Euroleague Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανάλυση, αποδόσεις και προγνωστικά

Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ ανοίγουν τη σειρά των αγώνων τους στα play offs της Euroleague το βράδυ της Τρίτης, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, σε αγώνα με κορυφαίες αποδόσεις μπάσκετ στο stoixima. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει το πλεονέκτημα έδρας– ως ορίζει και το πρόγραμμα της best of 5 σειράς: δύο αγώνες στην Αθήνα, κατόπιν στο Βελιγράδι (όπου φιλοξενείται φέτος η Μακάμπι), αν χρειαστεί game 4 θα διεξαχθεί επίσης στη σέρβικη πρωτεύουσα (και αν χρειαστεί game 5, θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ).

Ο Παναθηναϊκός (με απολογισμό 23-11 στη regular season), στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague, κέρδισε την Άλμπα στο ΟΑΚΑ με 84-75 και επικύρωσε την κατάληψη της 2ης θέσης επί συνόλω 18 ομάδων – μένοντας πίσω μόνο από τη Ρεάλ. Οι «πράσινοι» του Αταμάν ξεπέρασαν στην ισοβαθμία τη Μονακό και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τη Μακάμπι. Η οποία Μακάμπι Τελ Αβίβ συνέτριψε στο πρώτο ματς των play in την Μπασκόνια με 113-85 στο Βελιγράδι και εξασφάλισε το εισιτήριο που διεκδικούσε. Ο Λορέντζο Μπράουν με 29 πόντους (με 7/8 τρίποντα) ήταν αυτός έδειξε από νωρίς τον δρόμο στην «ομάδα του λαού», με συμπαραστάτη του τον Γουέιντ Μπάλντουιν, που συμπλήρωσε άλλους 26 πόντους (7/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα).

Συμπτωματικά ο Παναθηναϊκός απουσιάζει από Final-4 από το 2012, οπότε και είχε αποκλείσει τους Ισραηλινούς σε game 5 στο ΟΑΚΑ, σε μια τρομερή σειρά με οριακά παιχνίδια.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι ανάλυση

Το αντάμωμα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι, δύο κολοσσών του ευρωπαϊκού μπάσκετ που μετρούν μαζί 23 παρουσίες σε Final-4, είναι το πρώτο σε play offs μετά από 11 χρόνια ενώ συνέθεσαν, βεβαίως, και δύο τελικούς: το 2000 στη Θεσσαλονίκη και το 2011 στη Βαρκελώνη, αμφότερους με… πράσινη κατάληξη.

Η έλευση του Εργκίν Αταμάν μεταμόρφωσε τον φετινό Παναθηναϊκό, όπως και η παρουσία των Κέντρικ Ναν και Κώστα Σλούκα. Ωστόσο φέτος, στα δυο ματς με τους Ισραηλινούς μετρά ισάριθμες ήττες (στο ΟΑΚΑ ήταν στην παράταση). Η Μακάμπι είναι, ελέω της έκρυθμης κατάστασης στο Ισραήλ, μια… τσιγγάνα του μπάσκετ, έχοντας ως έδρα το Βελιγράδι (και δίχως την προσέλευση θεατών). Όμως ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με εξαιρετικές εμφανίσεις και είχε την καλύτερη επίθεση με μέσο όρο 88,5 πόντους.

Ενώ η Μακάμπι αντιμετώπιζε την Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν, σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τον Ναν να σημειώνει 15 πόντους και τον Σλούκα να έχει 10 πόντους, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι προγνωστικά

Με την ισχύ της κατάμεστης έδρας του, με… φόρα από τη φετινή του εξαιρετική σεζόν ο Παναθηναϊκός δύναται να μπει νικηφόρα στη σειρά των αγώνων με τη Μακάμπι. Με διαφορά 7 πόντων η απόδοση είναι στο 2.00 (και είναι void αν νικήσει ακριβώς με τόση διαφορά).

Η ομάδα του Αταμάν ξέρει να παίζει και άμυνα φέτος, όποτε χρειάζεται, και να το να κρατήσει την ομάδα του Οντετ Κάτας κάτω από τους 80 πόντους τιμάται στο 1.87.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πρόγραμμα

  1. 23/4, 20:30, Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
  2. 25/4, 21:15, Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
  3. 30/4, 20:30, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός
  4. 2/5, 20:45, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός*
  5. 7 ή 8/5, Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ*

(*εφόσον χρειαστούν)

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ