Χωρίς κατηγορία

Πέντε πληροφορίες για τους βραδύποδες

Οι βραδύποδες είναι τα θηλαστικά που σίγουρα έχεις δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αστείες εικόνες. Ήξερες όμως πως υπάρχει παγκόσμια ημέρα βραδύποδων; Στις 20 Οκτωβρίου γιορτάζουν αυτά τα χαριτωμένα και τόσο αστεία ζωάκια. Διάβασε το πιο κάτω άρθρο και εντυπωσίασε τους φίλους σου με μερικές ενδιαφέρον πληροφορίες για τους βραδύποδες!

Βραδύποδας τι είναι

Αν δεν γνωρίζεις ακριβώς σε ποιο ζώο αναφερόμαστε, τότε θα πρέπει να διαβάσεις την πιο κάτω περιγραφή. Βέβαια, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχεις δει τα σχετικά memes με τους βραδύποδες, ή θα τους έχεις πετύχει σε κάποια ταινία κινουμένων σχεδίων, ή ακόμα και σε παιχνίδια slots όπως αυτά που υπάρχουν στο Casino NetBet.gr. Αν πάλι όχι, τότε είμαστε εδώ να απαντήσουμε στην ερώτηση τι είναι ο βραδύποδας!

Οι βραδύποδες υπάρχουν στον πλανήτη για εκατομμύρια χρόνια. Οι πρώτοι βραδύποδες που εμφανίστηκαν είχαν το μέγεθος ενός ελέφαντα, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Σήμερα, οι βραδύποδες έχουν το μέγεθος ενός μικρού σκύλου. Η γούνα τους είναι καφέ χρώματος και αρκετά χοντρή για να προστατεύονται από το κρύο. Τα μακριά του νύχια, βοηθάνε στο να σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Όπως μπορεί ήδη να γνωρίζεις, οι βραδύποδες είναι από τα πιο αργά ζώα που υπάρχουν στον πλανήτη! Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που εμπνέει διάφορα παιχνίδια και ταινίες! Βέβαια, αν τύχει να τους πετύχεις σε φρουτάκια τότε μπορεί να είσαι πολύ τυχερός!

Που ζουν οι βραδύποδες;

Οι βραδύποδες ζουν κυρίως στην κεντρική και βόρεια Αμερική, αλλά και σε περιοχές στο Περού και τη Βραζιλία. Συγκεκριμένα, οι βραδύποδες ζουν σε τροπικά δάση καθώς περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους πάνω σε δέντρα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα τους είναι πως, τους αρέσει να κρέμονται ανάποδα από τα κλαδιά. Δηλαδή, κοιμούνται, τρώνε, ζευγαρώνουν και γεννούν ανάποδα!

Πέντε ενδιαφέρον πληροφορίες

Οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για τους βραδύποδες είναι αρκετές. Πιο κάτω αναφέρουμε πέντε από τις πιο ενδιαφέρον πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για αυτά τα χαριτωμένα και αστεία ζωάκια.

1. Χωρίς τους βραδύποδες δεν θα υπήρχαν αβοκάντο

Οι εξαφανισμένοι γιγάντιοι βραδύποδες ήταν μερικά από τα λίγα ζώα που μπορούσαν να χωνέψουν τους τεράστιους σπόρους από αβοκάντο. Αφού απολάμβαναν τα αβοκάντο, στη συνέχεια σκορπούσαν τους σπόρους σε μεγάλες αποστάσεις. Ουσιαστικά, αυτό που έχουμε σήμερα ως παραγωγή, εξελίχθηκε με τη βοήθεια των μεγάλων βραδύποδων.

2. Οι βραδύποδες έχουν περισσότερη δύναμη από εμάς

Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια! Τη στιγμή που γεννιούνται, οι βραδύποδες μπορούν να σηκώσουν όλο τους το βάρος με το ένα χέρι. Με άλλα λόγια, διαθέτουν 3 φορές περισσότερη δύναμη από το μέσο άνθρωπο. Οι ειδικοί τένοντες που έχουν σε χέρια και πόδια τους επιτρέπει να κλειδώνουν στη θέση την οποία βρίσκονται. Για αυτό το λόγο καταφέρνουν να κοιμούνται ενώ κρέμονται από τα κλαδιά.

3. Το φως της ημέρας του τυφλώνει

Οι βραδύποδες έχουν μια σπάνια πάθηση λόγω της έλλειψης συγκεκριμένου είδους κυττάρων στα μάτια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, έχουν αχρωματοψία και το έντονο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας τους τυφλώνει. Σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η μειωμένη τους όραση, οι βραδύποδες διαθέτουν έντονη την αίσθηση της όσφρησης αλλά και μεγάλη μνήμη. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η μειωμένη τους όραση είναι και ο λόγος που είναι τόσο αργή η κίνηση τους. Αν δεν μπορείς να δεις, δεν μπορείς ούτε να τρέξεις!

4. Είναι πιο γρήγοροι στο νερό

Αν και περνούν τον περισσότερο από τον χρόνο τους στα δέντρα, οι βραδύποδες είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Μπορούν να κολυμπήσουν τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι θα περπατούσαν. Συγκεκριμένα, οι βραδύποδες που έχουν τρία δάχτυλα μπορούν να γυρίσουν το λαιμό τους μέχρι και 270°. Έτσι, μπορούν να κρατάνε τη μύτη τους εκτός νερού όταν κολυμπάνε.

5. Χρειάζονται 30 ημέρες για να χωνέψουν ένα φύλλο

Αν και διαθέτουν ένα αρκετά καλό πεπτικό σύστημα, οι βραδύποδες δεν φημίζονται για την έντονη μεταβολική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ο μεταβολικός τους ρυθμός είναι από τους χαμηλότερους σε όλα τα θηλαστικά. Το στομάχι τους αποτελεί το 30% της μάζας σώματος τους. Λόγω του ότι καθυστερούν να χωνέψουν, το στομάχι πρακτικά είναι πάντα γεμάτο. Άρα, για να χωνέψουν ένα μόνο φύλλο, οι βραδύποδες χρειάζονται μέχρι και 30 ημέρες!

Συμπερασματικά

Οι βραδύποδες είναι αυτά τα μικρά και χαριτωμένα ζώα που σίγουρα θα έχεις πετύχει κάπου στο διαδίκτυο ή ακόμα και στην τηλεόραση. Αν και υπάρχουν για εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη, αυτά τα μικρά θηλαστικά δεν είχαν πάντα αυτή τη μορφή. Γενικά, το συγκεκριμένο είδος ζώου παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, αφού υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που είναι σχεδόν άγνωστες για τους περισσότερους από εμάς!

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ