Ποδόσφαιρο

Σούπερ Λίγκα – Σύνοψη αγώνων και παρουσίαση παιχνιδιών για την 13η αγωνιστική

Greek_Football_League

Βρισκόμαστε ακριβώς στα μισά του φετινού πρωταθλήματος, με τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής της super league να λαμβάνουν χώρα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Οι ομάδες ρίχνονται για ακόμη μια φορά στην μάχη και σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής και ποια παιχνίδια έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα για τις ομάδες. Ακόμα, θα δούμε πως διαμορφώνεται η κατάταξη στην Σούπερ Λίγκα και θα παρουσιάσουμε τα πιο σημαντικά και αξιοσημείωτα νέα της περασμένης εβδομάδας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να προετοιμαστείτε για το επόμενο Σάββατο!

Η κατάταξη των ομάδων

Μετά το τέλος της 11ης αγωνιστικής έχουμε στην κορυφή της κατάταξης τον Ολυμπιακοό και τον ΠΑΟΚ με 27 βαθμούς. Οι δύο ομάδες, όμως, έχουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο αναμεταξύ τους ντέρμπι στη 1/12 στον Πειραιά. Στην κατάταξη ακολουθεί η ΑΕΚ με 18 βαθμούς, ενώ πίσω της έρχονται ισόπαλες με 16 βαθμούς ο ΟΦΗ, ο Άρης και η Ξάνθη, στην 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Ας δούμε αναλυτικά την κατάταξη και τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει κάθε μια από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος:

  Βαθμολογία Γκολ
Ολυμπιακός 27 19
ΠΑΟΚ 27 22
ΑΕΚ 18 18
ΟΦΗ 16 20
Άρης 16 17
Ξάνθη 16 11
ΑΕΛ 15 14
Ατρόμητος 14 19
ΠΑΣ Λαμία 13 10
Παναθηναϊκός 13 11
Βόλος 13 12
Αστέρας Τρίπολης 11 14
Παναιτωλικός 4 8
Πανιώνιος 3 9

 

Το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής

Ο ΠΑΟΚ πάει με πλεονέκτημα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, καθώς έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά από θετικά αποτελέσματα. Ακόμα, η ομάδα του βορρά είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει στην κορυφή και για το φετινό πρωτάθλημα, θέλοντας να διατηρήσει και φέτος τον τίτλο της και την κυριαρχία της. Από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ με πεσμένη ψυχολογία μετά και την απογοήτευση που πήραν από το παιχνίδι με την Τότεναμ, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να μεγαλώσει την διαφορά με τον ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία του στην Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση μετά από μια έντονη αγωνιστική, οι δυο ομάδες μπορούν να χαλαρώσουν για λίγο και να «μαζέψουν» εύκολους βαθμούς στην 13η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Μετά τα μεγάλα ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και ΟΦΗ-ΑΕΚ, έχουμε μια πιο ήρεμη σχετικά αγωνιστική με τα παιχνίδια του Σαββάτου και της Κυριακής στη 7 και 8 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για την 13η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο έχει ως εξής:

Σάββατο 7/12
ΠΑΟΚ 1.15 13.75 Ξάνθη
ΑΕΚ 1.21 14.25 Πανιώνιος
Παναιτωλικός 11.75 1.29 Ολυμπιακός
Κυριακή 8/12
Λαμία 2.55 2.66 ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης 2.05 3.75 Λάρισα
Ατρόμητος 2.35 3.05 Άρης
Βόλος 2.95 2.40 Παναθηναϊκός

 

Οι κορυφαίοι παίκτες και πρώτοι σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα

Μετά και το τέλος της 11ης αγωνιστικής έχουμε στην κορυφή των τοπ σκόρερ τον Κάρολ Σφιντερσκι του ΠΑΟΚ με 7 γκολ. Ακολουθούν ο Γιώργος Μανούσος του Ατρόμητου με 6 γκολ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Μπατσάνα Αραμπούλι του Πανιώνιου, ο Νέλσον Ολιβεϊρα της ΑΕΚ και ο Λισαντρο Σεμέντο του ΟΦΗ με 5 γκολ ο καθένας. Ο Σεμέντο έχει και 24 προσπάθειες, αλλά βαραίνουν πολύ τα στατιστικά του τα 66 λάθη που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Σφιντερσκι έχει και το υψηλότερο ποσοστό στα γκολ προς τελικές προσπάθειες, ενώ ο Μάνταλος αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμος στην ΑΕΚ τόσο για τα γκολ αλλά και για τις ασίστ που έχει κάνει στα παιχνίδια μέχρι στιγμής.

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού απέναντι στον Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία του να αυξήσει και άλλο τις νίκες του υπέρ του Πανιώνιου, σπάζοντας ακόμα περισσότερο το ρεκόρ που ο ίδιος είχε με 85 συνεχόμενες νίκες απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας δεν έχει επιβληθεί με τέτοιο τρόπο απέναντι στην αντίπαλο της, με τον Ολυμπιακό να έχει και 35 εκτός έδρας νίκες απέναντι στον Πανιώνιο. Ωστόσο, το σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε το περασμένο Σάββατο, αφού ήρθε ισόπαλος στην έδρα του Πανιώνιου. Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι παραμένουν αήττητοι για 19η συνεχόμενη φορά στο γήπεδο του Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι έχουν δύσκολο παιχνίδι αυτή την αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο όπου ψάχνει την εύκολη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό.

Αλλαγή προπονητή στην Ξάνθη

Δυσκολότερο θα είναι το παιχνίδι της Ξάνθης απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι ακρίτες είχαν χάσει τον στόχο τους τον τελευταίο καιρό και την «νύφη» πλήρωσε ο προπονητής της Ξάνθης, Ραμίρεθ, ο οποίος δεν θα κάθεται πια στον πάγκο της ομάδας.  Η Ξάνθη ελπίζει πως τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται για την ίδια, ειδικά αφότου βρει αντικαταστάτης του Ραμίρεθ μέσα στο επόμενο διάστημα. Σε αλλαγή προπονητή έχουν περάσει και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ατρόμητος. Το παιχνίδι στην Τούμπα θα είναι μάλλον εύκολοι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ, αλλά αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η στρατηγική της Ξάνθης και πως θα επηρεάσει η απόδοση της τα επόμενα παιχνίδια της.

Εκτός έδρας παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Λάρισα, ΟΦΗ και Άρη την Κυριακή

Τα παιχνίδια της Κυριακής θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τον ΟΦΗ να ταξιδεύει στην Λαμία αναζητώντας μια νίκη που θα του δώσει ανάσα στην κατάταξη. Από την άλλη η Λαμία έχει μια καλή πορεία στην σούπερ Λίγκα φέτος, και οι στόχοι της ομάδας είναι να ανέβει στην βαθμολογία και να κυνηγήσει μέχρι και την θέση στα πλέι οφ. Το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα γίνει θα φανεί στην πορεία, αλλά μέχρι τότε είναι σίγουρο πως η Λαμία θα δυσκολέψει τον ΟΦΗ στην έδρα της και θα κυνηγήσει την νίκη. Δύσκολο το έργο και του Παναθηναϊκού στον Βόλο, με το τριφύλλι να μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας αν παραμείνει συγκεντρωμένο. Ο Άρης μπορεί να πάρει την νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, που κατάφερε να πάρει τελευταία στιγμή τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι στον ΟΦΗ την περασμένη Κυριακή.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ