Χωρίς κατηγορία

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Προεπισκόπηση Ελλάδα – Κόσοβο

Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να νικήσει την Ισπανία στον επόμενο προκριματικό της αγώνα, αυτό μπορεί να αποδειχθεί ένα παιχνίδι με μικρή σημασία. Πολλά εξαρτώνται από την επόμενη αναμέτρηση και αν η ομάδα του John van ‘t Schip πετύχει ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ισπανία του Luis Enrique, μια νίκη απέναντι στο Κόσοβο θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για τις ελπίδες της Ελλάδας να συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Έχουμε προβλέψει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα την Κυριακή στον τελευταίο προκριματικό αγώνα της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν με τη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε για τη Ελληνική ομάδα.

Κοσοβάρικη ποιότητα

Παρά την 113η θέση της στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, η εθνική ομάδα του Κοσόβου διαθέτει ποιότητα σε όλους τους τομείς. Παρόλο που είναι μία από τις μικρότερες χώρες της ηπείρου, το Κόσοβο διαθέτει παίκτες διασκορπισμένους σε μερικά από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Χάρη σε αυτά τα ταλέντα έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες μεγαλύτερες εθνικές ομάδες, κυριαρχώντας στην κατοχή της μπάλας και στις προσπάθειες για γκολ στην προηγούμενη αναμέτρησή τους με την Ελλάδα.

Ο αρχηγός Amir Rrahmani έχει σταθερή απόδοση στην καρδιά της άμυνας της Νάπολι αυτή τη σεζόν και παίζει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της εθνικής του ομάδας. Παρόλο που το Κόσοβο είναι λίγο αδύναμο στη μεσαία γραμμή, διαθέτει ξεχωριστά ταλέντα στους επιθετικούς. Ο ακραίος επιθετικός Elbasan Rashani έχει καταγράψει 4 γκολ και 2 ασίστ για την Κλερμόν στη Ligue 1 και ο Milot Rashica έχει αγωνιστεί σε κάθε παιχνίδι φέτος για την ομάδα της Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτοί οι δύο πιθανότατα θα πλαισιώσουν τον βασικό Vedat Muriqi σε σχηματισμό 4-3-3. Ο σέντερ φορ παίζει για τη Λάτσιο και παρόλο που οι εμφανίσεις του ήταν σποραδικές φέτος, έχει πετύχει τα 3 από τα 4 γκολ για το Κόσοβο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Κόσοβο θα μπει σε αυτό το παιχνίδι ως αουτσάιντερ σύμφωνα με τη NetBet, όπως κάνει στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά με την ποιότητα που έχει η επιθετική του τριάδα μπορεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα πραγματικά προβλήματα.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να πάρει το μέγιστο από τον Μπακασέτα;

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα απέναντι στην Ισπανία, η Ελλάδα θα επιδιώξει να ολοκληρώσει την προκριματική της πορεία με υψηλούς βαθμούς. Η αποτυχία να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν φυσικά απογοητευτική, αλλά η ομάδα του van ‘t Schip είχε μια σχετικά σταθερή πορεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ισοπαλίας 1-1 σε την Ισπανία και μιας εντυπωσιακής νίκης 2-1 επί της ταλαντούχας σουηδικής ομάδας.

Απέναντι στο Κόσοβο, είναι πιθανό να επιτραπεί στην Ελλάδα να έχει μεγάλες περιόδους συνεχούς κατοχής της μπάλας και, ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας ο Αναστάσιος Μπακασέτας να αποκτήσει πάτημα στο παιχνίδι. Η Τραμπζονσπόρ χρησιμοποιεί τον μέσο ως νούμερο 10 σε ένα σύστημα 4-2-3-1, το οποίο αφαιρεί κάθε αμυντική ευθύνη από τον πλέι μέικερ. Το αποτέλεσμα είναι 7 γκολ και 3 ασίστ σε 11 παιχνίδια για τους πρωτοπόρους του τουρκικού πρωταθλήματος, με τον Μπακασέτα να είναι από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας.

Ο προπονητής τείνει να προτιμά είτε έναν σχηματισμό 3-4-3 είτε έναν σχηματισμό 4-3-3. Με τον πρώτο ο Μπακασέτας χρησιμοποιείται συχνά σε ένα κεντρικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο δεύτερος του δίνει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία σε ρόλο box-to-box. Ως εκ τούτου, φαίνεται λογικό για τον van ‘t Schip να επιλέξει ένα 4-3-3, το οποίο θα επιτρέψει στον βασικό του παίκτη να ευδοκιμήσει σε έναν προωθημένο ρόλο, χρησιμοποιώντας την τεχνική του ποιότητα για να βοηθήσει στους επιθετικούς του και να πετυχαίνει ο ίδιος γκολ.

Ανάλογα με το τι θα συμβεί απέναντι στην Ισπανία το βράδυ της Πέμπτης, αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα πιο σημαντικά της Ελλάδας στην πρόσφατη ιστορία της. Όμως το Κόσοβο δεν είναι εύκολη λεία και η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μάχη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε για την Ελλάδα.

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ