Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονς Λιγκ: αποτελέσματα αγώνων

UEFA Champions League

Η πρώτη εβδομάδα της φάσεως των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε, και εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Τρίτης και της Τετάρτης. Την αυλαία άνοιξε η Ατλέτικο που επικράτησε απέναντι στην Λίβερπουλ, ενώ συνέχισε η μεγάλη ανατροπή της Ντόρτμουντ απέναντι στην Παρί και η γκολάρα του Χάαλαντ. Τα φαβορί μπήκαν σε δεύτερη μοίρα και κυριάρχησαν τα αουτσάιντερ, σε παιχνίδια που μας έδωσαν πολύ υλικό για σχολιασμό. Μέχρι στιγμής, η μόνη ομάδα που φαίνεται πως έχει κλειδώσει την πρόκριση της στα προημιτελικά είναι η Αταλάντα με το 4-1 απέναντι στην Βαλένθια, ενώ προβάδισμα πήρε και η Λειψία. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά πως διαμορφώθηκε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ποια είναι η συνέχεια για τις ομάδες.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ (1-0)

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ατλέτικο, αφού με το καλημέρα σας βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 1-0. Οι Ισπανοί πέτυχαν το πρώτο και μοναδικό τους γκολ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Κόκε να εκτελεί σέντρα από το κόρνερ, την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και τελικά από τα πόδια του Σαούλ να βρίσκεται στα δίχτυα. Ο αγώνας έληξε υπέρ της Ατλέτικο, ένα σκορ που αφήνει πολύ δυσαρεστημένη την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ δεν έπαιξε άσχημα, αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει τον αμυντικό κλοιό της Ατλέτικο, σε ένα παιχνίδι με μηδέν τελικές προσπάθειες. Οι Ισπανοί πήραν με την αξία τους την νίκης, αφού και στο υπόλοιπο παιχνίδι, και παρά το προβάδισμα με 1-0, συνέχισαν να δημιουργούν και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην Λίβερπουλ. Η ρεβάνς στην Αγγλία θα γίνει στις 11 Μαρτίου, με την Λίβερπουλ να ψάχνει νίκη αν θέλει να συνεχίσει την φετινή πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (2-1)

Η Τρίτη ήταν η μέρα των αουτσάιντερ, με την Ντόρτμουντ να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι ήταν το αδιαμφησβήτητο φαβορί στην αναμέτρηση τους με τους Γερμανούς, αλλά παρ’ όλα αυτά υπέκυψαν με 1-2, σε ένα παιχνίδι που μοιράστηκε στα ίσια. Και οι δυο ομάδες είχαν παρουσία στο γήπεδο, δημιούργησαν φάσεις και απείλησαν την εστία του αντιπάλου τους, αλλά αν έπρεπε να πούμε μια λέξη μόνο για την μεταξύ τους αναμέτρηση τότε αυτή θα ήταν: «Χάαλαντ». Ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ ήταν το αστέρι του αγώνα πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ της ομάδας του. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 69’, με την Ντόρτμουντ να δημιουργεί σέντρα στο ύψος του πέναλτι, τον Γκερέιρο να πηγαίνει για το γκολ, και τον Χάαλαντ να δίνει την λύση μετά από κόντρα της μπάλας στα σώματα. Λίγα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από την Παρί, με τον Νεϊμάρ να εκμεταλλεύεται το λάθος της Ντόρτμουντ και να βάζει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, το γκολ του Βραζιλιάνου επισκιάστηκε πλήρως από την γκολάρα-βολίδα του Χάαλαντ δυο λεπτά μετά. Αν αξίζει να δείτε μια μόνο φάση από όλα τα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε αυτή θα είναι η εν ψυχρό εκτέλεση του Χάαλαντ.

Αταλάντα – Βαλένθια (4-1)

Με ευκολία επικράτησε η Αταλάντα της Βαλένθιας, σε ένα παιχνίδι που έπαιξε ασύλληπτο ποδόσφαιρο και μια νύχτα που θα την θυμούνται για πολύ καιρό οι οπαδοί της. Η Αταλάντα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με την προβολή του Χάτεμπερ στο 16’, εnώ ακολούθησαν και άλλες φάσεις, με κυριότερη όλων το δοκάρι του Σολέρ στο 30’. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά δυο γκολ μετά το υπέροχο σουτ του Ίλιτσιτς λίγο πριν το ημίχρονο. Η Αταλάντα μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φρόλιερ να κάνει το 3-0 στο 57’, με ένα πανέμορφο γκολ με φάλτσο, ενώ 5 λεπτά μετά ήρθε και το 4ο γκολ των Ιταλών και πάλι από τα πόδια του Χάτεμπερ. Η Βαλένθια έβαλε ένα γκολ τιμής στο 67’, αλλά όπως έχουν τα πράγματα περιμένει ένα θαύμα για να πάρει την πρόκριση. Η Αταλάντα έχει το προβάδισμα και σχεδόν «αγκάλιασε» την θέση της στους 8, με το επόμενο παιχνίδι στην Ισπανία να είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου. Η αλήθεια είναι πως οι Ισπανοί είχαν πολλές ελλείψεις στο ρόστερ τους, αλλά μετά το αποτέλεσμα

 Τότεναμ – Λειψία (0-1)

Και οι ανατροπές συνεχίζονται, με την Λειψία να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Τότεναμ. Η εκτός έδρας νίκης των Γερμανών τους φέρνει ένα βήμα πριν την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να είχαν βάλει και περισσότερα γκολ. Το προβάδισμα στον αγώνα ήρθε από την βούλα και τα πόδια του Βέρνερ μετά από εκτέλεση πέναλτι στο 58ο λεπτό. Το διπλό της Λειψίας απέναντι στην φιναλίστ του περσινού Champions League και η όλη εμφάνιση της στον αγώνα της δίνει σίγουρα «κεφάλι» για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι «ταύροι» μπήκαν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις και έχασαν τρεις ευκαιρίες στο πρώτο κιόλας λεπτό, κυκλοφορούσαν την μπάλα και έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στον αγώνα, και οι Άγγλοι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να ακολουθήσουν. Βέβαια, υπήρχαν κάποιες φάσεις που οι Spurs αντέδρασαν και απείλησαν, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές. Αντίθετα, έκαναν ένα τραγικό λάθος και χάρισαν το πέναλτι στην Λειψία, ενώ παρά τις αλλαγές του Μουρίνιο, οι Γερμανοί διατήρησαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι Άγγλοι καλούνται να κάνουν την ανατροπή στις 10/3.

Η συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Συνεχίζουμε με τα παιχνίδια στις 25 και 26 Φλεβάρη. Ξεχωρίζει σίγουρα η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» περνάνε δύσκολες ώρες μετά το πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ και την ποινή διετούς αποκλεισμού από ευρωπαϊκές οργανώσεις που τους επιβλήθηκε από την UEFA κατά παράβαση των κανονισμών οικονομικού Fair Play (FFP). Ωστόσο, μετά το αρχικό σοκ που υπέστη η ομάδα, η Μάντσεστερ φαίνεται πως έχει συσπειρωθεί και πάει «αγριεμένη» στην Μαδρίτη για να αποδείξει πως είναι το φαβορί. Θα μπορέσει να ξεπεράσει πλήρως το σοκ και να παίξει με ψυχολογία ή η Ρεάλ θα πάρει την νίκη και το προβάδισμα; Κατά τα άλλα, έχουμε τα παιχνίδια της Τσέλσι με την Μπάγερν, της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα και της Λυών με την Γιουβέντους, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των 16.

Τρίτη 25 Φλεβάρη
Τσέλσι 4.15 1.80 Μπάγερν
Νάπολι 3.30 2.15 Μπαρτσελόνα
Τετάρτη 26 Φλεβάρη
Λυών 4.50 1.86 Γιουβέντους
Ρεάλ Μαδρίτης 2.55 2.55 Μάντσεστερ Σίτι

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ