Χωρίς κατηγορία

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Προεπισκόπηση Ελλάδα – Ισπανία

Τα όνειρα της Ελλάδας για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ κρέμονται από μια κλωστή ενόψει των τελευταίων αγώνων με την Ισπανία και το Κόσοβο. Με απλά λόγια, η Ελλάδα πρέπει να νικήσει τους πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές, αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της να τα καταφέρει στον όμιλο.

Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει για να πάει στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, ενώ η Ισπανία πρέπει να κερδίσει για να βρεθεί σε θέση να κερδίσει τον όμιλο. Έχουμε προβλέψει πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα σε αυτή την αναμέτρηση “όλα ή τίποτα”. Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε για τη Ελληνική ομάδα.

Τα αμυντικά προβλήματα της Ελλάδας</h2

 Αν και η Ελλάδα ήταν σχετικά σταθερή στην άμυνα στα έως τώρα προκριματικά της παιχνίδια, δεχόμενη μόλις 6 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια, μπορεί να στερηθεί δύο από τους κεντρικούς αμυντικούς της σε ένα σημαντικό παιχνίδι με την Ισπανία.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έχει ξεκινήσει βασικός στα 4 προηγούμενα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ελλάδας και ήταν ένας από τους βασικούς αμυντικούς της Στουτγάρδης φέτος, αλλά ο 23χρονος έχασε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα λόγω τραυματισμού. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ένας ακόμα από τους αρχικούς αμυντικούς που έχει επιλέξει ο John van ‘t Schip, ο Παντελής Χατζηδιάκος, δεν θα είναι επίσης διαθέσιμος μετά την αποβολή του στην ήττα της Ελλάδας με 2-0 από τη Σουηδία.

Η Ελλάδα πολύ συχνά προσεγγίζει πρώτα αμυντικά τα παιχνίδια και το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να παρατάξει μια εκ περιτροπής αμυντική γραμμή απέναντι σε μια Ισπανία που θέλει απεγνωσμένα να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου. Ο προπονητής εναλλάσσεται με άνεση μεταξύ των συνδυασμών 4-3-3 και 3-4-3, δίνοντας έμφαση στα αμυντικά χαφ, κυρίως στον Κωνσταντίνο Τσιμίκα, για τη διαμόρφωση της άμυνας.  Ο παίκτης της Λίβερπουλ θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην προσπάθεια της ομάδας του να κερδίσει έδαφος.

Οι γηπεδούχοι πρέπει να είναι πιο καλοί στην κατοχή της μπάλας απ’ ό,τι ήταν στην προηγουμένη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Αν μπορέσουν να τα καταφέρουν με την κατοχή της μπάλας, έχουν πραγματικές δυνατότητες για γκολ με τους Γιώργο Μασούρα, Βαγγέλη Παυλίδη και Αναστάσιο Μπακασέτα, οι οποίοι έχουν πετύχει συνολικά 14 γκολ στο εγχώριο ποδόσφαιρο φέτος. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει στην Αθήνα και σίγουρα θα πάει στην αναμέτρηση ως αουτσάιντερ για τη NetBet, αλλά θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση από την ομάδα της Ισπανίας.

Ισπανία χωρίς βασικούς επιθετικούς παίκτες

 Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που θα αναγκαστεί να παρατάξει μια αποδυναμωμένη ομάδα – ο Luis Enrique αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα επιλογής. Οι εξτρέμ της αρχικής του επιλογής Ferran Torres και Mikel Oyarzabal έχουν αποκλειστεί από την ομάδα λόγω τραυματισμού, ενώ το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα Ansu Fati πρέπει επίσης να αποχωρήσει. Έτσι, πιθανότατα θα δούμε τον έμπειρο Alvaro Morata να ηγείται της γραμμής, αλλά ο 29χρονος έχει καταγράψει μόλις 2 γκολ σε 11 παιχνίδια με την Γιουβέντους.

Με την Ισπανία να αναμένεται να κυριαρχήσει στην κατοχή της μπάλας, ο Enrique πιθανότατα θα επιλέξει έναν μόνο μέσο, είτε πρόκειται για τον Rodri είτε για τον Sergio Busquets. Αυτό θα μπορούσε να απελευθερώσει πιο προωθημένους πλέι μέικερ, όπως ο Carlos Soler, ο οποίος έχει ήδη σκοράρει 4 γκολ σε 9 παιχνίδια από τη μεσαία γραμμή της Βαλένθια. Στην Αθήνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα χαμηλό μπλοκ, με την Ελλάδα να στήνεται άνετα με μια επίπεδη 5άδα πίσω. Περιμένουμε λοιπόν τα αμυντικά χαφ της Ισπανίας να παραμείνουν παραταγμένα στο αντίπαλο μισό, τεντώνοντας την ελληνική αμυντική γραμμή και δημιουργώντας χώρο για να περιφέρονται οι μεσοεπιθετικοί της.

Παρόλο που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, το 77% της κατοχής μεταφράζεται σε μόλις 9 προσπάθειες για γκολ, εκ των οποίων οι 2 βρήκαν στόχο. Υπήρξε έλλειψη διεισδυτικής πάσας και η ομάδα του Enrique σπάνια προβλημάτισε κάποιον συμπαγή αντίπαλο. Αυτή τη φορά, η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει και ως εκ τούτου πρέπει να είναι πιο επεκτατική. Φαίνεται ότι αυτό θα βοηθήσει την Ισπανία και ο Enrique θα απαιτήσει τα μέγιστα από τους παίκτες του για να ρίξει τη Σουηδία από την πρώτη θέση του Β’ ομίλου.

Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε για την Ελλάδα.

 

 

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ