Ε-Σπορ

Ε-Σπορ: Η Φόρμουλα 1 των γυναικών ξεκινά …εξ’ αποστάσεως

W-Series all women

Όπως συνέβη και με όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, έτσι και στη Φόρμουλα είχαμε την αναβολή όλων των αγώνων μετά και την έξαρση της πανδημίας σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, από την αρχή της καραντίνας, πολλά πρωταθλήματα της Φόρμουλα μεταφέρθηκαν online και πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεων με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν λογισμικά προσομοίωσης και να συμμετέχουν στους αγώνες από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Αυτό το μοντέλο φαίνεται ότι ακολουθεί και η Φόρμουλα 1 των γυναικών, με τους αγώνες στην W Series να είναι προγραμματισμένοι να γίνουν διαδικτυακά. Έρχεται, λοιπόν, για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Ε-Σπορ W Series, και παρακάτω θα δούμε πως ακριβώς θα λειτουργήσει το event και θα αναλύσουμε όλες τις πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Λίγα λόγια για την Φόρμουλα 1 των γυναικών

Η W Series της Φόρμουλα 1 είναι ένας νέος θεσμός που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει βήμα στις γυναίκες οδηγούς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση στην εκκίνηση της Φόρμουλα 1, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο άθλημα που δεν ανοίγει τις πόρτες του στις οδηγούς. Έτσι, η πρώτη εκκίνηση έγινε πέρσι στην Γερμανία, αφότου επιλέχθηκαν μετά από σκληρά τεστ και δοκιμασίες οι 20 καλύτερες οδηγοί. Το έπαθλο που διεκδίκησαν έφτασε το 1,5 εκατ., ενώ τα μονοθέσια ήταν όμοια με εκείνα της Φόρμουλα 3. Νικήτρια στο περσινό και πρώτο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 γυναικών ήταν η Βρετανίδα Jamie Chadwick.

Το πρωτάθλημα W Series 2020

Όσες οδηγοί τερμάτισαν στις πρώτες δώδεκα θέσεις στο πρωτάθλημα του 2019 εξασφάλισαν αυτόματα το εισιτήριο τους για το W Series του 2020. Το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει φέτος στις 30 Μαΐου, με τον πρώτα αγώνα στην Ρωσία, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών και των έκτακτων μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος αναβλήθηκε. Ωστόσο, προς ευχάριστη έκπληξη όλων μας, ανακοινώθηκε η έναρξη της W Series Esports League. Έτσι, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί διαδικτυακά και εξ αποστάσεως, ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες και τις ώρες των αγώνων θα ξέρουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σκοπός του W Series E-sport League

Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι να διατηρήσουν ψηλά το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και των οδηγών που συμμετέχουν στους αγώνες. Έτσι, πραγματοποιούνται διαδικτυακοί αγώνες προσομοίωσης για το διάστημα που όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν απαγορευτεί και αναβληθεί. Ακόμα, η εν λόγω διοργάνωση είχε ως πρωταρχικό της στόχο την ενίσχυση και προώθηση των γυναικών στη Φόρμουλα, κάτι το οποίο επιδιώκει και τώρα. Φέρνοντας τους αγώνες γυναικών της Φόρμουλα κοντά μας, ακόμα και εν μέσω δύσκολων καιρών που οι αγώνες μπορεί να μην γίνονταν καθόλου, οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να στηρίζουν τις γυναίκες οδηγούς και να προμοτάρουν την ισότητα και την πολυπολιτισμικότητα στον χώρο.

Ποιες γυναίκες οδηγοί θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα

Φέτος είχαν προκριθεί 18 οδηγοί στο on-track πρωτάθλημα W Series 2020 που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσεις στις 30/5. Όλες οι οδηγοί αναμένεται να συμμετάσχουν στο E-Sport Championship της Φόρμουλα 1 γυναικών, και συγκεκριμένα οι εξής:

  Χώρα Όνομα Ηλικία
1. Ηνωμένο Βασίλειο Jamie Chadwick 21
2. Ολλανδία Beitske Visser 25
3. Ηνωμένο Βασίλειο Alice Powell 27
4. Ισπανία Marta Garcia 19
5. Φινλανδία Emma Kimilainen 30
6. Λιχτενστάιν Fabienne Wohlwend 22
7. Ιαπωνία Miki Koyama 22
8. Ηνωμένο Βασίλειο Sarah Moore 26
9. Ιταλία Vicky Piria 26
10. Νότιος Αφρική Tasmin Pepper 29
11. Ηνωμένο Βασίλειο Jessica Hawkins 25
12. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Sabre Cook 25
13. Νορβηγία Ayla Agren 26
14. Ηνωμένο Βασίλειο Abbie Eaton 28
15. Ισπανία Belen Garcia 20
16. Ισπανία Nerea Marti 18
17. Ρωσία Irina Sidorkova 16
18 Βραζιλία Bruna Tomaselli 22

 

Επισημαίνουμε ότι ενδέχεται να προστεθούν και άλλες οδηγοί στους αγωνές, δεδομένου ότι η W Series Esports League μπορεί να προσκαλέσει επιπλέον συμμετέχοντες.

Οι πίστες στο W Series Esports League

Οι αγώνες στο πρωτάθλημα Ε-Σπορ της Φόρμουλα 1 γυναικών θα πραγματοποιηθούν σε 10 κορυφαίες πίστες σε όλον τον κόσμο. Όπως είπαμε και παραπάνω δεν γνωρίζουμε ακόμα τις ακριβείς ημερομηνίες για το κάθε event, αλλά λεπτομέρειες και επιπλέον πληροφορίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Για την ώρα, ας δούμε ποιες πίστες συμπεριλαμβάνονται στο πρωτάθλημα:

Πίστα αγώνων Τοποθεσία
Autodromo Nazionale di Monza Ιταλία
Circuit of the Americas Τέξας, Η.Π.Α.
Brands Hatch GP Circuit Ηνωμένο Βασίλειο
Autodromo Jose Carlos Pace Βραζιλία
Circuit de Spa-Francorchamps Βέλγιο
Watkins Glen International Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Suzuki International Racing Course Ιαπωνία
Mount Panorama Circuit Αυστραλία
Nurburgring Nordschleife Γερμανία
Silverstone GR Circuit Ηνωμένο Βασίλειο

 

Ο εξοπλισμός των οδηγών

Σε συνεργασία με τις παγκοσμίου φήμης εταιρείες Logitech, Beyond Entertainment και την iRacing, οι υπεύθυνοι της W Series κατάφεραν να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίγραφα του Tatuus Formula της Renault, τα οποία είναι προφανώς προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του συστήματος. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει παρόμοια απόδοση με το μονοθέσιο W Series Tatuus της Formula 3 και η τεχνολογία πίσω από την κατασκευή του θα δώσει στις οδηγούς την αίσθηση ότι οδηγούν το πραγματικό μοντέλο. Ακόμα, η εμφάνιση και η όλη εμπειρία στο καινούριο μονοθέσιο για τους διαδικτυακούς αγώνες θα είναι πολύ κοντά με εκείνο της πραγματικότητα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις αντιθέσεις και τις διαφορές ανάμεσα σε πραγματικά και εικονικά παιχνίδια και αγώνες. Ο ειδικός εξοπλισμός και ο προσομοιωτής θα αποσταλούν με κατ’ οίκο παράδοση σε όλες τις οδηγούς που θα πάρουν μέρος.

Η διαδικασία στο τουρνουά

Όπως και στα υπόλοιπα πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 έτσι και στο W Series Esports League οι οδηγοί θα κερδίζουν βαθμούς σε κάθε αγώνα. Στο τέλος όλων των αγώνων, η οδηγός με την υψηλότερη βαθμολογία θα πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Σε κάθε αγώνα θα έχουμε έως και 3 γύρους με διαφορετική απόσταση και διάρκεια. Ωστόσο, η πλειονότητα των γύρων θα πραγματοποιηθούν με τους ακριβείς κανονισμούς που ισχύουν και στη Φόρμουλα. Οι οδηγοί έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία τους, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν στραφεί από την αρχή της καραντίνας στο e-racing προκειμένου να κρατήσουν μια επαφή με το άθλημα. Προφανώς και τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει την αίσθηση του να οδηγείς ένα πραγματικό μονοθέσιο, όμως δεδομένης της κατάστασης το συγκεκριμένο τουρνουά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τις οδηγούς να απασχοληθούν και να γεμίσουν όσο πιο παραγωγικά γίνεται την περίοδο που διανύουμε.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ