Τένις

Πώς θα μπορούσε να γίνει πιο διασκεδαστικό το Wimbledon !

Κάθε χρόνο η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και η τελευταία του Ιουνίου αποτελούν μία γιορτή του παγκοσμίου τένις καθώς είναι η περίοδος που διοργανώνεται το Wimbledon, ένα απο τα τέσσερα Grand Slams, με χιλιάδες κόσμου να πηγαίνει στο γήπεδο ώστε να παρακολουθήσει αγώνες ζωντανά, και εκατομμύρια κόσμου να στήνονται μπροστά απο την τηλεόραση για να γευτούν λίγη απο την μαγεία αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Παρ’όλα αυτά το τένις το Wimbledon και το τένις γενικότερα δέν είναι για όλους, καθώς όσο απίστευτο και αν φαίνεται, πολλοί βρίσκουν το concept του βαρετό ή ακόμη και αστείο! Οι κύριοι λόγοι είναι το γεγονός οτι οι φίλαθλοι που παρακολουθούν έναν αγώνα τένις είναι υποχρεωμένοι να κάθονται σιωπηλοί για όλη την διάρκεια του αγώνα και πολλοί πιστεύουν οτι το άθημα έχει ανάγκη απο λίγη περισσότερη ζωντάνια. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μερικά πράμγατα που θα μπορούσαν να αλλάξουν στο Wimbledon όστε να γίνει ελκυστικότερο σε περισσότερο κόσμο.

Ντύσιμο
Μία απο τις παλαιότερες παραδόσεις του Wimbledon είναι αυτή του ντυσίματος των παικτών. Παραδοσικά οι παίκτες του Wimbledon, άνδρες και γυναίκες, είναι ντυμένοι στα εξ ολοκλήρου στα λευκά. Στην σύγχρονη εποχή όμως αυτό δημιουργεί κάποια πρακτικά προβλήματα. Για παράδειγμα όταν κάποιος παρακολουθεί τον αγώνα είτε απο την τηλεόραση είτε απο τις μακρινές θέσεις του γηπέδου δέν έχει κανέναν τρόπο να διακρίνει ποιός παίκτης είναι ο κάθε ένας. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή! Ο κάθε παίκτης θα μπορούσε κάλλιστα να φοράει αθλητικά ρούχα με τα χρόματα της χώρας που εκπροσωπεί ή ακόμη και αντιπροσωπευτική στολή! Για παράδειγμα φανταστείτε τον Andy Murray, ο οποίος φημίζεται για το πόσο βαρετός είναι συνήθως, να τρέχει πάνω κάτω στο γήπεδο φορώντας μία Σκωτσέζικη φούστα! Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε Γερμανό παίκτη που θα μπορούσε κάλλσιστα να φοράει ένα παραδοσιακό δερμάτινο παραδοσιακά παντελόνι τύπου lederhosen. Φανταστείτε πόσο περισσότερο διασκεδαστικός θα ήταν ο αγώνας σε αυτή την περίπτωση! Και φυσικά άν κάποτε στο μέλλον ένας Έλληνας αθλητής του τένις κατάφερνε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους όλου του κόσμου, θα μπορούσε να διαγωνιστεί στο Wimbledon φορώντας μία στολή τσολιά. Επιπλέον αφού οι διατητές του Wimbledon είναι ούτος ή άλλως υπερβολικά αυστηροί, θα μπορούσαν άνετα να υποχρεούνται να φοράνε μία περούκα δικαστή και να κρατάνε ένα ξύλινο σφυράκι.

No Title

No Description

Οι είσοδοι των παικτών
Παραδοσιακά οι παίκτες εμφανίζονται στο γήπεδο και κάνουν έναν γύρο για να εισπράξουν ένα ελαφρό χειροκρότημα απο τους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά ακολουθεί μία απόλυτη ησυχία απο τους φιλάθλους, και οι αθλητές αρχίζουν να ετοιμάζονται για να ξεκινήσει ο αγώνας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τί εμποδίζει τους παίκτες να μπούνε μέσα στο γήπεδο με δυνατή μουσική και να ξεσηκώσουν τους φιλάθλους; Φανταστείτε τον Ραφαέλ Ναδάλ να μπαίνει στο γήπεδο για να αντιμετωπίζει τον Ρότζερ Φέντερερ και στα ηχεία να παίζει η μουσική του eye of the tiger καθώς ο ίδιος ξεσηκώνει τα πλήθη. Σίγουρα ο κόσμος θα απολάμβανε κάτι τέτοιο και θα διασκέδαζε πολύ περισσότερο! Ένα λαμπρό παράδειγμα είναι το πρωτάθλημα στα Νταρτ (Βελάκια). Παρίτο το σπόρ δέν χαρακτηρίζεται ούτε απο σώμα με σώμα μάχες, ούτε απο γρήγορες ταχύτητες, το γεγονός οτι οι διοργανωτές των αγώνων χρησιμοποιούν δυνατή μουσική και δραματικές εισόδους των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο μετατρέπει τον αγώνα σε ένα διασκεδαστικό αθλητικό γεγονός.

No Title

No Description

Το φιλέ
Ο σκοπός ενός παιχνιδιού τένις είναι να καταφέρει ο παίκτης να περάσει το μπαλάκι με επιτυχία πάνω απο το φιλέ σε μία προσπάθεια να κάνει το ίδιο δύσκολο για τον αντίπαλό του. Γιατί λοιπόν να μήν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φιλέ με τρόπο που να προσδίδει κάτι διασκεδαστικό στον αγώνα; Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρινικό φιλέ το οποίο θα αναβοσβήνει μόλις το μπαλάκι το ακουμπήσει έστω και ελαφρά.Εάν κάτι τέτοιο δέν είναι δυνατό, θα μπορούσε να απομακρυνθεί εντελώς το φιλέ και να αντικατασταθεί απο ένα φιλέ σε ολόγραμμα το οποίο θα αλλάζει χρώμα όταν το μπαλάκι το ακουμπήση κατα λάθος.

No Title

No Description

Τα Ball Boys
Το να εργάζεσαι ώς Ball Boy στο Wimbledon είναι σημαντικό καθώς σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσεις τον αγώνα απο την καλύτερη δυνατή θέση στο γήπεδο και μαλλιστα δωρεάν! Παρ’όλα αυτά αξίζει τον κόπο να δουλεύει κάποιος σας Ball Boy; Σε μία προσπάθεια να γίνει το άθλημα πιο δασκεδαστικό θα μπορούσαν να αντικατασταθούν οι νεαροί που εργάζοντι ως Ball Boys απο εκπαιδευμένους σκύλους και κουταβάκια τα οποία θα έκαναν την ίδια δουλειά. Όλοι αγαπούν τους σκύλους και θα λάτρευαν να δούμε μερικά χαρητωμένα σκυλάκια να δίνουν την μπάλα στους αγαπημένους τους παίκτες μετά απο το τέλος κάθε πόντου.

No Title

No Description

Διαλείματα !
Είναι γνωστό οτι ένας αγώνας τένις δέν έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Μερικές φορές ένας αγώνας μπορεί να διαρκέσει 3-4 ή ακόμη και 5 ώρες, το οποίο είναι εξαιρετικά κουραστικό όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τους φιλάθλους. Είδικά όταν απαγορεύεται το αλκοόλ στο γήπεδο. Ο Χυμός Robinsons είναι έτσι και αλλιώς ένας απο τους μεγαλύτερους χορηγούς του Wimbledon. Δέν θα μπορούσε να είναι μεγάλοι χορηγοί και μάρκες μπύρας οι οποίες θα μοιραζόταν στους φιλάθλους στα διαλείματα ενός αγώνα; Αυτή την στιγμή η μόνη στιγμή κατα την οποία οι φίλαθλοι μπορούν να σχολιάσουν τον αγώνε είναι στα ενδιάμεσα διαλείματα μεταξύ των games. Φανταστείτε πόσο διασκεδαστικό θα ήταν όμως άν υπήρχε ένα μεγαλύτερο διάλειμα με μαζορέτες και άφθονη μπύρα ώστε οι φίλαθλοι να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους σχετικά με τις εντυπώσεις τους για τον αγώνα;

No Title

No Description

To μέγεθος της ρακέτας
Οι ρακέτες είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο σε που κάθε παίκτης πρέπει να έχει σε έναν αγώνα τένις. Αυτό που δέν είναι δίκαιο όμως είναι το γεγονός οτι όλοι οι παίκτες έχουν ρακέτες ακτιβώς του ίδιου μεγέθους. Κανονικά θα έπρεπε ο κάθε παίκτης να έχει ρακέτα το μέγεθος της οποίας θα εξαρτάται απο το πόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται ο παίκτης. Όσο καλύτερος ο παίκτης, τόσο μικρότερη η επιφάνεια της ρακέτας του θα πρέπει να είναι, με αποτέλεσμα ο αγώνας να δυσκολεύει κατα πολύ για τον ίδιο. Φανταστείτε τον Τζόκοβιτς ο οποίος συχνά βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης να προσπαθεί να χτυπήσει το μπαλάκι με μία μικρή ρακέτα σε παιδικό μέγεθος και να μήν μπορεί να την φτάσει.

No Title

No Description

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ