Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Ελληνοτουρκική μάχη στο Καραϊσκάκη με φόντο τα ημιτελικά

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στον πρώτο προημιτελικό του UEFA Conference League, σε ένα ιστορικό παιχνίδι τόσο για την ελληνική όσο και για την τούρκικη ομάδα που ορέγονται ακόμη και πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος διεξάγεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα σπουδαίο παιχνίδι που κλέβει την παράσταση στο στοίχημα ποδόσφαιρο.

Επισκεπτόμενοι τη NetBet Sport, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα ειδικών στοιχημάτων, για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, διεκδικώντας μεγάλα κέρδη. Και μην ξεχνάτε τη Διπλή Προσφορά Καλωσορίσματος: απλά με την εγγραφή σας στη NetBet, και ταυτοποιώντας τον λογαριασμό σας, μπορείτε να λάβετε δύο διαφορετικά free bets, ένα των 100 € και ένα των 5 €!

Ανάλυση Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός δίνει το «παρών» στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, ερχόμενος από μια αδιανόητη πρόκριση. Μετά τον εντός έδρας διασυρμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1 στο Καραϊσκάκη, κι ενώ άπαντες τον είχαν (και λογικό…) ξεγραμμένο, διέλυσε με 6-1 τους του Ισραηλινούς στην παράταση της ρεβάνς που διεξήχθη στο ουδέτερο της Μπάτσκα Τόπολα, στη Σερβία – στη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει ποτέ από ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» ανέκαμψαν και στο πρωτάθλημα και από το -8, εκμεταλλευόμενοι τις απώλειες των άλλων τριών, έφτασαν στο -4 μετά το άνετο πέρασμα από τη Λαμία.

Πλήγμα συνιστά η απουσία του τιμωρημένου Ποντένσε, εκτός λίστας είναι οι Ναβάρο και Ζέλσον, επανέρχονται οι Φορτούνης, Τσικίνιο, Ορτέγα και Κάρμο.

Η Φενέρμπαχτσε μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, έχει δώσει μόλις ένα παιχνίδι, την εντός έδρας νίκη με 4-2 επί της Ντεμιρσπόρ. Την Κυριακή θα αγωνιζόταν στο Σούπερ Καπ της χώρας ενάντια στη Γαλατασαράι αλλά ο αγώνας στη Σανλιούρφα εξελίχθηκε σε παρωδία. Η διοίκηση της Φενέρ επέλεξε να παρατάξει την U19 ομάδα, η οποία θα αποχωρούσε λίγο μετά την έναρξη -όπως και έγινε, απόρροια της μη αναβολής του αγώνα πριν από την Ευρώπη αλλά και τον μη ορισμό ξένου διαιτητή. Η «κανονική» ομάδα και ο τεχνικός Ισμαΐλ Καρτάλ έμειναν Κωνσταντινούπολη για να δουλέψουν ενόψει Ευρώπης και Ολυμπιακού. Είναι ο τέταρτος προημιτελικός στην ιστορία της Φενέρ: το 1964 αποκλείστηκε από τη ΜΚΤ Βουδαπέστης, το 2008 από την Τσέλσι και το 2013 είχε αποκλείσει τη Λάτσιο.

Επί των αγωνιστικών, οι μέσοι Γιαντάς, Φρεντ και Γιουκσέκ, οι εξτρέμ Ουντέρ και Κινγκ, όπως και ο φορ Μπατσουαγί δηλώνουν διαθέσιμοι μετά τους τραυματισμούς τους.

Παράδοση

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε συναντήθηκαν ξανά στους ομίλους του Europa League το 2021-22. Με γκολ του Τικίνιο και δύο του Γιώργου Μασούρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιβληθεί με 3-0 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και με 1-0 στο Καραϊσκάκη, ξανά με γκολ του Τικίνιο.

Στο 6-2-3 συνολικά ο απολογισμός του Ολυμπιακού ενάντια σε τούρκικες ομάδες (και 3-2-0 εντός). Αντίστοιχα η Φενέρ απαριθμεί 3-1-4 κόντρα σε ελληνικές ομάδες, αν υπολογιστεί ως νίκη (1-0 στο 90λεπτο) ο αποκλεισμός της στην παράταση από τον ΠΑΟΚ το 2010.

Αποδόσεις

Στο 2.38 τιμάται η νίκη του Ολυμπιακού, έναντι 2.94 αυτή της Φενέρμπαχτσε και στο 3.45 προσφέρεται η ισοπαλία από τη Netbet. Στο 1.55 είναι η διπλή ευκαιρία για τη Φενέρ και στο 1.65 να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Το draw no bet το συναντάμε στο προσφερόμενο «ισοπαλία όχι στοίχημα» με 1.71 για τον Ολυμπιακό και 2.12 για τη Φενέρμπαχτσε.

Προγνωστικά Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Νίκη Ολυμπιακού: 2.38

Ναι μεν η Φενέρμπαχτσε διαθέτει μεγάλη ποιότητα και παίκτες τεράστιας αξίας, ωστόσο βρίσκεται σε… περίεργο φεγγάρι μετά τα όσα εξωαγωνιστικά έχουν γίνει και έχασε το momentum που είχε. Τούτο δημιουργεί μία θετική συνθήκη για τον Ολυμπιακό, που έχει τα φόντα σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη να θέσει βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά.

Να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή: Ελ Κααμπί 2.59

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί κάνει πολύ μεγάλη σεζόν φέτος έχοντας φτάσει τα 27 γκολ στη σεζόν, εκ των οποίων τα 10 στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Μαροκινός επιθετικός σκοράρει ασταμάτητα, έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση επί της Μακάαμπι και μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις φετινές του επιδόσεις.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ