Τένις

Κορυφαίοι 5 παίκτες τένις όλων των εποχών

Η αγωνιστική δράση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ένα ακόμη Grand Slam, και για να το γιορτάσουμε καταρτίσαμε μια λίστα με τους πέντε κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών! Το άθλημα έχει δει απίστευτες εποχές κυριαρχίας τον περασμένο αιώνα, και είμαστε τυχεροί που αυτή τη στιγμή βλέπουμε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από το γήπεδο σε άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Στο NetBet Σπορ, οι νέοι πελάτες μπορούν να κερδίσουν ένα 100% αντιστοιχισμένο δωρεάν στοίχημα έως και 50€ με την εγγραφή τους, την κατάθεση και την τοποθέτηση του πρώτου τους στοιχήματος (ελάχιστη απόδοση 1,40 ανά επιλογή).

Steffi Graf – 107 τίτλοι, 22 Grand Slams

Πώς στο καλό θα μπορούσατε να αρνηθείτε στη Steffi Graf μια θέση σε αυτή τη λίστα; Το 1988 η Γερμανίδα έφτασε σε ένα επίπεδο κυριαρχίας που δημιούργησε έναν νέο τίτλο – Golden Slam. Έγινε η πρώτη, και παραμένει η μοναδική παίκτρια, που κέρδισε ποτέ και τα τέσσερα Grand Slam και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε ένα ημερολογιακό έτος. Και δεν σταμάτησε εκεί.

Η Graf κατέκτησε τρία από τα τέσσερα Grand Slam το 1989, το 1993, το 1995 και το 1996, ένας ατελείωτος κατάλογος απίστευτων κατορθωμάτων που την αναδεικνύει ως τη δεύτερη πιο διακεκριμένη γυναίκα στην ιστορία της εποχής Open. Κέρδισε το τελευταίο της Grand Slam το 1999, δίνοντας τη σκυτάλη στη Serena Williams, η οποία κέρδισε το πρώτο της την ίδια χρονιά.

Roger Federer – 103 τίτλοι, 20 Grand Slams

Λόγω της πρόσφατης επιτυχίας του Rafael Nadal και του Novak Djokovic, ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεχνάει πόσο καλός ήταν ο Roger Federer. Λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν θα μιλούσαμε για το πώς δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Ελβετός θρύλος ήταν ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.

Πέντε διαδοχικοί τίτλοι στο Λονδίνο τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο παίκτη στην ιστορία του Wimbledon Open Era, κάτι που ο Djokovic ελπίζει να πετύχει φέτος, ενώ η ικανότητά του σε όλες τις επιφάνειες οδήγησε σε ένα ευρύ φάσμα κατακτήσεων πρωταθλημάτων. Η πρώιμη αντιπαλότητά του με τον Nadal ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο – μπορεί να μην ξαναδούμε ποτέ δύο από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών να ανταγωνίζονται σταθερά στο απόγειο των δυνάμεών τους.

Serena Williams – 73 τίτλοι, 23 Grand Slams

Μπορεί να έχει τους λιγότερους συνολικούς τίτλους στη λίστα, αλλά είναι από κοινού η πιο επιτυχημένη παίκτρια Grand Slam στην Open Era ανδρών και γυναικών. Όσον αφορά την απόλυτη δύναμη και τον έλεγχο του γηπέδου, κανείς δεν τα κατάφερε όπως η Serena Williams. Δεν υπήρξε ούτε μία παίκτρια στην ιστορία του παιχνιδιού που να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους της όπως η Αμερικανίδα.

Το γεγονός ότι περίπου το ένα τρίτο των πρωταθλημάτων που κέρδισε ήταν Grand Slam, αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς της να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Πάνω από δύο δεκαετίες μετά την πρώτη της μεγάλη νίκη το 1999, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα φαβορί κάθε φορά που διεξάγεται ένα Grand Slam. Στο αποκορύφωμα της καριέρας της, κανένας παίκτης δεν μπορούσε να σταθεί στο γήπεδο μαζί της.

Rafael Nadal – 92 τίτλοι, 22 Grand Slams

Ο Nadal είναι εξαιρετικά άτυχος που δεν ήρθε στο νούμερο ένα. Η πλήρης και απόλυτη κυριαρχία του στο Γαλλικό Όπεν είναι κάτι που αναμφίβολα δεν θα ξαναδούμε ποτέ. Ποτέ άλλοτε ένας παίκτης δεν είχε επικρατήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία μόνο επιφάνεια. Ωστόσο, ίσως αυτό να είναι που τον κρατάει πίσω στη συζήτηση για τον μεγαλύτερο όλων των εποχών – η γκάμα των νικών του σε Grand Slam απλά δεν είναι τόσο ευρεία όσο των Federer και Djokovic.

Ανεξαρτήτως αυτού, το γεγονός ότι έχει κερδίσει 14 από τους τελευταίους 19 τίτλους στο Γαλλικό Όπεν είναι αξιοσημείωτο. Εμφανίστηκε στη χωμάτινη σκηνή το 2005 και έκτοτε δεν έχει κάνει πίσω. Έχεις την αίσθηση ότι πλησιάζει προς το τέλος της παρουσίας του στην κορυφή, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να προσθέσει μερικά ακόμα Grand Slam στη συλλογή του.

Novak Djokovic – 94 τίτλοι – 23 Grand Slams

Η ποικιλία των Grand Slams του Novak Djokovic είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Τα έχει κερδίσει όλα, ενώ έχει καταφέρει να κυριαρχήσει και στο παλαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο, το Wimbledon. Υπάρχει μια αύρα αναπόφευκτου για τον Σέρβο. Είναι πάντα ήρεμος, συγκεντρωμένος και περιμένει τη στιγμή του για να σε ισοπεδώσει στο γήπεδο.

Στα 36 του χρόνια, δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης – ο Djokovic κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα Grand Slam το 2021 και έχει κερδίσει τόσο το Αυστραλιανό όσο και το Γαλλικό Όπεν μέχρι στιγμής το 2023. Εκτός του ότι έχει το ανώτερο ρεκόρ head-to-head τόσο έναντι του Nadal όσο και έναντι του Federer, ο Djokovic κατέχει επίσης το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που πέρασε ως το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν υπάρχει παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που να μπορεί να τον νικήσει εύκολα και γι’ αυτό είναι ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών.

Όταν επιλέγετε το NetBet Σπορ, μπορείτε να απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Εδώ στη NetBet, η ευημερία των παικτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας Συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού για πιο πολλές πληροφορίες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ