Ποδόσφαιρο

Τότεναμ-Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League

Tottenham vs Liverpool - Champions League Final

Ο φετινός τελικός του Champions League είναι αγγλική υπόθεση με την Τότεναμ και την Λίβερπουλ να διεκδικούν την κορυφή των πρωταθλητών στην Ευρώπη. Οι δυο ομάδες θα βρεθούν στην Μαδρίτη το Σάββατο για έναν τελικό που θα μας δώσει σίγουρα πολύ θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις. Μετά τις απίστευτες στιγμές που ζήσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια με την ανατροπή και το πλούσιο 90λεπτο στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα, ανυπομονούμε για τον τελικό της 1ης Ιουνίου. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στον πολυαναμενόμενο τελικό της διοργάνωσης και θα αναλύσουμε τις πιθανότητες και τις αποδόσεις στο αθλητικό στοίχημα όσον αφορά τον αγώνα του Σαββάτου. Πριν αποφασίσετε πως θα ποντάρετε τα χρήματα σας, διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι λένε οι προγνώσεις και τα στατιστικά.

Η μεγάλη ανατροπή της Λίβερπουλ στον ημιτελικό

Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από την Λίβερπουλ στον ημιτελικό του Champions League ήταν πραγματικά επικός. Αν και οι Άγγλοι ήταν πίσω στο σκορ από τον πρώτο αγώνα, που είχαν δεχθεί 3 γκολ στο “Camp Nou”, δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για την πρόκριση τους στον τελικό. Οι απώλειες στην επίθεση της Λίβερπουλ ήταν μεγάλες, αλλά η ομάδα ενωμένη και με πείσμα έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κερδίζοντας την αντίπαλο της με 4-0. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό έγινε άξια, και η Λίβερπουλ θα έχει την ευκαιρία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να διεκδικήσει το έκτο Κύπελλο των Πρωταθλητριών της ιστορίας της. Συγκινητική ήταν σίγουρα η στιγμή στο τέλος του αγώνα, όταν οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ σε μια αγκαλιά τραγούδησαν το “Never Walk Alone” για την ομάδα τους. Σε όλα τα αθλήματα, αλλά ειδικά στο ποδόσφαιρο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

Ο φοβερός ημιτελικός της Τότεναμ με τον Άγιαξ

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μια λέξη για να περιγράψουμε το φετινό Champions League αυτή θα ήταν σίγουρα η «ανατροπή». Η Τότεναμ έφτασε στο Άμστερνταμ με σκορ 2-0 υπέρ του Άγιαξ, το οποίο όμως ανέτρεψε σε 2-3, παίρνοντας έτσι και αυτή το χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό απέναντι στην Λίβερπουλ. Σε ένα πλούσιο ποδοσφαιρικά δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ ανέτρεψε το σκορ με την βοήθεια του Ποτσετίνο που έκανε καίριες αλλαγές μετά το ημίχρονο, ισοφαρίζοντας μέσα σε μόλις 4 λεπτά. Δυο ακόμα δοκάρια ανέβασαν παλμούς τόσο στον πάγκο όσο και στις κερκίδες και στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων έρχεται το μαγικό γκολ από τα πόδια του Μόουρα. Τα δάκρυα του προπονητή της Τότεναμ μετά τον αγώνα περιέγραφαν ακριβώς τα συναισθήματα όλων των οπαδών και των παικτών της ομάδας.

Ο μεγάλος τελικός του Champions League

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ο τελικός του Champions League είναι και πάλι αγγλική υπόθεση, με τις δυο ομάδες να αναμετριούνται στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, το Σάββατο 1/6 και 10μμ ώρα Ελλάδος. Τον αγώνα δείχνει ζωντανά η ΕΡΤ, ενώ live μετάδοση θα γίνει και από τα κανάλια της Cosmote. Η Λίβερπουλ έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό, ενώ έχει ήδη στην κατοχή της πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών. Τα «Σπιρούνια» μπήκαν για πρώτη φορά στο Champions League το 2010 και στον φετινό τελικό διεκδικούν το πρώτο μεγάλο τρόπαιο στην ιστορία τους. Αν κερδίσουν, η Λίβερπουλ θα γίνει η πρώτη ομάδα από το 2001 που χάνει δυο συνεχόμενες χρονιές το κύπελλο, και το μόνο σίγουρο είναι πως θα παλέψει πολύ σκληρά για να μην συμβεί αυτό. Και οι δυο ομάδες μας έχουν αποδείξει πως είναι αρκετά δυνατές στις κρίσιμες στιγμές, οπότε και αναμένουμε έναν μοναδικό τελικό και μια πλούσια αναμέτρηση.

Τα στατιστικά της Λίβερπουλ

Και οι δυο ομάδες ανέτρεψαν τους αντιπάλους τους στα ημιτελικά, οπότε αναμένουμε δυνατή σύγκρουση στον μεγάλο τελικό. Η Λίβερπουλ έχει εννιά νίκες σε δεκατέσσερα παιχνίδια απέναντι στην Τότεναμ από το 2013, μαζί με τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα. Μάλιστα, αυτή την σεζόν η Τότεναμ έχει χάσει και στις δύο αναμετρήσεις με την Λίβερπουλ, επομένως φαίνεται πως η τύχη δεν ήταν μέχρι τώρα με το μέρος της όταν παίζει έναντι στους Κόκκινους. Τα εντυπωσιακά στατιστικά της Λίβερπουλ συνεχίζονται αφού η ήττα της με την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι είναι η μόνη ήττα της ομάδας στα τελευταία 23 παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως η Λίβερπουλ στο Champions League είχε δύσκολες μέρες, αφού στον περασμένο γύρο είχε χάσει 3 στα πέντε παιχνίδια, ενώ η συνολική της επίδοση στην διοργάνωση δεν διαφέρει και πολύ από αυτή της Τότεναμ.

Τα στατιστικά της Τότεναμ

Είναι γεγονός ότι οι αγγλικές ομάδες παίζουν ένα γεμάτο θέαμα 90λεπτο και κυνηγούν ακόμα και την τελευταία στιγμή την νίκη. Η Λίβερπουλ έχει να αντιμετωπίσει μια αρκετά καλή Τότεναμ, η οποία έχει κερδίσει έξι στα δώδεκα παιχνίδια στο φετινό Champions League, ενώ έχει χάσει τα τέσσερα. H επίθεση της φαίνεται οργανωμένη με 1,5 γκολ περίπου ανά αγώνα και 20 γκολ συνολικά στην διοργάνωση, ενώ ο τερματοφύλακας της έχει αποκρούσει συνολικά 35 γκολ από την αρχή του Champions League. Και οι δυο ομάδες έρχονται σχεδόν στα ίσια στον τελικό, με ίσως λίγο καλύτερα στατιστικά η Λίβερπουλ έναντι της Τότεναμ. Όπως ξέρουμε, όμως, στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως κάπως έτσι έφτασε και η Τότεναμ στον τελικό. Η ομάδα του Ποτσετίνο καλείται να τα δώσει όλα, ενώ αναμένουμε και έναν Μόουρα δυνατά στον τελικό μετά το hat trick στον ημιτελικό.

Πως διαμορφώνεται το στοίχημα για τον τελικό

Επί της ουσίας τώρα, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το live στοίχημα για τον τελικό. Ας δούμε, λοιπόν, πως διαμορφώνονται τα πονταρίσματα αυτή την στιγμή και τι να περιμένετε από τις αποδόσεις για το στοίχημα του Σαββάτου. Το τελικό αποτέλεσμα για τον τελικό διαμορφώνεται κοντά στο 4 για τον άσσο και στο 2 για το διπλό, ενώ η ισοπαλία φτάνει στο 3,50. Μαζί με αυτά τα βασικά στοιχήματα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και σε άλλα πονταρίσματα για τον τελικό, όπως τα συνολικά γκολ κάθε ομάδας, γκολ στο ημίχρονο και συνολικά στο παιχνίδι, το ακριβές σκορ του αγώνα αλλά και ποντάρισμα σε κάθε παίκτη για το αν θα σκοράρει κατά την διάρκεια του αγώνα κα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και για αυτό θα σας συμβουλεύαμε πριν οργανώσετε το ποντάρισμα και το σύστημα που θα παίξετε να κάνετε μια ολοκληρωμένη έρευνα και να παίξετε υπεύθυνα. Ακόμα, μην ξεχνάτε πως οι αποδόσεις στο στοίχημα αλλάζουν και καλό είναι να έχετε πάντα το νου σας για το πώς διαμορφώνονται αυτές και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ