Χωρίς κατηγορία

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Προεπισκόπηση Σουηδία – Ελλάδα

Αυτή η αναμέτρηση είναι κρίσιμη για να αποφασιστεί ποιος θα ακολουθήσει την Ισπανία στην πρόκριση από τον όμιλο Β. Μετά την απογοητευτική αποχώρηση από το Euro 2020 στη φάση των 16 από την Ουκρανία, η Σουηδία ελπίζει ότι θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το προηγούμενο τουρνουά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στην τελευταία τους αναμέτρηση. Αφού μπήκε στην προηγούμενη αναμέτρηση ως φαβορί, η Σουηδία δεν μπόρεσε να δαμάσει τη ζωηρή τριάδα της Ελλάδας και ηττήθηκε με 2-1 χάρη στα γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη και του Αναστάσιου Μπακασέτα.

Αυτή θα είναι άλλη μια αμφίρροπη αναμέτρηση στον όμιλο Β και έχουμε προβλέψει πώς μπορεί να εξελιχθεί. Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν με τη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε για τη Ελληνική ομάδα.

Οι νέοι της Σουηδίας πρέπει να βρουν δίχτυα

 Η Σουηδία διαθέτει δύο από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς στην Ευρώπη με τον Alexander Isak και τον Dejan Kulusevski, αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει βρει τη φόρμα του στους συλλόγους τους την τρέχουσα σεζόν. Και οι δύο δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα σε συνολικά 12 συμμετοχές με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Γιουβέντους. Ο Janne Andersson ελπίζει ότι η συνεργασία των επιθετικών θα μπορέσει να δημιουργήσει κάποια πίεση μπροστά από το τέρμα σε ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδηθεί.

Αν και η Ελλάδα δεν συνηθίζει να δέχεται πολλά γκολ ανά αγώνα, δεν καταφέρνει να κρατάει πάντα την εστία της ανέπαφη, συχνά δεχόμενη ένα γκολ. Με τους φιλοξενούμενους να προτιμούν να λειτουργούν με τρεις παίκτες στη μεσαία γραμμή, θα πέσει στον ταλαντούχο Emile Forsberg να διασφαλίσει ότι οι δύο κεντρικοί μέσοι στο παραδοσιακό 4-4-2 της Σουηδίας δεν θα παρακαμφθούν.

Ο Forsberg βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή της Σουηδίας και αυτό το παιχνίδι δεν θα είναι διαφορετικό. Ο παίκτης της RB Λειψίας πιθανότατα θα αγωνιστεί στην αριστερή πτέρυγα, αλλά θα έχει ελεύθερο ρόλο, με αποστολή να περάσει τη γραμμή των επιθετικών και να κινείται στους χώρους μεταξύ της συμπαγούς μεσαίας γραμμής και της άμυνας της Ελλάδας. Θα είναι καθοριστικός αν τα φαβορί θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Θα μπορούσε η Ελλάδα να επιλέξει 3 παίκτες στην άμυνα;

Η νίκη της Ελλάδας με 2-1 επί της Σουηδίας την προηγούμενη φορά θα μπορούσε να οφείλεται στην αλλαγή σχηματισμού από τον John van ‘t Schip. Έστησε την ομάδα του σε σχήμα 3-4-3, το οποίο επέτρεψε στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς να εξουδετερώσουν την απειλή των επιθετικών της Σουηδίας. Οι ακραίοι αμυντικοί δούλεψαν επίσης σκληρά για να περιορίσουν τον χώρο του Forsberg και του Viktor Claesson, ανακόπτοντας ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας της μπάλας προς τους Isak και Kulusevski.

Η απελευθέρωση του Κωνσταντίνου Τσιμίκα για να παίξει έναν πιο επιθετικό ρόλο έδωσε επίσης στην ομάδα της Ελλάδας μια άλλη διάσταση στην επίθεση. Με τους τρεις ακραίους επιθετικούς και τους δύο ακραίους αμυντικούς της, ήταν σε θέση να υπερφορτώσουν τους Σουηδούς αμυντικούς και να βγάλουν σέντρες εντός περιοχής. Ο Τσιμίκας έχει ήδη αποδείξει τις δημιουργικές του ικανότητες φέτος με μια ασίστ για τη Λίβερπουλ και θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικός στο επιθετικό οπλοστάσιο της Ελλάδας.

Ανεξάρτητα από το αν θα επεπιλεγεί μια μεσαία γραμμή με δύο ή τρεις παίκτες, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο Jose Zeca θα έχουν πολλή δουλειά στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι και οι δύο έμπειροι μεσοεπιθετικοί και θα αναλάβουν να αντιμετωπίσουν τους Σουηδούς κεντρικούς μεσοεπιθετικούς προκειμένου να επιβάλουν το παιχνίδι τους στα άκρα. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κερδηθεί ή να χαθεί στο κέντρο του γηπέδου και η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει αυτή τη μάχη.

Μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας ονλάιν στη NetBet – το καλύτερο μέρος για να στοιχηματίσετε για την Ελλάδα.

 

 

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ