Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Παίκτες που πρέπει να προσέξετε

Είναι ο αγαπημένος μήνας κάθε ποδοσφαιρόφιλου, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εδώ. Τέσσερις εβδομάδες με βουβουζέλες, εθνικούς ύμνους και ασταμάτητο ποδόσφαιρο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, με τη διοργάνωση να ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου. Οι παίκτες έχουν ήδη στοιχηματίσει για το ποια ομάδα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τη διοργάνωση, με την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Αγγλία να είναι μεταξύ των φαβορί.

Εκτός από το μεγάλο ερώτημα για το ποια ομάδα θα κερδίσει, ο κόσμος έχει αρχίσει να κάνει εικασίες για το ποιοι παίκτες θα λάμψουν κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Υπάρχουν διάφορες τιμητικές διακρίσεις που απονέμονται στους παίκτες με βάση τις εξαιρετικές τους επιδόσεις.

Χρυσή μπότα

Γνωστό και ως Χρυσό Παπούτσι, το βραβείο αυτό κερδίζεται από τον παίκτη που σημειώνει τα περισσότερα γκολ κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Βετεράνοι όπως ο Lionel Messi και ο Christiano Ronaldo είναι ισχυροί υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς και οι δύο έχουν κερδίσει πολλές φορές το Ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι. Ωστόσο, κάποιοι θα υποστήριζαν ότι ο Harry Kane, ο Kylian Mbappé ή ο Neymar είναι μεταξύ εκείνων που είναι πιο πιθανό να το κερδίσουν.

Harry Kane

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και αστέρας της Τότεναμ Χότσπουρ που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι από τους επικρατέστερους για να κερδίσει αυτό το βραβείο μετά την κατάκτηση του Χρυσού Παπουτσιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2018. Με 195 γκολ, ο Harry Kane είναι αυτή τη στιγμή τρίτος στη λίστα των παικτών που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Με 13 γκολ που έχει πετύχει για την ομάδα του σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής, ο Harry Kane πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε δυνατή φόρμα και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Kylian Mbappe

Με 19 γκολ μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του, την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Kylian Mbappe, είναι άλλος ένας παίκτης που πρέπει να προσέξετε. Ο Mbappe κατάφερε να πετύχει 4 γκολ στην τελευταία διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας δύο γκολ πίσω από τον Harry Kane. Ο Mbappe, ωστόσο, οδήγησε την ομάδα του στη δόξα, όπου σκόραρε μία φορά στην περίφημη νίκη με 4-2 επί της Κροατίας. Ο Mbappe θα επιδιώξει να μεταφέρει την καλή του φόρμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο back-to-back.

Χρυσό γάντι

Ενώ το Χρυσό Παπούτσι είναι ένα βραβείο για τους ταλαντούχους επιθετικούς, το Χρυσό Γάντι, από την άλλη πλευρά, είναι ένα βραβείο που κερδίζει η θέση που συχνά παραβλέπεται από τους φιλάθλους, ο τερματοφύλακας. Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, όταν ένας τερματοφύλακας καταφέρνει να αποτρέψει την αντίπαλη ομάδα από το να πετύχει έστω και ένα γκολ σε ολόκληρο τον αγώνα, αυτό ονομάζεται “καθαρό φύλλο αγώνα”.

Ο τερματοφύλακας που θα κρατήσει τα περισσότερα καθαρά φύλλα αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα είναι ο αποδέκτης αυτής της επιβράβευσης. Ο Alisson Becker της Βραζιλίας και ο Manuel Neuer της Γερμανίας είναι ίσως οι δύο τερματοφύλακες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν αυτή την επιβράβευση.

Alisson Becker

Ο Alisson Becker φαίνεται να είναι το φαβορί και για καλό λόγο. Εκτός από την άψογη παρουσία του Alisson Becker, η Βραζιλία διαθέτει μια ισχυρή άμυνα χάρη σε ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες όπως ο Thiago Silva και Casemiro, που ο καθένας τους παίζει σημαντικό ρόλο στο να εμποδίζει την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει.

Χρυσή μπάλα

Η Χρυσή Μπάλα κερδίζεται από τους παίκτες με την καλύτερη συνολική απόδοση στο τουρνουά. Ο Luca Modric κέρδισε το βραβείο το 2018 για τη συνολική του απόδοση στο εν λόγω τουρνουά, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχασε στον τελικό. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο βραβεία, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με τον αριθμό των γκολ που έχουν σημειωθεί ή τον αριθμό των καθαρών φύλλων αγώνα για να πάρει ένας παίκτης αυτό το βραβείο. Ο νικητής αποφασίζεται από μια ομάδα εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

Kylian Mbappé

Στα 23 του χρόνια, ο Mbappe έχει ήδη πετύχει πολλά στο ποδόσφαιρο και είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα και το Χρυσό Παπούτσι. Το 2018, κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ στη διοργάνωση. Σκόραρε δύο φορές απέναντι στην Αργεντινή στη φάση των “16”, γεγονός που τον έκανε τον δεύτερο έφηβο που σκοράρει δύο φορές σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον θρυλικό Pele.

Lionel Messi

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα είναι το τελευταίο τουρνουά του Messi και έτσι πολλοί ελπίζουν ότι θα αποχωρήσει από την παγκόσμια σκηνή, αποδεικνύοντας ότι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Κρίνοντας από την εξαιρετική φόρμα του Messi τη φετινή σεζόν, αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Μπορεί να διαθέτει τις περισσότερες κατακτήσεις Χρυσών Παπουτσιών στην Ευρώπη – συνολικά 6, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμη ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Messi κέρδισε κυρίως τη Χρυσή Μπάλα το 2014. Ωστόσο, αυτό ήταν μια μικρή παρηγοριά γι’ αυτόν, καθώς η ομάδα του έχασε στον τελικό από τη Γερμανία.

Karim Benzema

Ο Benzema είναι άλλος ένας παίκτης που βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα τα τελευταία δύο χρόνια, με τις περσινές του εμφανίσεις να τον οδηγούν στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Η φήμη του Benzema ως επιθετικού παγκόσμιας κλάσης αυξήθηκε όταν ο Cristiano Ronaldo έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτόν. Δυστυχώς, έχασε το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή είχε προβλήματα με τον προπονητή της Εθνικής του ομάδας εξαιτίας ενός ατυχούς σκανδάλου στο οποίο είχε εμπλακεί πριν από πολλά χρόνια.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ