Χωρίς κατηγορία

Τα 10 πιο γνωστά φαγητά στον κόσμο

Το να ταξιδέψει κάποιος σε κάθε χώρα του πλανήτη είναι κάπως δύσκολο. Αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει όμως! Μέσα από τις συνταγές και τη γαστρονομία της κάθε χώρας μπορούμε να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της. Σε κάθε γωνία του πλανήτη υπάρχει σίγουρα ένα φαγητό που θα σου πουν οι ντόπιοι πως πρέπει να δοκιμάσεις! Σε αυτό το άρθρο επιλέξαμε 10 από τα εκατοντάδες γνωστά φαγητά που υπάρχουν στον κόσμο. Ταξίδεψε μαζί μας σε ένα γευστικό ταξίδι σε όλες τις ηπείρους!

1.Κινέζικα Spring Rolls

Αν θέλεις να ταξιδέψεις μέχρι την Κίνα, μπορείς να το κάνεις είτε δοκιμάζοντας τα λαχταριστά spring rolls, ή μέσα από τα παιχνίδια με θέμα την Κίνα που διαθέτουν τα online casino.

Τα spring rolls είναι από τα πιο γνωστά πιάτα της Κινέζικης κουζίνας. Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη με απλά υλικά, ενώ μπορείς να ρισκάρεις με δικές σου παραλλαγές, όπως θα έκανες και σε μια παρτίδα Μπλάκτζακ. Πρόκειται για λεπτά φύλλα ζύμης τα οποία γεμίζονται με διάφορα λαχανικά όπως καρότο, λάχανο ή και κρεμμύδι. Μπορείς να προσθέσεις γαρίδες ή ακόμη και κομμάτια από κρέας. Τα ρολάκια αυτά τηγανίζονται και σερβίρονται ως ορεκτικό.

2.Pizza Μαργαρίτα

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η πίτσα είναι σήμα κατατεθέν για την Ιταλία. Το φαγητό αυτό, αν και πλέον θεωρείται fast food και street food, κατάφερε να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο για δύο λόγους, τη νοστιμιά και την απλότητα του! Η Pizza Μαργαρίτα είναι η πιο απλή εκδοχή και αποτελείται από ντομάτες, τυρί Μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

3.Τούρκικο Börek

Η Τούρκικη κουζίνα κρύβει μερικές συνταγές που κουβαλάνε μεγάλη ιστορία. Το γνωστό Börek αποτελείται από λεπτά φύλλα ζύμης τα οποία έχουν γλυκιά ή και αλμυρή γέμιση.

Σύμφωνα με την παράδοση, το συγκεκριμένο φαγητό έχει τις ρίζες του στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ίσως να προέρχεται και από τους Βυζαντινούς χρόνους.

4.Το γνωστό μας Fish and Chips

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως το fish and chips είναι ίσως το πιο γνωστό φαγητό στη Βρετανία. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτό το φαγητό τότε θα πρέπει να ξέρεις πως αποτελείται από τηγανητό παναρισμένο φιλέτο λευκού ψαριού και πατάτες. Ο συνδυασμός είναι απλός και μπορεί να ικανοποιήσει τους ουρανίσκους όλων των ηλικιών.

5.Churrasco

Το πιο γνωστό και κοινό φαγητό στη Βραζιλία είναι το κρέας στη σούβλα με τη μέθοδο Churrasco. Διάφορα ζουμερά κομμάτια κρέατος, οποιουδήποτε είδους, τοποθετούνται στη σούβλα και ψήνονται στη φωτιά για αρκετή ώρα. Αν θες να φας αυτό το φαγητό στη Βραζιλία, πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν εστιατόρια που ειδικεύονται στο ψήσιμο κρέατος με αυτό τον τρόπο.

6.Η ισορροπία γεύσεων στο Pad Thai

Αποτελεί το πιο γνωστό φαγητό της Ταϊλάνδης και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το Pad Thai αποτελείται από νουντλς ρυζιού, τοφού, ρίζες φασολιών, και αυγά. Ανάλογα με τις προτιμήσεις, μπορεί κάποιος να προσθέσει στο φαγητό του γαρίδες ή οποιοδήποτε είδος κρέατος. Ό,τι και αν επιλέξεις, θα πρέπει να ξέρεις πως το συγκεκριμένο φαγητό το χαρακτηρίζει η απόλυτη ισορροπία γεύσεων. Είναι γλυκόξινο και αλμυρό με αρκετά ενδιαφέρουσες υφές.

7.Ceviche

Ακόμη και αν δεν έχεις πάει ποτέ στο Περού, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το πιο γνωστό φαγητό της χώρας, το Ceviche. Φέτες ωμού ψαριού ή θαλασσινών, αναμειγνύονται και συνδυάζονται εξαιρετικά με μπαχαρικά, πιπεριές τσίλι και χυμό από λάιμ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κάποιος για ένα καλό Ceviche είναι τα φρέσκα ψάρια, αφού στο Περού χρησιμοποιούν πάντα φρέσκα υλικά.

8.Hummus

Το χούμους είναι από τις πιο γνωστές αλοιφές στον κόσμο λόγω της νοστιμιάς και των θρεπτικών συστατικών του. Φτιάχνεται από αλεσμένα ρεβίθια, ταχνίδι, χυμό λεμόνι, και σκόρδο. Το χούμους είναι αρκετά διαδεδομένο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ οι αναφορές ορίζουν ως χώρα προέλευσης του την Αίγυπτο.

9.Τηγανητό κοτόπουλο

Ένα από τα πιο γνωστά φαγητά του δυτικού κόσμου είναι το τηγανητό παναρισμένο κοτόπουλο. Το συγκεκριμένο είδος θεωρείται γρήγορο φαγητό ή φαγητό του δρόμου λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κάποιος να το απολαύσει. Η κλασσική του εκδοχή απαιτεί το κρέας εσωτερικά μαλακό με την κρούστα εξωτερικά να είναι τραγανή.

10. Μακαρόνια Spaghetti

Τα μακαρόνια σπαγγέτι αποτελούν την πιο γνωστή κατηγορία μακαρονιών. Με αφετηρία τη Σικελία, τα σπαγγέτι ξεκίνησαν το επιτυχημένο ταξίδι τους στο κόσμο και πλέον είναι διαθέσιμα σε κάθε χώρα. Ένας από τους πολλούς λόγους για να αγαπήσει κάποιος τα σπαγγέτι είναι πως μπορούν να συνδυαστούν με σάλτσες όλων των γεύσεων ή ακόμα και να φαγωθούν σκέτα με λίγο τριμμένο τυρί. Απλά ζέστανε για μερικά λεπτά τα σπαγγέτι και είσαι έτοιμος!

Η NetBet.gr υποστηρίζει τις Αρχές Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Τα τυχερά παιχνίδια διεξάγονται με βάση τις Αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού. Η συχνή συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια ενέχει κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα εργαλεία Υπεύθυνου Παιχνιδιού που προσφέρει η NetBet.gr κάντε κλικ εδώ.

 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ