Φόρμουλα 1

Που υστερεί ο Κίμι Ραϊκόνεν;

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Russia, #7 Kimi Raikkonen (FIN, Scuderia Ferrari), Photo : Hoch Zwei / Icon Sport

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Φινλανδός οδηγός της Φεράρι και πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 πραδέχτηκε οτι τώρα τελευταία υστερεί αρκετά σε σχέση με τους αντιπάλους του και πως θα πρέπει να προπονηθεί σκηρά για να μπορέσει και πάλι να σηκώσει ένα τρόπαιο.
Κατα την διάρκεια της περασμένης σεζόν είδαμε τον Ραϊκόνεν να έχει παραλήσια αποτελέσματα με τον άλλο οδηγό της Φεράρι, τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Οι δύο οδηγοί της Φόρμουλα ένα είχαν κάποιες επιτυχίες στις δοκιμές κατάταξης και επίσης μπόρεσαν να αναδειχθούν ανάμεσα τους 3 γρηγορότερους οδηγούς σε μερικούς αγώνες μέσα στον χρόνο. Η απόδοση αυτή όμως δέν είναι ικανοποιητηκή ούτε για τον ίδιο τον Κίμι Ραϊκόνεν, ούτε για την ομάδα της Φεράρι. Το 2017 ξεκίνησε με τον Ραϊκόνεν να υστερεί κατα πολύ του Φέτελ και των άλλων οδηγών, καθός μέσα στους 5 τελευταίους μήνες δέν έχει βρεθεί ποτέ στο βάθρο των 3 καλύτερων οδηγών κανενός αγώνα. Ο Φέτελ αντιθέτως βρέθηκε στο βάθρο στους 3 πρώτους αγώνες του 2017 και μάλιστα σε δύο απο αυτούς τους αγώνες έχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση! Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Ραϊκόνεν είναι σημαντικά πιο αργός απο τον Φέτελ και απο πολλούς άλλους οδηγούς.
Το GP της Κίνας ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα του Φινλανδού οδηγού, καθώς ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, πρόεδρος της Ferrari, τον προειδοποίησε δημόσια πως έχει την απαίτηση απο αυτόν να βελτιώσει τις αποδόσεις τους. Πολλοί απο τους οπαδούς του Ραϊκόνεν ανέμεναν μία πολύ καλύτερη εμφάνηση του στον αγώνα του Σακχίρ, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δέν συνέβη προς μεγάλη απογοήτευση του Κίμι Ραϊκόνεν, των οπαδών του και της διοίκησης της Φεράρι. Ο 37άχρονος οδηγός ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους και σχολίασε την απόδοσή του. Ακολουθεί η απάντηση του:
“Για να είμαι ειλικρινής το να είμαι σε καλή φόρμα μου έχει πάρει πολύ χρόνο και προπόνηση. Όταν ξεκίνησε η σεζόν υποτίθεται οτι τα πήγαινα καλά, αλλά αργότερα αυτό άλλαξε. Σίγουρα δεν με βοήθησε το οτι δεν οδήγησα στην Κίνα την παρασκευή λόγο καιρού. Όταν έχεις θέματα να λύσεις είναι κρίσημο το να μπείς στο μονοθέσιο και να οδηγήσεις. Βέβαια στο Μπαχρέιν ήμουν ικανοποιημένος με την επίδοσή μου. Νιώθω πως κάναμε τις σωστές επιλογές. Στον αγώνα αυτόν ένοιωθα πολύ καλά, αλλά τα πήγα χάλια στον πρώτο γύρο και έτσι βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Πλέον μας απομένουν να διορθώσουμε κάποιοες μικρές λεπτομέρειες, αλλά στην μεγάη εικόνα πιστεύω οτι είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Δέν έχω κάποιο παράπονο ή κάποιοα απαίτηση καθώς η επίδοση που πετυχαίνω είναι εξ αιτίας εμού του ιδίου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το φετινό μου μονοθέσιο αλλά όχι με το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Βλέπω την βαθμολογία και τις θέσεις και απογοητεύομαι”.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ