Super League Ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά για το σούπερ ντέρμπι της Τούμπας

 Τρεις αγωνιστικές πριν από την εκπνοή των play offs της Super League, η ΑΕΚ απέκτησε, πια, ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση (ως δείχνουν οι αποδόσεις ποδοσφαίρου) και του φετινού τίτλου, ούσα πια στους 75 βαθμούς έναντι 71 του Παναθηναϊκού ενώ ακολουθεί με 68 (και αγώνα λιγότερο, αυτόν στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό) ο ΠΑΟΚ. Ο οποίος ΠΑΟΚ υποδέχεται την «Ενωση» στη Θεσσαλονίκη στο κλασικό ντέρμπι των «δικεφάλων» του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και των αθλητικών στοιχημάτων.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ανάλυση

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα των play offs που χάνει βαθμούς από τη Λαμία. Πατατράκ για την ντεφορμέ ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο «Αθανάσιος Διάκος», μένοντας με 1-1 και σε ματς που ισοφάρισε μάλιστα στο… 101ο λεπτό, σώνοντας τον βαθμό με το γκολ του Σβαμπ. Μόλις δύο νίκες στα έξι ματς των play offs για τον ΠΑΟΚ, πέμπτο σερί χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ενδεικτικό του αποτυχημένου αποτελέσματος, ότι διαχρονικά ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει (ανεξαρτήτως έδρας) 15 φορές τη Λαμία και μετρούσε… ισάριθμες νίκες. «Η ομάδα δεν έχει πλέον φρεσκάδα, της λείπει η ενέργεια» παραδέχθηκε ο Ρουμάνος προπονητής – βέβαια οι παίκτες του έχουν δώσει ήδη 54 επίσημα παιχνίδια στη σεζόν. Δεν τα λες και λίγα.

Αν έχει ελπίδες; Λιγοστές, αν κάνει 4/4 νίκες ως τέλους (έχοντας και τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα) αλλά, και πάλι, δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Εξέτισε ο εξτρέμ Ζίβκοβιτς ενώ παραμένουν εκτός οι στόπερ Νάσμπεργκ, Εκόνγκ.

Παράσταση τίτλου από την ΑΕΚ. Η «Ένωση» ήταν σαρωτική, νίκησε άνετα με 3-0 τον Παναθηναϊκό στην «Αγιά Σοφιά» πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και με ηγέτη (και σκόρερ δύο τερμάτων) τον Ελίασον. Η ΑΕΚ δημιούργησε μάλιστα νέο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων της με τους «πράσινους» διατηρεί, πλέον, αήττητο για επτά διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια.

Πλέον, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει ευκαιρία να φύγει με αποτέλεσμα από την Τούμπα και να… τελειώσει οριστικά το πρωτάθλημα, κάνοντας το repeat. Η «Ένωση» υπερτερεί των «πρασίνων» στη μεταξύ τους ισοβαθμία και της αρκούν το πολύ 5 βαθμοί στα τελευταία τρία (με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και Λαμία στη Νέα Φιλαδέφεια) για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Παραμένει αμφίβολος ο στόπερ Μουκουντί.

Stat attack

  • Στα άλλα τρία φετινά τους: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0 (30/10), ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 101 (11/2), ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (7/4).
  • 75-45-58 υπέρ της ΑΕΚ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
  • Στα τελευταία 9 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, μόλις μία φορά νίκησε η ομάδα που ήταν φιλοξενούμενη.
  • Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει απολογισμό 7-8-9 απέναντι στην ΑΕΚ και, αντίστοιχα, ο Ματίας Αλμέιδα 5-2-1- κόντρα στον ΠΑΟΚ.
  • Πέντε σερί παιχνίδια χωρίς νίκη παραμένει ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Για τον ΠΑΟΚ θα είναι το 56ο φετινό, επίσημο παιχνίδι στη σεζόν και για την ΑΕΚ το 47ο.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί γκολ και στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του στο πρωτάθλημα.
  • Μόνο ο Αρης δεν δέχθηκε φέτος γκολ στην Τούμπα επί συνόλων 15 αγώνων στο πρωτάθλημα (και, μάλιστα, και στις δύο επισκέψεις του).
  • Η ΑΕΚ είναι αήττητη από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία έξι μεταξύ τους, ανεξαρτήτως διοργάνωσης (4-2-0).
  • Ο Έκι Πόνσε σημείωσε το 31ο του γκολ στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και πέρασε στην 31η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τους «κιτρινόμαυρους» στην κατηγορία.

 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ προγνωστικά

Ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ βγάλει αντίδραση ύστερα από τέτοιο σερί κακών εμφανίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο κόσμος θα συμβάλλει αλλά αρκεί; Ερώτημα και η ΑΕΚ αναφορικά με το αν θα λειτουργήσει αρνητικά (π.χ. χαλάρωσε) η νίκη στο κομβικό ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού. Όπως και να έχει, το 1.75 του να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, αγοράζεται.

Στα προτεινόμενα Bet Builder της NetBet μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσα παρολί (αλλά φυσικά μπορείς να χτίσεις και το δικό σου!). Εμείς πήγαμε σε επιλογές τουλάχιστον 2 γκολ στον αγώνα, over 6,5 κόρνερ στο ματς, διπλή ευκαιρία υπέρ του ΠΑΟΚ και να σκοράρει ο Πόνσε, Bet Builder που βγάζει απόδοση 7.00!

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ