στις πολλές ενδιαφέρον πληροφορίες για τα ζώα, επιλέξαμε 10 οι οποίες σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τις 10 πιο ενδιαφέρον πληροφορίες για τα ζώα.

1.Τα κοάλα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα

Ανάμεσα στα είδη ζώων που φιλοξενεί ο πλανήτης, υπάρχουν και μερικά που έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με τον άνθρωπο. Τα κοάλα για παράδειγμα, έχουν δακτυλικά αποτυπώματα που μοιάζουν σχεδόν με τα ανθρώπινα.

Αυτά τα χαριτωμένα ζώα έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διάφορους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ακόμη και για φρουτακια online! Το σχήμα των χεριών τους είναι στην πραγματικότητα πολύ κοντά με το δικό μας, σε σημείο που θα μπορούσε η αστυνομία να τα τακτοποιήσει πολύ εύκολα.

2. Οι παπαγάλοι βοηθούν ο ένας τον άλλον

Θα έχετε δει σίγουρα σε παιχνίδια slots παπαγάλους να είναι οι καλύτεροι συνοδοί πειρατών! Η αλήθεια είναι πως οι παπαγάλοι δεν είναι και τόσο επικίνδυνοι όσο φαίνονται. Αυτά τα πολύ όμορφα πουλιά είναι αρκετά έξυπνα και ικανά να προσφέρουν βοήθεια ο ένας προς τον άλλον χωρίς να υπάρχει κάποια ανταμοιβή.

3. Οι σκίουροι ανταλλάσσουν φιλιά

Όταν η συζήτηση έχει να κάνει με χαριτωμένα ζώα, τότε σίγουρα θα γίνει αναφορά στους σκίουρους. Αυτά τα μεγάλους μεγέθους τρωκτικά αρέσκονται στο να αγκαλιάζει το ένα το άλλο και να ανταλλάσσουν φιλιά. Στην πραγματικότητα, δεν το κάνουν μόνο όταν δεν τους βλέπει κάποιος, αφού πολλοί είναι αυτοί που τους έχουν δει σε ζωολογικούς κήπους.

4. Οι λέαινες και το κυνήγι

Συχνά αναφέρεται και ως ο βασιλιά των ζώων. Ναι, το λιοντάρι μπορεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ανθρώπων λόγω της επιβλητικής του χάρης, αλλά ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούμε ξανά αυτό!

Για τα ζώα, το κυνήγι είναι τρόπος επιβίωσης, αλλά κανένας δεν θα περίμενε πως οι λέαινες περνάνε σχεδόν το 90% του χρόνου τους κυνηγώντας.

5. Η γάτα ως κατοικίδιο

Για κατοικίδιο ζώο, οι περισσότεροι από εμάς θα επιλέγαμε ανάμεσα σε γάτα ή σκύλο. Η αλήθεια είναι πως αυτές οι δύο επιλογές είναι και οι πιο συχνές για τους ιδιοκτήτες ζώων.

Μια αρκετά ενδιαφέρον πληροφορία που μπορεί να μην είναι γνωστή, είναι πως οι γάτες ξεκίνησαν να υπάρχουν δίπλα στον άνθρωπο, ως κατοικίδια ζώα, πριν από περίπου 9500 χρόνια.

6. Τα δελφίνια είναι δεξιόχειρες

Για τα ζώα που μοιάζουν με τον άνθρωπο έχουν γίνει αρκετές μελέτες ως προς τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Τι γίνεται όμως με τα δελφίνια; Μια πολύ ενδιαφέρον πληροφορία που μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα είναι πως τα δελφίνια, σύμφωνα με έρευνες, είναι δεξιόχειρες. Όπως δηλαδή και η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων.

7. Γουρούνια στο μέγεθος αρκούδας

Το μέγεθος και το βάρος στα ζώα είναι αρκετά σημαντικό στοιχείο για την κατανόηση τους. Ένα παράδοξο γεγονός είναι πως σε μια μια επαρχία της Κίνας, την Nanning, υπάρχουν γουρούνια που ζυγίζουν μέχρι και 500 κιλά. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη πληροφορία ενδιαφέρον είναι πως τα γουρούνια αυτά έχουν το μέγεθος μιας πολικής αρκούδας!

8. Καρχαρίες που λάμπουν στο σκοτάδι

Για μερικούς δεν είναι όλα τα ζώα χαριτωμένα. Οι καρχαρίες, για παράδειγμα, είναι από τα ζώα που προκαλούν φόβο και δέος. Μια πληροφορία που είναι αρκετά ενδιαφέρον είναι πως μερικά είδη καρχαρία λάμπουν στο σκοτάδι. Φυσικά αυτό μπορούν μόνο να το δουν άλλοι καρχαρίες, και συχνά αυτή η λάμψη γίνεται για να αντιλαμβάνεται ο ένας την παρουσία του άλλου.

9. Οι πάπιες σερφάρουν

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι αληθινό! Οι πάπιες κάνουν σερφ! Φυσικά αυτό δεν γίνεται συνεχώς. Οι πάπιες μπορούν να σερφάρουν για τις ανάγκες της τροφής του ή όταν θέλουν μια γρήγορη μετακίνηση στο νερό.

10. Στα κοάλα αρέσει να κοιμούνται

Αν πίστευες πως ο ύπνος είναι ασχολία μόνο για τις γάτες και τους σκύλους που έχεις στο σπίτι, τότε κάνεις λάθος. Αυτά τα χαριτωμένα ζωάκια, τα κοάλα, μπορούν να κοιμηθούν 18 μέχρι και 22 ώρες την ημέρα. Η διατροφή τους αποτελείται από τροφές που χρειάζονται χρόνο για να χωνευτουν. Έτσι τα κοάλα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κοιμηθούν!

Τα ζώα είναι μοναδικά

Άλλα είναι μικρά και άλλα μεγάλα, άλλα προκαλούν φόβο και άλλα είναι χαριτωμένα. Τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πλανήτη μας και είναι πολλά ακόμα αυτά που έχουμε να μάθουμε για αυτά. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρον πληροφορίες που ίσως και να μην μάθουμε ποτέ.

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ