Αθλητισμός

Οι 5 πλουσιότερες ιπποδρομίες στον κόσμο

Με το Goodwood να βρίσκεται προ των πυλών και με ένα ρεκόρ βραβείων ύψους 8 εκατομμυρίων λιρών να προσφέρεται σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, μας έκανε να αναρωτηθούμε: ποια είναι η πιο επικερδής ιπποδρομία στον κόσμο; Συγκεντρώσαμε τις πέντε κορυφαίες ιπποδρομίες από όλο τον κόσμο.

Στο NetBet Σπορ, οι νέοι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από ένα 100% αντιστοιχισμένο Δωρεάν Στοίχημα έως και 50€ αφού εγγραφούν, καταθέσουν και τοποθετήσουν το πρώτο τους στοίχημα.

BreedersCup Classic – 4,65 εκατ. λίρες

Το Breeders’ Cup Classic διεξάγεται στο πλαίσιο του Breeder’s World Championships τον Νοέμβριο κάθε έτους και προσφέρει έπαθλο 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χωμάτινη κούρσα 1¼ μιλίου για καθαρόαιμα διεξάγεται στις καλύτερες πίστες της Βόρειας Αμερικής, με τη συνάντηση του 2023 στο Santa Anita Park στην Καλιφόρνια. Είναι ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας του Grand Slam των Καθαρόαιμων, μετά το Kentucky Derby, το Preakness Stakes και το Belmont Stakes.

Golden Eagle – 5.4 εκατ. λίρες

Ο δεύτερος πλουσιότερος αγώνας της Αυστραλίας, το Golden Eagle, διεξάγεται εδώ και λίγα μόλις χρόνια, με την πρώτη κούρσα το 2019 στον ιππόδρομο Rosehill στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για μια πίστα 1.500 μέτρων για καθαρόαιμους ίππους, η οποία έρχεται στην τέταρτη θέση αυτής της λίστας με ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θα θέλατε να πιστεύετε ότι με όλα αυτά τα μετρητά έρχεται μια ευκαιρία να ανταποδώσετε, και αυτό ακριβώς αποφάσισε να κάνει το Golden Eagle. Κάθε αναβάτης επιλέγει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, με το 10% του χρηματικού ποσού να πηγαίνει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του νικητή αναβάτη.

Dubai World Cup – 9,3 εκατ. λίρες

Το κύριο γεγονός στον ιππόδρομο Meydan Racecourse, αυτή η χωμάτινη κούρσα 10 διαδρομών βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τις πλουσιότερες ιπποδρομίες. Η τελευταία κούρσα της βραδιάς του Dubai World Cup, χρονολογείται από το 1996, με πολλά διάσημα άλογα να έχουν γράψει το όνομά τους στο βιβλίο της ιστορίας από τότε.

Και δεν είναι μόνο τα πιο διάσημα άλογα και οι αναβάτες που συρρέουν στο Ντουμπάι για αυτόν τον τεράστιο αγώνα, αλλά και οι διασημότητες! Η ημέρα της ψυχαγωγίας συμπληρώνεται συχνά από κάποια τραγούδια, με την Christina Aguilera, την Janet Jackson και την Jennifer Lopez να κάνουν ειδικές guest εμφανίσεις στη σκηνή.

The Everest – 10,5 εκατ. λίρες

Η πιο επικερδής ιπποδρομία της Αυστραλίας και η δεύτερη πλουσιότερη στον κόσμο, το Everest είναι το στολίδι των ιπποδρομιών στην Αυστραλία και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Randwick Racecourse στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για άλλη μια σχετικά νέα ιπποδρομία, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 2017, αλλά γρήγορα συγκέντρωσε μαζικούς οπαδούς και τώρα προσφέρει χρηματικό έπαθλο έως και 20 εκατ. δολάρια Αυστραλίας!

Saudi Cup

Οι άλλοι αγώνες σε αυτόν τον κατάλογο προσφέρουν ψίχουλα σε σύγκριση με το Saudi Cup. Η Σαουδική Αραβία εξελίσσεται γρήγορα σε ένα καυτό σημείο για τον ελίτ αθλητισμό και οι ιπποδρομίες είναι από τις τελευταίες τάσεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εκεί. Έχουν γίνει τέσσερις διοργανώσεις μέχρι στιγμής στον ιππόδρομο King Abdulaziz Racetrack, με ένα εντυπωσιακό χρηματικό έπαθλο 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Luis Saez, ο David Egan, ο Wigberto Ramos και ο Yutaka Yoshida είναι οι τέσσερις αναβάτες που έχουν κατακτήσει το κορυφαίο έπαθλο μέχρι σήμερα, με αυτή τη χωμάτινη ιπποδρομία καθαρόαιμων αναμφίβολα να πρόκειται να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της στα ύψη τα επόμενα χρόνια. Ο νικητής του Saudi Cup παίρνει κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια δολάρια… όχι κι άσχημα για 2 λεπτά δουλειάς!

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ