Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο κύπελλο γυναικών 2019

Women World Cup 2019

Μπορεί το Roland Garros να τελείωσε, όμως το Παρίσι φιλοξενεί ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση αυτόν τον μήνα. Φυσικά, μιλάμε για το παγκόσμιο κύπελλο γυναικών του 2019 το οποίο ξεκίνησε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την διοργάνωση, από τις γενικές πληροφορίες του πρωταθλήματος μέχρι και τις πρώτες προβλέψεις για την εξέλιξη των ομάδων. Παρακάτω θα δείτε ποιες είναι οι 24 φιναλίστ, πως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι για το τουρνουά και ποιες ομάδες πρέπει να έχουμε στο ραντάρ μας όταν παίζουμε live στοίχημα για το φετινό Μουντιάλ.

Πότε και που θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα των γυναικών

Το τουρνουά ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Ιουνίου με πρώτο αγώνα αυτό της Γαλλίας με την Κορέα (4-0).  Το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου είχαμε τρία ακόμα παιχνίδια κάθε μέρα, με 12 συνολικά ομάδες να διαγωνίζονται και να διεκδικούν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση, και νικητές την Γερμανία, Ισπανία, Νορβηγία, Ιταλία, Βραζιλία και Αγγλία. Υπενθυμίζουμε πως η εθνική μας δεν έχει περάσει στους 24 του παγκόσμιου κυπέλλου, αφού βρίσκεται δυστυχώς αρκετά πίσω, και συγκεκριμένα στο νούμερο 70 της παγκόσμιας κατάταξης. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Παρίσι, αλλά το τουρνουά διεξάγεται σε διαφορετικές πόλεις της Γαλλίας, και συγκεκριμένα στο Παρίσι, τη Γκρενόμπλ, τη Χάβρη, τη Λυών, το Μονπελιέ, τη Νίκαια, τη Ρενς, τη Ρεν και τη Βαλενσιέν. Ο ημιτελικός του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στη Λυών, όπου θα δούμε και τον τελικό στις 7 Ιουλίου. Η μεγάλη νικήτρια θα πάρει σπίτι της όχι μόνο το κύπελλο, αλλά και 42 εκατ. ευρώ.

Οι ομάδες στους 24 του παγκοσμίου κυπέλλου

Οι 24 ομάδες που έχουν περάσει στο κύπελλο είναι οι εξής:

  1. Γαλλία
  2. Κορέα
  3. Γερμανία
  4. Κίνα
  5. Ισπανία
  6. Νότια Αφρική
  7. Νορβηγία
  8. Νιγηρία
  9. Αυστραλία
  10. Ιταλία
  11. Βραζιλία
  12. Τζαμάικα
  13. Αγγλία
  14. Σκωτία
  15. Αργεντινή
  16. Ιαπωνία
  17. Καναδάς
  18. Καμερούν
  19. Νέα Ζηλανδία
  20. Ολλανδία
  21. Χιλή
  22. Σουηδία
  23. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
  • Ταϋλάνδη

Από αυτές τις ομάδες, η Χιλή, η Τζαμάικα, η Σκωτία και η Νότια Αφρική βρίσκονται πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών. Μάλιστα, η Τζαμάικα κατάφερε να φτάσει στους 24 φιναλίστ με αρκετές δυσκολίες και την οικονομική βοήθεια του κόσμου και την μεγάλη συνεισφορά της κόρης τους Μπομπ Μάρλεϊ, η οποία διέθεσε 4 εκατ. στην ομάδα. Από την άλλη η Γαλλία ονειρεύεται να φέρει και πάλι πίσω το κύπελλο μετά την περσινή νίκη στο Μουντιάλ Ανδρών. Αξίζει να πούμε πως αυτή είναι όγδοη φορά που διοργανώνεται το Μουντιάλ γυναικών, το οποίο ξεκίνησε πρώτη φορά το 1991. Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 Γυναικών.

1ο γκρουπ 2ο γκρουπ 3ο γκρουπ 4ο γκρουπ 5ο γκρουπ 6ο γκρουπ
Γαλλία Γερμανία Αυστραλία Αγγλία Καναδάς Η.Π.Α.
Κορέα Κίνα Ιταλία Σκωτία Καμερούν Ταϋλάνδη
Νορβηγία Ισπανία Βραζιλία Αργεντινή Νέα Ζηλανδία Χιλή
Νιγηρία Νότια Αφρική Τζαμάικα Ιαπωνία Ολλανδία Σουηδία

 

Οι πρώτες προβλέψεις και οι νικήτριες ομάδες

Προβλέπεται να είναι το πιο απρόβλεπτο τουρνουά και το πιο ανταγωνιστικό παγκόσμιο κύπελλο γυναικών μέχρι στιγμής, αφού αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν δυνατή πορεία μέχρι τώρα και μπορούν ρεαλιστικά να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Από αυτές, αξίζει να σταθούμε στις 4 πρωταγωνίστριες του φετινού διαγωνισμού: τις Η.Π.Α, την Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία. Μάλιστα οι Η.Π.Α. έχουν κερδίσει τις περισσότερες φορές το τουρνουά, ενώ οι άλλες νικήτριες ομάδες έχουν ως εξής:

1991 Η.Π.Α.
1995 Νορβηγία
1999 Η.Π.Α.
2003 Γερμανία
2007 Γερμανία
2011 Ιαπωνία
2015 Η.Π.Α

 

 

 

 

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες

Οι Η.Π.Α. βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης φέτος, και έχουν αρκετά δυνατή επίθεση με την Morgan, Rapinoe, Lloyd και Heath. Ωστόσο, η ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στην άμυνα, αφού δεν συνηθίζει να ανταπεξέρχεται σωστά σε αυτό το κομμάτι. Από την άλλη έχουμε την Γερμανία η οποία έχει μια φανταστική πορεία μέχρι στιγμής στο τουρνουά και με την καθοδήγηση της νέας προπονήτριας φαίνεται πως έχουν αρκετά καλές προοπτικές νίκης. Ονόματα που πρέπει να θυμάστε από την ομάδα της Γερμανίας είναι σίγουρα αυτό της Marozsán και της Popp, που παίζουν χαφ και επίθεση αντίστοιχα. Η Αγγλία έχει, επίσης, μια πολύ καλή ενδεκάδα με την επιθετικό Kirby και την αμυντικό Bronze να συμπληρώνουν τέλεια την ομάδα, και αποτελεί μια από τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά. Τέλος, η Γαλλία έχει απέναντι της υψηλές προσδοκίες του κοινού, ειδικά μετά την νίκη των Ανδρών στο περσινό Μουντιάλ και το γεγονός ότι φιλοξενεί φέτος το τουρνουά των γυναικών. Οι δυο επιθετικοί, Le Sommer και Cascarino αναμένεται να δώσουν πλούσιο θέαμα στα παιχνίδια της ομάδας. Ακόμα, παρακολουθήστε με προσοχή τους αγώνες της Αυστραλίας, καθώς η επιθετικός της, Sam Kerr, έχει τα περισσότερα γκολ στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα και είναι πραγματικά φανταστική όταν πιάνει την μπάλα στα πόδια της. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και την Marta Silva, η οποία είναι κορυφαία σκόρερ στην διοργάνωση, και το μόνο που λείπει από την συλλογή της είναι το παγκόσμιο κύπελλο. Θα την δείτε με τα χρώματα της Βραζιλίας και να είστε σίγουροι πως πρόκειται για μια πραγματική σουπερ σταρ των γηπέδων.

Τι έγινε στα προηγούμενα δυο Μουντιάλ γυναικών

Αν είχατε δει τον προηγούμενο τελικό τότε είναι σχεδόν αδύνατο να τον ξεχάσατε. Σε ένα re-match του τελικού του 2011, οι Η.Π.Α. κατάφεραν να πάρουν πίσω το αίμα τους το 2015, συντρίβοντας την Ιαπωνία με 5-2. Ο ποδόσφαιρο είναι ένα από τα αθλήματα που κρύβουν μεγάλες συγκινήσεις και ο τελικός το 2011 μας έμεινε αξέχαστος, με την Ιαπωνία και τις Η.Π.Α. να χάνουν το ένα γκολ μετά το άλλο, με μοναδικές φάσεις που ξεσήκωναν το κοινό από τις θέσεις τους. Το παιχνίδι τελειώνει με ισοπαλία (2-2) και οι δυο ομάδες πάνε στα πέναλτι, με την Ιαπωνία να κερδίζει 3-1. Το 2015, στο προηγούμενο Μουντιάλ βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες, στο τουρνουά που διεξήχθη στον Καναδά, αλλά αυτή την φορά οι Η.Π.Α. είναι ο ξεκάθαρος νικητής, αφού επικράτησε εύκολα με 5-2. Η Carli Lloyd έκανε hat trick, με το τρίτο της γκολ να είναι μια φανταστική βολίδα από τη μέση του γηπέδου, που κρέμασε την τερματοφύλακα της Ιαπωνίας και ξεσήκωσε τους φιλάθλους σε πανηγυρισμούς. Αν δεν είχατε την ευκαιρία να δείτε τον προηγούμενο τελικό, θα σας συμβουλεύαμε να πάτε αμέσως και να παρακολουθήσετε τα highlights και το απίστευτο γκολ της Αμερικανίδας.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ