Μπάσκετ

Ευρωλίγκα – Αποτελέσματα, βαθμολογία και πρόγραμμα αγώνων

Euroleague

Η 26η αγωνιστική συνεχίζεται και σήμερα, με τους αγώνες Χίμκι-Βιλερμπάν, Ζάλγκιρις-Μιλάνο και Βαλένθια-Φενερμπαχτσέ. Προηγήθηκε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ Μαδρίτης την Δευτέρα, με τους πράσινους να υποκύπτουν και να φεύγουν ηττημένοι από την Ισπανία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το ντέρμπι ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα. Απογοήτευση πήρε και ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με την Μακάμπι, αφού έχασε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του την νίκη 10’’ πριν την λήξη. Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων, την βαθμολογία και την κατάταξη των ομάδων, και τέλος το πρόγραμμα και τις αποδόσεις στο στοίχημα για τους επόμενους αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης

Μεγάλη είναι η απογοήτευση στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα της ομάδας με 96-78 απέναντι στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πράσινοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια Ρεάλ με πολλές ελλείψεις, την οποία όμως δεν μπόρεσαν να κερδίσουν. Το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό για την ομάδα του Πιτίνο που βρέθηκε 11 πόντους πίσω από τους Ισπανούς στην πρώτη περίοδο και έκανε πολλά λάθη που της στοίχισαν στο παρκέ. Από την άλλη, η Ρεάλ βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε μέχρι και 14 πόντους πριν το ημίχρονο. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, οι αλλαγές του Πιτίνο ήταν επιτυχείς και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 7 πόντους διαφορά (48-41). Με τα πολλά, και κυρίως με την συμβολή του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 3 πόντους την Ρεάλ, αλλά σε όλη την τέταρτη και τελευταία περίοδο η διαφορά παρέμεινε σταθερά σε διψήφια νούμερα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην οργάνωση και την μεθοδικότητα. Αφενός η Ρεάλ είχε ελάχιστα λάθη και αρκετές ασίστ, ενώ ο Παναθηναϊκός τα «έχασε» και έκανε πολλά λάθη που του στοίχισαν. Αφετέρου η εμφάνιση παικτών όπως ο Τόμπκινς, ο Ταβάρες και ο Καμπάτσο, δυσκόλεψαν πολύ τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μέσα από τα χέρια του έχασε ο Ολυμπιακός την νίκη στο Ισραήλ, με την ομάδα να χάνει την ψυχραιμία της στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα του αγώνα και να κάνει λάθη που της στοίχησαν. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος στην άμυνα και ενώ προηγούνταν 2 πόντους είδαν τον Ουίλμπεκιν να σουτάρει από την γραμμή του τρίποντου και να δίνει στην Μακάμπι τον πολύτιμο πόντο που της χάρισε τελικά την νίκη. Η ήττα από την Μακάμπι απογοητεύει ιδιαίτερα την ομάδα από τον Πειραιά, αφού είχε αγκαλιάσει σχεδόν την νίκη και την είσοδο στην οκτάδα, και τα είδε όλα να χάνονται μέσα σε 10’’. Με αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός έφτασε της 15, παραμένοντας στην ένατη θέση, ενώ η Μακάμπι σκαρφάλωσε μια ακόμα θέση στην κατάταξη και βρίσκεται τέταρτη πίσω από Αναντολού Εφές, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με 18 νίκες και 8 ήττες.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης

Με πέντε αγώνες συνεχίστηκε η 26η αγωνιστική την Πέμπτη. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας ο αγώνας της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα, το οποίο μας χάρισε πλούσιο θέαμα. Οι Ισπανοί κατάφεραν να φύγουν με την πολυπόθητη νίκη από την Μόσχα σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έληξε 80-82. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε τον αγώνα μέχρι να κτυπήσει το μπάζερ. Στα 0,4’’ πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Μίροτιτς έβαλε το σωτήριο δίποντο που χάρισε στην ομάδα του την νίκη και έκανε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να ξεφυσήσουν με ανακούφιση. Μάλιστα το καλάθι αυτού του Μίροτιτς σφράγισε την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στους 8 της Ευρωλίγκας. Πέρα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μακάμπι, για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω, είχαμε και τους αγώνες της Ζενίτ με την Μπάγερν στη Ρωσία, τον εκτός έδρας αγώνα της Αναντολού Εφές με την Άλμπα Βερολίνου, αλλά και της Μπασκόνια με τον Ερυθρό Αστέρα. Η Αναντολού επικράτησε της Άλμπα, όπως ήταν αναμενόμενο, και έμεινε έναν πόντο λιγότερο από την κατοστάρα, σε ένα παιχνίδι που έληξε 86-99. Η Μπασκόνια πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 71-56, ενώ η ουραγός της βαθμολογίας, Μπάγερν, πήρε το διπλό απέναντι στην Ζενίτ με 68-77.

Οι αγώνες της Παρασκευής

Η 26η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τους αγώνες τις Παρασκευής. Συγκεκριμένα, η Χίμκι υποδέχεται στην Ρωσία την Βιλερμπάν, η Φενερμπαχτσέ ταξιδεύει στην Ισπανία για να αναμετρηθεί με την Βαλένθια, ενώ κανονικά θα διεξαχθεί και το παιχνίδι της Ζάλγκιρις με την Μιλάνο στην Ιταλία. Έτσι, το στοίχημα διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 28/2
Χίμκι Μόσχας 1.14 5.90 Βιλερμπάν
Ζαλγκίρις 1.39 3.10 Μιλάνο
Βαλένθια 1.86 1.95 Φενερμπαχτσέ

 

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Την Τρίτη 3/3 ξεκινά και η 28η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται στο ντέρμπι των αιωνίων. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες ζητάνε την νίκη, ειδικά μετά από τις ήττες της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανακάμψει την καθοδική του πορεία με τις συνεχόμενες ήττες στους τελευταίους αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει στενά περιθώρια για να ανέβει στην κατάταξη και να διεκδικήσει την πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα και οι αποδόσεις στο στοίχημα έχουν ως εξής:

Τρίτη 3/3
ΤΣΣΚΑ Ζενίτ
Ζαλγκίρις Χίμκι
Ολυμπιακός Παναθηναϊκός
Μιλάνο Ρεάλ Μαδρίτης
Βιλερμπάν Βαλένθια
Τετάρτη 4/3
Φενερμπαχτσέ Ερυθρός Αστέρας
Άλμπα Βερολίνου Μπαρτσελόνα
Μακάμπι Τελ Αβίβ Αναντολού Εφές
Μπάγερν Μπασκόνια

 

Η κατάταξη και η βαθμολογία στην Ευρωλίγκα

Αυτή την στιγμή, η κατάταξη και η βαθμολογία των ομάδων στην Ευρωλίγκα έχουν ως εξής:

Θέση Ομάδα Νίκες Ήττες
1. Αναντολού Εφές 22 3
2. Ρεάλ Μαδρίτης 20 6
3. Μπαρτσελόνα 20 6
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 18 8
5. ΤΣΣΚΑ 17 9
6. Παναθηναϊκός 14 12
7. Βαλένθια 12 13
8. Χίμκι 11 14
9. Ολυμπιακός 11 15
10. Φενερμπαχτσέ 11 14
11. Μιλάνο 11 14
12. Μπασκόνια 10 16
13. Ζαλγκίρις 10 15
14. Ερυθρός Αστέρας 10 16
15. Άλμπα Βερολίνου 9 17
16. Βιλερμπάν 9 16
17. Μπάγερν 8 18
18. Ζενίτ 7 18

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι 8 πρώτες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση των playoffs. Σε αυτή την φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν σε 5 μεταξύ τους παιχνίδια ή μέχρι μια από τις δυο να φτάσει τις 3 νίκες. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες περνάνε στα ημιτελικά ή αλλιώς στο Final 4, όπου σε δυο νοκ άουτ παιχνίδια θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ