Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονς Λιγκ: αποτελέσματα και σύνοψη αγώνων

UEFA_Champions_League

Με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποιες ομάδες κατάφεραν να κλειδώσουν την πρόκριση και εξασφάλισαν το εισιτήριο τους για τους 16 της διοργάνωσης, ενώ άλλες θα δώσουν μια ακόμα μάχη στην πέμπτη αγωνιστική με την ελπίδα να περάσουν στα τελικά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων της τέταρτης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, ποια παιχνίδια ξεχώρισαν και πως διαμορφώνεται η κατάταξη στους ομίλους πριν ξεκινήσει η πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική. Ακόμα θα δούμε τι βαθμούς χρειάζεται κάθε ομάδα και ποιο είναι το πρόγραμμα των αγώνων της προτελευταίας αγωνιστικής της φάσεως των ομίλων, καθώς και τις αποδόσεις στο στοίχημα σε κάθε παιχνίδι για να είστε ενήμεροι και οργανωμένοι πριν από την σέντρα.

Τι είδαμε στην τέταρτη αγωνιστική

Αν έπρεπε να περιγράψουμε με μια μόνο λέξη την τέταρτη αγωνιστική του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ τότε αυτή θα ήταν «ανατροπή». Τα απίθανα έγιναν πιθανά και είδαμε παιχνίδια να γυρνάνε και ομάδες που βρίσκονταν πολύ πίσω στο σκορ να κάνουν σερί και να κερδίζουν δικαίως τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μάλιστα, την πρώτη μέρα της τέταρτης αγωνιστικής είχαμε ανατροπές και εκπλήξεις στα μισά παιχνίδια από τα συνολικά 8 που είδαμε! Πριν περάσουμε στην ανάλυση των αγώνων και των αποτελεσμάτων ας δούμε ποιο είναι το τελικό σκορ στα παιχνίδια της τέταρτης αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα 0 0 Σλάβια Πράγας
Ζενίτ 0 2 Λειψία
Λίβερπουλ 2 1 Γκενκ
Νάπολι 1 1 Σάλτσμπουργκ
Βαλένθια 4 1 Λιλ
Λυών 3 1 Μπενφίκα
Τσέλσι 4 4 Άγιαξ
Ντόρτμουντ 3 2 Ίντερ
Μπάγερν 2 0 Ολυμπιακός
Λοκομοτίβ 1 2 Γιουβέντους
Ερυθρός Αστέρας 0 4 Τότεναμ
Λεβερκούζεν 2 1 Ατλέτικο
Παρί Σεν Ζερμέν 1 0 Μπριζ
Αταλάντα 1 1 Μάντσεστερ Σίτι
Ντιναμό 3 3 Σαχτάρ
Ρεάλ Μαδρίτης 6 0 Γαλατάσαραϊ

 

Οι εκπλήξεις της προηγούμενης αγωνιστικής

Η τέταρτη αγωνιστική στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μας υπενθύμισε γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο! Ανατροπές και εκπλήξεις που μας πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Μια από αυτές ήταν φυσικά η μονομαχία του Άγιαξ με την Τσέλσι, η οποία έληξε ισοπαλία 4-4! Αν και η Τσέλσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1, βρήκε την ευκαιρία μετά τις δύο αποβολές του Άγιαξ και ισοφάρισε φεύγοντας με τον πολύτιμο 1 βαθμό από την Ολλανδία. Μάλιστα οι Λονδρέζοι πέτυχαν και 5ο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε όμως, αφήνοντας την Τσέλσι ισόπαλη με τον Άγιαξ σε μια ανατροπή που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό. Φανταστική ανατροπή και από την Ντόρτμουντ που πήγε στα αποδυτήρια με 2 γκολ πίσω στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει την νίκη στο γήπεδο της με 3-2. Νίκη και για την Βαλένθια με μεγάλη ανατροπή επί της Λιλ. Οι Ισπανοί την ήθελαν την νίκη για να παραμείνουν δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης, και με το 4-1 απέναντι στην Λιλ είναι ισόβαθμοι με τον Άγιαξ και την Τσέλσι στο 8ο όμιλο. Η Τετάρτη χαρακτηρίστηκε από τις πανηγυρικές νίκες της Τότεναμ και της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 και 6-0 αντίστοιχα. Ακόμα μια ανατροπή είχαμε και στο Ζάγκρεμπ, με την Ντιναμό να γυρνάει το παιχνίδι 3-1 υπέρ της, αλλά να δέχεται 2 γκολ στις καθυστερήσεις και την Σαχτάρ να φεύγει από την Κροατία με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι αγώνες της Τρίτης

Η πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά την Τρίτη στις 26 Νοεμβρίου, και τα παιχνίδια που θα δούμε εκείνη την ημέρα είναι τα εξής:

Τρίτη 26/11
Λοκομοτίβ Μόσχας 3.40 2.15 Λεβερκούζεν
Γαλατάσαραϊ 2.55 2.80 Μπριζ
Ρεάλ Μαδρίτης 2.40 2.95 Παρί Σεν Ζερμέν
Τότεναμ 1.35 8.00 Ολυμπιακός
Μάντσεστερ Σίτι 1.20 13.00 Σαχτάρ
Γιουβέντους 2.15 3.60 Ατλέτικο
Αταλάντα 1.64 5.15 Ντιναμό

 

Απαραίτητη νίκη θέλει η Μπριζ απέναντι στην Γαλατάσαραϊ και ταυτόχρονη ήττα της Ρεάλ απέναντι στην Παρί, για να ελπίζει για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους 16. Από την άλλη, η μάχη για την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο θα γίνει στην Ιταλία, με την Γιουβέντους να υποδέχεται την Ατλέτικο και του Ισπανούς να θέλουν την νίκη για ισοφάριση στην κορυφή του γκρουπ. Στον ίδιο όμιλο, Λοκομοτίβ και Λεβερκούζεν θέλουν νίκη σε περίπτωση που χάσει η Ατλέτικο για να την πλησιάσουν και να είναι σε θέση να την απειλήσουν και να περάσουν στην επόμενη φάση.

Οι αγώνες της Τετάρτης

Η δεύτερη και τελευταία μέρα της πέμπτης αγωνιστικής θα συνεχιστεί με εξίσου δυνατά παιχνίδια και την Τετάρτη 27/11. Τα παιχνίδια έχουν ως εξής:

Τετάρτη 27/11
Ζενίτ 2.50 2.90 Λυών
Βαλένθια 2.95 2.40 Τσέλσι
Μπαρτσελόνα 1.66 4.90 Ντόρτμουντ
Σλάβια Πράγας 2.95 2.45 Ίντερ
Λιλ 3.85 1.95 Άγιαξ
Γκενκ 4.40 1.71 Σάλτσμπουργκ
Λίβερπουλ 1.57 5.70 Νάπολι
Λειψία 1.52 6.20 Μπενφίκα

 

Η Ζενίτ θέλει νίκη για να μην αφήσει την Λυών να ξεφύγει και να τον αφήσει εκτός πρόκρισης, και με το πλεονέκτημα της έδρας ίσως να είναι και η τελευταία της ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση. Βαλένθια κα Τσέλσι θα δώσουν την μάχη για να ξεχωρίσουν και να πάρουν την πρωτιά στον όμιλο, ενώ η Ίντερ θέλει νίκη απέναντι στην Σλάβια Πράγας για να μην αφήσει την δεύτερη θέση από τα μάτια της και να συνεχίσει να έχει ελπίδες για πρόκριση.

Η κατάταξη στους ομίλους

Ενδιαφέρον έχει να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάταξη στους ομίλους, καθώς πλησιάζουμε το τέλος της φάσης των προκριματικών για τους 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι στιγμής οι ομάδες που φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση τους είναι η Παρί Σεν Ζερμέν και η Γιουβέντους, που κυριαρχούν στον όμιλο τους με 5 και 3 βαθμούς διαφορά αντίστοιχα. Νάπολι και Μπαρτσελόνα απέτυχαν στο να σφραγίσουν την πρόκριση με τις ισοπαλίες εντός έδρας στην τέταρτη αγωνιστική, ενώ από την άλλη σίγουρη φαίνεται να είναι και η πρόκριση για Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι.

1ος Όμιλος 2ος Όμιλος 3ος Όμιλος 4ος Όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν 12 Μπάγερν 12 Μάντσεστερ Σίτι 10 Γιουβέντους 10
Ρεάλ Μαδρίτης 7 Τότεναμ 7 Σαχτάρ 5 Ατλέτικο 7
Μπριζ 2 Ερυθρός Αστέρας 3 Ντιναμό 5 Λοκομοτίβ 3
Γαλατάσαραϊ 1 Ολυμπιακός 1 Αταλάντα 1 Λεβερκούζεν 3

 

5ος Όμιλος 6ος Όμιλος 7ος Όμιλος 8ος Όμιλος
Λίβερπουλ 9 Μπαρτσελόνα 8 Λειψία 9 Άγιαξ 7
Νάπολι 8 Ντόρτμουντ 7 Λυών 7 Τσέλσι 7
Σάλτσμπουργκ 4 Ίντερ 4 Ζενίτ 4 Βαλένθια 7
Γκενκ 1 Σλάβια Πράγας 2 Μπενφίκα 3 Λιλ 1

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ