Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ – αποτελέσματα και πρόγραμμα αγώνων

Premier League

Η κυριαρχία της Λίβερπουλ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι ξεκάθαρη, με τους κόκκινους να βρίσκονται 22 βαθμούς μπροστά στην κατάταξη και να αγκαλιάζουν σχεδόν τον τίτλο 10 εβδομάδες πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Στην δεύτερη θέση η Μάντσεστερ Σίτυ δίνει την δική της μάχη μετά και την βαριά ποινή που της επιβλήθηκε από την UEFA. Παρακάτω θα δούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη των ομάδων στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της 27ης αγωνιστικής, καθώς και τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου.

Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της 27ης αγωνιστικής

Μια πολύ σημαντική, αλλά και …δραματική, νίκη πήρε η Λίβερπουλ απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Οι κόκκινοι μπήκαν δυναμικά και πήραν το προβάδισμα από το 9ο λεπτό, αλλά 3 λεπτά μετά δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 54’. Παρ΄ όλα αυτά δεν πάγωσαν, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και απάντησαν στο 69’ με γκολ του Σαλάχ. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Μανέ έδωσε το πολυπόθητο γκολ της νίκης στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Η Τσέλσι πήρε την νίκη απέναντι στην Τότεναμ, χαρίζοντας της και ένα αυτογκόλ στο 89’ που άγχωσε για λίγο την ομάδα αλλά ευτυχώς δεν έκανε περαιτέρω ζημιά. Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-2 απέναντι στην Έβερτον σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πλούσιο θέαμα, και συνεχίζει να ελπίζει για την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς πήραν μια άνετη νίκη με 3-0 απέναντι στην Νόριτς και την Γουότφορντ, ενώ η Άστον Βίλα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό μετά την ήττα απέναντι στην Σαουθάμπτον. Η Μπράιτον έκοψε την φόρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Μπέρνλι εξασφάλισε την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ με το επιβλητικό 3-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Τσέλσι – Τότεναμ (2-1)
  • Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ (1-0)
  • Μπέρνλι – Μπόρνμουθ (3-0)
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον (1-1)
  • Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα (2-0)
  • Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτυ (0-1)
  • Γουλβς – Νόριτς (3-0)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ (3-0)
  • Άρσεναλ – Έβερτον (3-2)
  • Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ (3-2)

Μεγάλη ανάσα πήρε η Κρίσταλ Πάλας με την νίκη απέναντι στην Νιουκάστλ, καθώς η ομάδα είχε να κερδίσει για δυο μήνες, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η επικράτηση της Σαουθάμπτον απέναντι στην Άστον Βίλα, που της κρατάει ακόμα ζωντανές τις ελπίδες για την δεκάδα. Άσχημο το αποτέλεσμα για την Σέφιλντ, που όπως είπαμε και παραπάνω δεν μπόρεσε να νικήσει την Μπράιτον και έφυγε με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Η κατάταξη των ομάδων

Με την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής, η κατάταξη των ομάδων στον πίνακα βαθμολογίας έχει ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 79
2. Μάντσεστερ Σίτυ 57
3. Λέστερ 50
4. Τσέλσι 44
5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 41
6. Τότεναμ 40
7. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 40
8. Γουλβς 39
9. Άρσεναλ 37
10. Μπέρνλι FC 37
11. Έβερτον 36
12. Σαουθάμπτον 34
13. Κρίσταλ Πάλας 33
14. Νιουκάστλ 31
15. Μπράιτον 28
16. Μπόρνμουθ 26
17. Άστον Βίλλα 25
18. Γουέστ Χαμ 24
19. Γουότφορντ 24
20. Νόριτς 18

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες τις κατάταξης περνάνε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 5η ομάδα μπαίνει στην φάση των ομίλων του Europe League. Τέλος, οι τρεις τελευταίες ομάδες, και συγκεκριμένα η West Ham, Watford και Norwich City (όπως έχει αυτή την στιγμή η κατάταξη), υποβαθμίζονται από την Πρέμιερ Λιγκ.

Οι αγώνες της 28ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ

Η επόμενη αγωνιστική ξεκινά με ένα εύκολο παιχνίδι της Νόριτς απέναντι στην Λέστερ την Παρασκευή 28/2. Ακολουθούν 5 ακόμα παιχνίδια το Σάββατο 29/2 και 2 ακόμα την Κυριακή 1/3, με τα οποία ολοκληρώνεται η αγωνιστική. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον, με την πρώτη να αναζητά την νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό και να πάρει μια ανάσα, αλλά και το ντέρμπι Τότεναμ-Γουλβς Ας δούμε ποια είναι αυτά τα παιχνίδια και πως διαμορφώνονται οι αποδόσεις στο στοίχημα:

Παρασκευή 28/2
Νόριτς 4.40 1.76 Λέστερ
Σάββατο 29/2
Μπράιτον 2.10 3.95 Κρίσταλ Πάλας
Μπόρνμουθ 4.70 1.76 Τσέλσι
Νιουκάστλ 2.65 2.95 Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ 2.70 2.55 Σαουθάμπτον
Γουότφορντ 7.00 1.44 Λίβερπουλ
Κυριακή 1/3
Έβερτον 2.55 2.85 Μαν. Γιουνάιτεντ
Τότεναμ 2.45 3.15 Γουλβς

 

Η Λίβερπουλ πάει για τον τίτλο

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο της πρωταθλήτριας στην Πρέμιερ Λιγκ μετά και την συνταρακτική νίκη απέναντι στην Γουέστ Χαμ με 3-2. Αυτή η νίκη την έφερε 22 βαθμούς μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτυ που βρίσκεται πίσω της στην δεύτερη θέση και θέλει μόλις 12 βαθμούς στα επόμενα 11 παιχνίδια για να κλειδώσει τον τίτλο. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να εξασφαλίσει την πρωτιά είναι 4 νίκες στα επόμενα παιχνίδια, κάτι το οποίο φαίνεται αρκετά εύκολο για την ομάδα του Κλοπ, δεδομένου ότι έχει ρεκόρ με 21 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Μοιάζει απίθανο για τους Κόκκινους να χάσουν τον τίτλο και αναμένεται μέσα στα επόμενα παιχνίδια να αγκαλιάσουν και επίσημα πλέον το «στέμμα» της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Η επίδοση της ομάδας φέτος είναι πραγματικά καταπληκτική. Η Λίβερπουλ έχει σπάσει ήδη τρία ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ και μπορεί να σπάσει ακόμα περισσότερα αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής η Λίβερπουλ έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες εντός έδρας (21), τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες (9) στο πρωτάθλημα και τις περισσότερες ασίστ αμυντικού, με τον Alexander-Arnold να «ισοφαρίζει» τις 13 ασίστ του Valencia της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε πριν το ρεκόρ. Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς οι κόκκινοι, τότε μπορούν να σπάσουν ακόμα Χ ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ: περισσότερους βαθμούς σε μια σεζόν, μεγαλύτερη διαφορά νικητή και περισσότερες νίκες. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Κλοπ μπορεί να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Άρσεναλ που παραμένει αήττητη σε μια σεζόν, ενώ ακόμα ένα ρεκόρ των κανονιέρηδων που μπορούν να σπάσουν οι κόκκινοι είναι το αήττητο συνεχόμενων αγώνων, με την Λίβερπουλ να θέλει 6 ακόμα για να πιάσει τα 50. Τέλος, αν προχωρήσουν σε νίκες στα επόμενα 4 παιχνίδια τότε θα γίνει η δεύτερη ομάδα μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σεζόν 00/01) που καταφέρνει να εξασφαλίσει τον τίτλο 7 αγώνες πριν το τέλος.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ