Ποδόσφαιρο

H Superleague επιστρέφει!


Γεμάτο καλοκαίρι. Άλλωστε ποδοσφαιρικά δεν υπάρχει πιο γεμάτο καλοκαίρι από εκείνο που εμπεριέχει το παγκόσμιο κύπελλο. Το μόνο πρόβλημα μαζί του είναι ότι μας επισκέπτεται κάθε 4 χρόνια. Δεν χωράνε παράπονα όμως σε μια ήπειρο που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού στα πόδια της. Πόσο μάλλον όταν έχει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, το Champions League.
Οι ελληνικές ομάδες έχουν ξεκινήσει με το δεξί. Φέτος το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει να έχει ανέβει επίπεδο και σε αυτό θα τολμήσουμε να πούμε πως έχει παίξει ρόλο ο εγχώριος ανταγωνισμός. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν ανέβει σίγουρα επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός παραμένει σταθερός, ενώ Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης καταγράφουν μια αξιόλογη πορεία τα τελευτάια χρόνια που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Συμπληρώνει τη λίστα ο Παναθηναικός. Ένα απο τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας που παρά τα προβλήματά του δείχνει να παραμένει πολύ σκληρός για να πεθάνει.
Η Superleague ξεκινάει και τα βλέμματα στρέφονται ίσως στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Άλλωστε ο εγχώριος ανταγωνισμός είναι αυτός που δίνει παντα χρώμα στις ποδοφαιρικές Κυριακές και στους απογευματινούς καφεδες. Οι φετινες ευκαιρίες πολλες. Όπως διαφαίνεται 2 μεγάλες ομάδες της Αθήνας και μια της Θεσσαλονίκης θα ανταγωνιστούν για το πρωτάθλημα χωρίς αυτό να αποκλείει την εμφάνιση καποιας άλλης ομάδας που θα καταφέρει να δέσει και να είναι περισσότερο ανταγωνιστική απ’ ότι ίσως να περιμέναμε.
Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο Παναθηναικός. Η ομάδα της Αθήνας φέτος θα κατεβάσει ένα πολύ νεανικό σύνολο με μικρές προσθήκες εμπειρίας στο ρόστερ. Οι πράσινοι μπορεί να βρίσκονται σε μια κακή στιγμή της ένδοξης ιστορίας τους όμως δείχνουν να έχουν ένα επιτελείο που έχει καταφέρει στο παρελθόν να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και τα έχει καταφέρει. Σημαντικό, πως οι νέοι που διαθέτει στο ρόστερ του είναι παιδιά με εμπειρίες απο το εξωτερικό και τις εθνικές μας ομάδες. Παρουσιάζουν συνεπώς έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον.
Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επάνοδος ιστορικών ομάδων όπως ο ΑΡΗΣ και ο ΟΦΗ. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου είναι ομάδες που έχουν γεμάτο ρόστερ και κυρίως πολύ διάθεση να αποδείξουν πως η απουσία τους απο τα σαλόνια της Σουπερ Λιγκα ήταν αισθητή. Ομάδες με πολύ κόσμο και παίχτες που διψουν για διακρίσεις θα συμπληρώσουν ένα παζλ το οποιο μαζί με τον ΠΑΣ Γιαννινα και τη Λαρισα συνθέτει τις ιστορικες ομαδες της επαρχιας που πάντα τοσο εχουν αναγκη τα εγχωρια πρωταθλήματα.
Τέλος, σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο ανταγωνισμός για τον πρώτο σκόρερ της Λίγκας. Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία του πρώτου σκόρερ δείχνει πιο αδύναμη απ’ ότι στο παρελθόν όμως πολύ ανταγωνιστική. Μπορεί ο αριθμός των τερμάτων που σημειώνει ο πρώτος σκόρερ να μην είναι μεγάλος όμως υπάρχει παντα μικρη διαφορα μεταξυ των ανταγωνιστών. Φέτος, οι μεγάλες ομάδες δείχνουν να έχουν στις τάξεις τους επιθετικούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ενώ πολλές μικρότερες δείχνουν να έχουν αθλητές με εμπειρίες και παραστάσεις απο Ελλάδα και εξωτερικό που μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Σίγουρα ο πρώτος σκόρερ θα είναι ένα στατιστικό το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι και τους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Ας ελπίσουμε πως κι εκείνο θα μας αποζημιώσει με πολλά γκόλ και θέαμα.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ