Ποδόσφαιρο

Κάιζερσλαουτερν – Λέβερκουζεν: Ανάλυση, στατιστικά και προγνωστικά για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Λέβερκουζεν, αντιμετωπίζει στο Βερολίνο την Κάιζερσλαουτερν της β’ κατηγορίας στον τελικό του DfB Pokal, με το Κύπελλο να ολοκληρώνει τη σεζόν στη Γερμανία και στα αποτελεσματα στοιχημα. Μια σεζόν εκπλήξεων στο στοιχημα gr, και στις δύο διοργανώσεις!

  •  Σούπερ προσφορά 1.000 € Goalscorer Predictor, με την οποία μπορείτε να διεκδικήσετε έως και 1.000 €, βρίσκοντας τον σκόρερ σε πέντε αγώνες ποδοσφαίρου που καθορίζονται από τη NetBet!

Τι ισχύει

Ο αγώνας είναι νοκ άουτ, με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Και διεξάγεται στο (ουδέτερο και για τις δύο φιναλίστ) «Ολίμπισταντιον» του Βερολίνου.

Αν η Λέβερκουζεν πάρει το τρόπαιο, τότε το εισιτήριο του γερμανικού Κυπέλλου για το Eupopa League θα καταλήξει στη Χάιντενχαϊμ, ειδάλλως η ‘Λάουτερν θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν και ομάδα Zweite Liga.

Κάιζερσλαουτερν – Λέβερκουζεν ανάλυση

Για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια σε τελικό η Κάιζερσλαουτερν και, δη, ως ομάδα β’ κατηγορίας κάνοντας την έκπληξη στο φετινό Κύπελλο. Στην πορεία της απέκλεισε διαδοχικά τις Κόμπλεντζ, Κολωνία, Νυρεμβέργη, Χέρτα και Σάαρμπρικεν στα ημιτελικά, με 3/5 προκρίσεις εκτός έδρας. Στο πρωτάθλημα όμως όχι μόνο έμεινε από νωρίς μακριά από τις θέσεις ανόδου αλλά κινδύνεψε με υποβιβασμό στη γ’ κατηγορία ενώ από τα τέλη Νοεμβρίου ο Δημήτρης Γραμμόζης αντικατέστησε στον πάγκο τον Ντιρκ Σούστερ και, από τον Φεβρουάριο, τη θέση πήρε ο Φρίντχελμ Φούνκελ. Ο οποίος ενημέρωσε ότι αποχωρεί μετά τον τελικό του Κυπέλλου αφού πέτυχε την αποστολή του και την κράτησε στην κατηγορία.

Εξέτισε ο μπακ/χαφ Τσίμερ, αμφίβολοι ο κεντρικός αμυντικός Ελβέντι και ο φορ επιθετικός Άκε, πάγια εκτός ο μέσος Νιες και ο χαφ Νίεχουες.

Η Λέβερκουζεν διεκδικούσε ένα αδιανόητο τρεμπλ μέσα σε μια εβδομάδα, αδιανόητο καθώς δεν είχε κατακτήσει ποτέ την Bundesliga και όχι μόνο τα κατάφερε φέτος αλλά το πέτυχε η μοναδική αήττητη πρωταθλήτρια στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος ενώ «έτρεχε» αήττητο σερί 51 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν. Όλα αυτά βέβαια ως και την Τετάρτη, στο Δουβλίνο, όπου ηττήθηκε δίκαια με 3-0 από την Αταλάντα στον τελικό του Europa League κάνοντας μακράν τη χειρότερή της εμφάνιση στη σεζόν.

Στόχος πλέον το νταμπλ για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία έφτασε ως τον τελικό με 5/5… άνετες νίκες και γκολ 23-5, αποκλείοντας στα ημιτελικά την (επίσης ομάδα β’ κατηγορίας) Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Πλήρης είναι η αποστολή της. Υπάρχει ερώτημα για τον βασικό τερματοφύλακα. Στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Κύπελλο Γερμανίας έπαιξε βασικός στη σεζόν ο Κόβαρ, στο πρωτάθλημα ο Χραντέτσκι αλλά δεν έπαιξε την Τετάρτη και λογικά επανέρχεται.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Κάιζερσλαουτερν (3-4-2-1): Κραλ – Τουρέ, Κράους, Τόμιας – Τσίμερ, Κάλοτς, Ρατσχλ, Πούχατζ – Ρίτερ, Ρεντόντο – Χάνσλικ

Λέβερκουζεν (3-4-2-1): Χραντέτσκι – Στάνισιτς, Τα, Ταπσόμπα – Φρίμπονγκ, Αντριχ, Τσάκα, Γκριμάλντο – Χόφμαν, Βιρτζ – Μπονιφέις

Stat attack

  • Όγδοη φορά σε τελικό η Κάιζερσλαουτερν με 2/7 κατακτήσεις και τελευταία το 1996, έκτοτε εμφανίστηκε μόνο το 2003 (ήττα 3-1 από την Μπάγερν).
  • Η Κάιζερσλαουτερν είναι η πρώτη ομάδα εκτός Bundesliga που φτάνει σε τελικό μετά την Ντούισμπουργκ το 2011.
  • Σε συνολικά 12 περιπτώσεις που εμφανίστηκε ομάδα μικρότερης κατηγορίας σε τελικό, μόνο μία το κατέκτησε.
  • Η Λέβερκουζεν μετρά 1/4 νίκες σε τελικούς DfB Pokal, κι αυτή στην πρώτη της εμφάνιση, το 1993, νικώντας 1-0 τους… ερασιτέχνες της Χέρτα Βερολίνου (ομάδα γ’ κατηγορίας τότε). Εκτοτε, 3/3 ήττες σε τελικό.
  • Η Λέβερκουζεν διεκδικεί να γίνει μόλις η έκτη γερμανική ομάδα που θα κάνει νταμπλ στη Γερμανία.
  • Από το 2014 έχει να κριθεί στην παράταση ο τελικός, έκτοτε οι 2/9 ισόπαλοι κρίθηκαν στα πέναλτι.
  • Οι τελευταίοι δύο τελικοί (Λειψία – Φράιμπουργκ 1-1 το 2022 και Λειψία – Αϊντραχτ 2-0 το 2023) τερμάτισαν σερί πέντε over 2,5 σε τελικούς.
  • Στο 29-12-21 η συνολική τους παράδοση, υπέρ της Λέβερκουζεν.
  • Στο Κύπελλο έχουν ανταμώσει άλλες 6 φορές, με απόλυτη ισορροπία: 2-2-2, ακόμη και στις ισοπαλίες οι προκρίσεις μοιράστηκαν στις παρατάσεις.

Κάιζερσλαουτερν – Λέβερκουζεν προγνωστικά

Χαώδης, φυσικά, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ασχέτως αν η Λέβερκουζεν έρχεται από το… ράπισμα από την Αταλάντα την Τετάρτη, έχει φυσικά τον πρώτο λόγο ενάντια στη δεύτερη χειρότερη άμυνα της β’ κατηγορίας.

Μια επιλογή είναι να σημειώσει νικήσει η Λέβερκουζεν 2 με 3 γκολ διαφορά, στα υπόψη και το 2.01 να κερδίσει η Λέβερκουζεν και τα δύο ημίχρονα.

Και φυσικά αξίζει και ένα bet builder υπέρ της, μαζί με κόρνερ…

  • Κάιζερσλαουτερν – Λέβερκουζεν: Νίκη Λέβερκουζεν 2 ή 3 γκολ διαφορά 2.27
  • Κάιζερσλαουτερν – Λέβερκουζεν: Λέβερκουζεν να νικήσει και τα 2 ημίχ. 2.01
  • Κάιζερσλαουτερν – Λέβερκουζεν: 2 & Λέβερκουζεν over 2,5 & over 7,5 κόρνερ & γκολ Μπονιφέις 2.55

Χάρη στη NetBet λες «ναι στο παιχνίδι» με

Επιλέγοντας τη NetBet στοίχημα, μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από κορυφαία αθλήματα και αγορές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να θυμάστε πάντα να στοιχηματίζετε με υπευθυνότητα. Στη NetBet, η διασκέδαση των παικτών είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας – μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, συμβουλές και εργαλεία υπεύθυνου στοιχηματισμού, για περισσότερες πληροφορίες.

H Netbet είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μία ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς την ίδια ποιότητα και διασκέδαση με εσένα.

Εξ ου και λες «ναι στο παιχνίδι» απολαμβάνοντας σούπερ προσφορές* σε ένα σύγχρονο, γρήγορο και φιλικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια για τις συναλλαγές σου και άμεση διευθέτηση.

  • Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ