Euroleague Μπάσκετ

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά

Από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» ξεκινά, το βράδυ της Τετάρτης, η σειρά των play offs της Euroleague ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, αγώνας που κυριαρχεί στις αποδόσεις μπάσκετ με τους Καταλανούς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στο stoixima. Best of 5 η σειρά, ήτοι θα κριθεί υπέρ όποιας ομάδας φτάσει τις 3 νίκες – και θα τσεκάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός ανάλυση 

Έχοντας μεταπτώσεις στην απόδοση της κατά τη διάρκεια της σεζόν η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Στο τελευταίο της παιχνίδι γνώρισε την ήττα από την Βιλερμπάν με 76-72, με τον Γιοκουμπάιτις να έχει 12 πόντους και τον Ναντζί άλλου 9. Στο πρωτάθλημα, οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν την Μούρθια εντός έδρας με 97-86, με τον Βέσελι να σημειώνει 20 πόντους. Λευκό το απουσιολόγιο για τον Ρότζερ Γκριμάου που θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακό finish στη regular season αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε στην παράταση, στο ΣΕΦ, τερμάτισε στην 5η θέση και έπεσε πάνω στην Μπαρτσελόνα. «Πληγώθηκε» αρκετά από τους τραυματισμούς φέτος αλλά είχε την καλύτερη άμυνα στη regular season. Το πρόβλημα είναι ότι Τόμας Γουόκαπ και Κώστας Παπανικολάου ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στη μέση και ίωση αντίστοιχα, o πρώτος ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και είναι αμφίβολος ενώ ο «Παπ» έμεινε εκτός αποστολής.

Έχουν… προηγούμενα

Ο Ολυμπιακός συναντά την Μπαρτσελόνα στα play offs της Euroleague για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και την πρόκρισή του με 3-1 στη σειρά, ενάντια μάλιστα στους Καταλανούς που και τότε είχαν πλεονέκτημα έδρας αλλά είχαν ηττηθεί από την (οικοδέσποινα του Final-4) Ρεάλ στον τελικό.

Στον οποίο τελικό, «ερυθρόλευκοι» και «μπλαουγράνα» αντάμωσαν δις στο παρελθόν και πήραν από μία νίκη: το 1997 στη Ρώμη και το 2010 στο Παρίσι

Stat attack

  • Η Μπάρτσα νίκησε τον Ολυμπιακό στα άλλα δύο φετινά τους (77-68 στο ΣΕΦ και 86-78 στη Βαρκελώνη).
  • 6-0-4 ο απολογισμός τους στη Βαρκελώνη στα τελευταία δέκα παιχνίδια.
  • Άλλοτε τεχνικός της Μπαρτσελόνα (2016-17) ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
  • Η Μπαρτσελόνα σκοράρει, κατά μέσο όρο, 82,7 πόντους με τον Βέσελι αρχισκόρερ με 12,9 φέτος.
  • Για τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ στη κανονική διάρκεια ήταν ο Πίτερς με 13,4 πόντους κατά μέσο όρο.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός πρόγραμμα

  1. 24/4, 22:00, Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός
  2. 26/4, 22:00, Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός
  3. 30/4, 21:30, Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα
  4. 2/5, 19:45, Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα *
  5. 7 ή 8/5, Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός *

(*εφόσον χρειαστούν)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός προγνωστικά

Η αλήθεια είναι πως η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε τη σεζόν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague αλλά υστέρησε εν συγκρίσει με τη Ρεάλ, εμφάνισε αδυναμίες εκτός Βαρκελώνης (7-10), δεν έχει καλή παράδοση με τον Ολυμπιακό και στηρίζεται κυρίως στις μονάδες της και στην εξαιρετική της έδρα (15-2 φέτος). Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα θέλουν να κρατήσουν σε χαμηλό σκορ τους Καταλανούς.

Πρώτη επιλογή το over 75,5 των πόντων του Ολυμπιακού με απόδοση 2.02, ένα line που δύναται να ξεπεράσει.

Έτερη, το under 156 πόντων στο ματς συνολικά σε τιμή 1.75 (και void αν σημειωθούν ακριβώς τόσοι).

Και, τέλος, σε πιο ειδικό στοίχημα, προσφέρεται στο 1.80 από τη NetBet.gr να σημειώσουν οι δύο ομάδες 35+ πόντους έκαστη στο 1ο ημίχρονο.

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ